Konya LGS'de iyi seviyede

Konya İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, okullardaki eğitim sistemi hakkında bilgi verdi. Büyük, özellikle pandemi döneminde hayata geçirilen Ölçme Değerlendirme Merkezi Sistemi ile her geçen gün öğrencilerin başarı oranın arttığını ifade etti.
Konya LGS'de iyi seviyede

Konya’nın LGS başarısından bahseden İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, “Konya'mızdaki farklı okullarda eğitim gören 6 öğrencimiz, LGS kapsamındaki merkezi sınavlarda tüm soruları doğru cevaplayarak 500 tam puan almış ve Türkiye birincisi olma unvanını elde etmiştir. Bu önemli başarıyı elde eden öğrencilerimizi tebrik ediyor, her birinin daha nice büyük başarının altına imza atacakları bir eğitim hayatı diliyorum. Onların yetişmesinde emeği olan yöneticilerimize, öğretmenlerimize ve velilerimize de teşekkürler ediyorum” dedi.

konyanin-egitimde-basarisi-artiyor-2.jpg

‘PANDEMİ DÖNEMİ EN İYİ ŞEKİLDE DEĞERLENDİRİLDİ’

Konya Ölçme Değerlendirme Merkezi (ÖDM) Sistemiyle pandemi döneminin en iyi şekilde değerlendirildiğini ifade eden Büyük, “Konya Milli Eğitim Müdürlüğü öğretmenlerimiz tarafından yazılım geliştirildi. Bu yazılımla okullarımızda sınavlar yaptık.  Sınav sonucunda öğrencilerimizin eksik kazanımlarını ortaya koyduk. Okul Temelli Sınav Ölçme Değerlendirme Sistemi ile öğrencilerimizin eksik kazanımlarını tespit ettik. Eksiklerini gören öğrencilerimiz kendilerini tamamlama noktasına gitti. Öğretmenlerimiz bu konuda öğrencilerimize destek eğitimi verdi. Sistem herkese açık bir şekilde işledi” diye konuştu.

konyanin-egitimde-basarisi-artiyor-10.jpg

‘DEDELERİMİZ OKULLARA KAN VERMEK İÇİN GELDİ’

Büyük, göreve geldiği ilk günden bu yana tek gayesinin okullardaki iklimi değiştirmek olduğunu söyledi. Büyük, “Uygulamaya koyduğumuz sistem sayesinde öğretmelerimiz sınıfın fotoğrafını gördü. İnsan Mektebi çalışmalarında; Öğretmen Odası Kütüphanesi gibi pek çok etkinlik düzenledik. Okul idaresi, öğretmen, öğrenci, veli ve mahalleyi bir kaynaştırma içine koyduk. Özellikle kan verme kampanyalarımıza çok destekler oldu. Okulun bütün kademesi iç içe olunca başarıda beraberinde geldi. İnsan Mektebi çalışmaları bu yüzden çok önemli. Öğrencilerimiz dedelerini kan vermeye getirdi. Görünüşte sadece kan bağışı olan etkinlik aslında geri planda büyük bir hareketliliğe neden oldu” açıklamasında bulundu. Büyük, Konya İnsan Mektebiyle başlayan sürecin Konya Ölçme Değerlendirme Sistemi ile taçlandığını vurguladı. “Konyamızdaki okullarımızın havası değişti” diyen Büyük, Hadim ilçesindeki bir öğrencinin İngilizce dilini öğrenmedeki başarısından da bahsetti. Büyük, “Sistem sayesindeki Hadim’deki bir öğrencimizin başarısını görebiliyoruz. 1 gün, 1 ay, 1 yıl herkes mutlaka bu siteme girecek diyoruz. Sistemsel olarak okulları, öğretmenleri değiştirmek istiyoruz” dedi.

konyanin-egitimde-basarisi-artiyor-5.jpg

‘BELDE OKULLARIMIZA ÖZEL PROJELERİ HAYATA GEÇİRDİK’

Konya’nın sadece Karatay, Meram ve Selçuklu’dan ibaret olmadığını da dile getiren Büyük, “Konyamız 31 ilçeden ibaret. Sadece özel okullardan değil, devlet okullarımızdan da ibaret. Sadece iyi okullardan değil, bütün okullarımızdan ibarettir. Sistem üzerinden belde okullarımıza özel bir paket yaptık. Bu okullarımızda öğrencilerimize özel sınavlar yaptık. Bir öğrencimiz gelecekte çiftçi de olsa sanayide işçi de olsa fazla bir bilgi bu öğrencimizin bakış açısını değiştirir. Ayrıca İngilizce öğrenimini de artırmak için okullarımızda özel çalışmalar yaptık” dedi.

‘OKULLARIMIZDA İNGİLİZCE ÖĞRENME ORANI ARTTI’

Büyük, “Konya’da 5’inci sınıflarda İngilizce öğrenme oranında müthiş bir hareketlenme başladı. 67 okul, 7 tane koordinatör öğretmen var. Her koordinatörün 10 okulu var. Sürekli bilgi alışverişi yapılıyor. Bu sistem de öğrencilerimizin İngilizce öğrenme başarısını artırdı.” diye konuştu. “Pandemi döneminin iyi değerlendirilmiş olması öğrencilerimizin başarı oranını artırdı” diyen Büyük, “Bu sistemi 2-3 yıl devam ettirdiğimizde Konyamız eğitim alanında başarısını daha da artıracaktır.” dedi.  Büyük, “ASELSAN Konya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Konya’nın en önemli meslek liselerinden birisi. Bu lisemize talep oldukça fazla.  Mehmet Tuza Pakpen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemiz de çok başarılı okullarımızdan biridir. Okulda üretilen kompost makinesi 33 okula gönderildi. Buradan mezun olan öğrencilerimiz çırak olarak değil de kalfa, usta olarak tecrübeli bir şekilde ya da üniversiteye hazır mühendis adayı olarak mezun olacak” dedi. 

‘TÜRKİYE’DE KURUMSAL OLARAK EN İYİ ANAOKULLARI KONYA’DA’

Büyük konuşmasında, anaokullarındaki eğitim sisteminden de bahsetti. “Türkiye’de kurumsal olarak en iyi anaokulları Konya’da” diyen Büyük şunları söyledi: “Anaokullarımızın bahçeleri açık sınıf. Bahçede ders yapılıyor. Anaokulu eğitimlerinden iddialıyız. Atölyesi olmayan anaokulumuz yoktur. Ortaokullarımız,  İmam Hatip okullarımız ve liselerimiz kendi içinde hareketlendi.  Sadece ağustos ve eylül aylarında iyi okulları bulunup öğrencilerini bu okullara kaydeden velilerden nisan ve mayıs ayında öğrencilerini İmam Hatip Ortaokuluna kaydeden veli profiline geldik. Çünkü her okulumuzda hareket var.”

‘VELİLERİMİZ, ÇOCUKLARIYLA BİRLİKTE KİTAP OKUMALI’

Büyük, “Konya’daki okullarımızdaki öncelikli amacımız imkan farklıklarını azaltmaktır. ÖDM ile öğrenme farklıklarını azaltmayı hedefledik” dedi. Anne ve babalara da seslenen Büyük, “Anneler gibi babalarında da okulla daha fazla iletişime geçmelerini istiyoruz. Çocuklarıyla birlikte kitap okuyarak, okudukları kitapların değerlendirmesini yapsınlar” dedi. Yaz boyunca okullarda  Telafide Ben de Varım eğitimlerinin devam edeceğini dile getiren Büyük, “Öğrencilerimizin tekrar sosyalleşmesi anlamında bu eğitimlere katılmasını bekliyoruz” dedi.

EMİNE ÇOLAK / YENİ HABER GAZETESİ