Konya Makine Teknolojileri Fuarı kapılarını açtı

Konya’da dört fuar tek çatı altında toplandı. KONMAK, KONYA SAC, KONELEX ve İSKON olmak üzere 4 fuar eş zamanlı olarak Konya Makine Teknolojileri Fuarı çatısı altında düzenlenecek. Fuarın 8-11 Mayıs tarihleri arasında açık olacağını belirten TÜYAP Genel Müdürü İlhan Ersözlü, 25 bin ziyaretçiyi ağırlamayı hedeflediklerini söyledi.
Konya Makine Teknolojileri Fuarı kapılarını açtı

Konya Makine Teknolojileri Fuarı kapılarını ziyarete açtı. 8-11 Mayıs 2024 tarihleri arasında Konya Ticaret Odası - Tüyap Konya Uluslararası Fuar Merkezi’nde düzenlenen fuarda; KONMAK, KONYA SAC, KONELEX ve İSKON olmak üzere dört fuar, Konya Makine Teknolojileri Fuarı çatısı altında gerçekleştirilecek. Protokol üyeleri yaptığı açılışın ardından stantları ziyaret ederek firma temsilcilerini tebrik etti.

3.jpg

4 FUAR EŞ ZAMANLI OLARAK DÜZENLENİYOR

Konya’nın makine sektörü için önemli bir şehir olduğunu vurgulayan TÜYAP Genel Müdürü İlhan Ersözlü, “Tarım fuarından sonra yine ilgili makine sektörü için önemli bir fuara daha ev sahipliği yapıyoruz. Konya makine sektörü için önemli bir bölge. Konya’da büyük üreticiler var. Otomotiv, tarıma dayalı sanayiler, makine, ambalaj, plastik, savunma sanayi gibi birçok sektörde faaliyetler devam ediyor. Bu yatırımlar büyüyor, büyüdükçe de pazar oluşuyor. Bu pazara yönelik hitap eden fuarımızın 17.’sini düzenliyoruz. 4 fuarı Konya Makine Teknolojileri çatısı altında topladık. Metal işleme, boru profil işleme, elektrik elektronik ve yükleme boşaltma sektörlerini tek çatı altında toplamış olduk.” ifadelerini kullandı.

1-ilhan-ersozlu-1.jpg

TÜRKİYE’DEN VE DÜNYADAN ÇOK SAYIDA KATILIMCI

Konya Makine Teknolojileri fuarının çok sayıda katılımcı ve ziyaretçiye ev sahipliği yapacağını vurgulayan İlhan Ersözlü, “16 ülkeden 200 firma ve firma temsilcisi fuarımıza iştirak ediyor. 36 ülkeden iş insanları fuarımızı ziyaret ediyor. Körfez, orta doğu, orta asya, balkan, kuzey afrika ülkelerinden ziyaretçilerimiz var. 65 farklı şehirden de fuarımıza ziyaretçileri, girişimcileri bekliyoruz. Ülkemizin en önemli üreticileri, ihracatçıları fuarımızda yerini aldı. İki yılda bir bu fuarı yapıyoruz. Konya MAKTEK fuarıyla dönüşümlü şekilde gerçekleştiriyoruz. Bu fuarın da geçmiş yıllarda olduğu gibi sektörün ticaretine, ihracatına Konya’nın ve bölgenin üretimine önemli katkılar sağlayacağına inanıyoruz.” dedi.

1.jpg

KONYA’NIN EKONOMİSİNE KATKI SAĞLAYACAK

Fuarların düzenlenen şehirlerin ekonomilerine de ciddi katkılar sağladığını dile getiren İlhan Ersözlü, “Fuarların katkısı sadece bu alandaki ticaretten ibaret değil. Fuar alanı dışındaki ticaretten de şehir nasibini alıyor. Fuara gelen katılımcılar ve ziyaretçiler bu şehirdeki otellerde konaklıyor, taksilere biniyor, restoranlara, AVM’lere gidiyor. Buraya gelen binlerce kişi şehrin ekosistemine katkı sağlıyor. Fuarcılık tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de önemli bir yer taşıyor.” şeklinde konuştu.

2.jpg

FUARCILIK TÜM SEKTÖRLERİ TETİKLİYOR

İlhan Ersözlü, “Batı bunu yıllar önce kavramış. Örneğin Almanya şu anda dünyanın bir numaralı ihracatçı ülkesi. Bunun sebebi fuarlardan geçiyor. Türkiye de yakın zamanda bunun önemini görmeye başladı. Fuarcılığın tüm sektörleri tetiklediğini gördük. Şu anda devletimiz de bu işe önemli destekler veriyor. Biz de bu desteklere güvenerek çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yapılan her fuar ülkemizin üretimine, ihracatına, istihdamına, bölge ekonomisine, şehir ekonomisine önemli katkılar sağlıyor. İki sene önce gerçekleştirdiğimiz Konya Makine Teknolojileri Fuarında 20 bine yakın ziyaretçi vardı. Bu seneki fuarımızda da 25 bin civarında ziyaretçi bekliyoruz.” diyerek sözlerini tamamladı.

manset-2.jpg

4.jpg

5.jpg

6.jpg

Etiketler :