Konya mazlumun her zaman yanında

Depremin ilk gününden itibaren bölgede yardımlarını sürdüren Cansuyu Derneği, arama kurtarma ekibi, insani ihtiyaç, mobil mutfak ve kahvaltılık destekleriyle yardımlarını sürdürüyor. Konya’nın her zaman mazlumun yanında olduğunu vurgulayan Başkan İsmail Tozan, “Sadece Cansuyu Derneğimiz değil, tüm Konya her zaman olduğu gibi bu dönemde de yardıma koştu.” dedi.
Konya mazlumun her zaman yanında

Depremin ilk gününden itibaren bölgede yardımlarını sürdüren Cansuyu Derneği, arama kurtarma ekibi, insani ihtiyaç, mobil mutfak ve kahvaltılık destekleriyle yardımlarını sürdürüyor. Konya’nın her zaman mazlumun yanında olduğunu vurgulayan Başkan İsmail Tozan, “Sadece Cansuyu Derneğimiz değil, tüm Konya her zaman olduğu gibi bu dönemde de yardıma koştu.” dedi.

Kahramanmaraş merkezli yaşanan ve 10 ili etkisi altına alan deprem, büyük hasarlara yol açtı. İlk andan itibaren deprem bölgelerinde yardımlarını sürdürdükleri söyleyen Cansuyu Derneği Konya Şube Başkanı İsmail Tozan, “Depremde vefat edenlere Allah rahmet eylesin. Yaralılara da tez zamanda şifa diliyoruz. Yüz yılın en büyük felaketlerinden birisini yaşadık. Kendim de Hatay’da bulundum. İki yıl önce AFAD ile beraber arama kurtarma ekibimizi kurmuştuk. İyi ki kurmuşuz. Deprem olduktan sonra AFAD’ın uyarısıyla beraber saat 8’de ilk ekibimizi gönderdik. Konya ile beraber 6 ilimizde arama kurtarma ekibimiz var. Konya olarak ADAF bizi Hatay’a görevlendirdi. Belen İlçesindeydik. Konya’dan 52 kişi arama kurtarma ekibimiz bölgeye gitti. İlk gün insani yardım olarak 3 tır yola çıktı. Toplamda yaklaşık olarak 25 tır malzeme gönderildi. Çok sayıda kardeşimiz de gönüllü olarak gidip çalıştılar. Şu anda da çalışmalarımız devam ediyor.” sözlerine yer verdi.

329108032-904790497233832-5210737368185272180-n.jpg

‘AŞ EVLERİMİZ KALICI OLACAK’

Deprem bölgesinde kurulan aş evlerinin kalıcı olacağını belirten Tozan, “Mobil mutfağımız çalışıyor. Kahramanmaraş’ın 3 ayrı yerinde mutfağımız var. Adıyaman’da ikinci bir koordinasyon merkezi açıyoruz. Orada da aş evimiz bulunacak. Aş evlerimiz geçici olmayacak. Ramazan Ayı’da yaklaşıyor. Bazı yerlerde bir yıl devam edecek şekilde yapıyoruz. Deprem bölgesindeki çocuklarımız için de elimizden geleni yapıyoruz. Çocuklar gerçekten çok önemlidir. İnsanlar bazı şeyleri unutabiliyor ama çocuklar asla unutmuyor. Çocukları bir nebze de olsa rahatlatmak için oyun bahçeleri, şeker, lokum, çikolata gibi şeylerle onları mutlu etmeye çalışıyoruz. Bölgeye giden bir kardeşimiz balon götürmüş, balon oynuyorlardı. Çocuklar ihmal edilmemesi gereken bir şeydir.” şeklinde aktardı.

332460022-748368276722569-7812665342828821698-n.jpg

‘KONYA MAZLUMUN HEP YANINDA’

Konya’nın her zaman ihtiyaç sahibi insanlara yardım ettiğinin vurgusunu yapan Tozan, “Şehirlerin ruhu vardır. Konya Belde-i Muhayyeredir. Seçilmiş bir şehirdir. Örneğin 1940’lı yıllarda Konya’ya sürgün aileler gelmiş. Gelen bu ailelerin hiç biri açıkta kalmamış. Bazı kardeşlerimiz sahiplenmişler. Yeryüzünde nerede bir mazlum Müslüman varsa Konya hep yardıma koşmuştur. Gölcük, Elazığ, İzmir depremine, orman yangınlarına Konyalılar hep koştu. Koştuk derken sadece Cansuyu Derneğini değil tüm Konya için söylüyorum. Konya böyle bir şehirdir. Nerede bir sıkıntı varsa Konyalı oradadır. Bu yüzden Konya’da olmaktan Cenabı Hakka şükür ediyoruz. Bu şehirde kendimizi mutlu hissediyoruz.” ifadelerine yer verdi.

ekran-goruntusu-2023-02-24-150828.png

‘DEPREMZEDELERİ EVLERE YERLEŞTİRDİK’

Konya’ya gelen depremzedelere her türlü yardımı sağladıklarının altını çizen Tozan, “Konya’nın kapıları herkese açık olduğu için çok sayıda depremzede kardeşimiz geldi. Van depreminde de yaklaşık olarak 25 tane aileyi ağırlamıştık. Burada 6 ay kalan insanlar bile vardı. Çok memnun bir şekilde buradan dönmüşlerdi. Bu dönemde gelen çok sayıda insanı evlere tahsis ettik. Bu olay yaşanmadan önce de kiralık daire bulunamıyordu. Ama şu an hamdolsun biz insanları evlere yerleştirdik. Bununla beraber gıda kolilerimizi tahsis ettik. Zaten normalde de ihtiyacı olan insanlarımıza götürüyorduk. Depremzede kardeşlerimizin gelmesiyle de bir kahvaltılık set hazırladık. İçerisinde peynir, zeytin, reçel, pekmez, yumurta, çikolata var. 15 gün yetebilecek malzeme var. Ambalajını da yaptırarak dağıtımlarımıza başladık.” diye aktardı.

img-2718.jpg

‘MADURUN MAZLUMUN HEP YANINDAYIZ’

İhtiyaç sahiplerinin her zaman yanında olduklarını söyleyen Tozan, konuşmasını şu şekilde sonlandırdı; “Biz aracı bir köprüyüz. Bağış sahibinin verdiklerini ulaştırıyoruz. Sloganımızda da oluğu gibi ‘sizi gerçek muhtaçlara ulaştırır.’ Kendileri de şahit oluyorlar yardımlara. Mağdurun, mazlumun hep yanındayız. Çeşitli ülkelerden gelen birçok insan var. Kimseyi ayırmayız, nereden geldiğini sorgulamayız. Hiçbir yetime baba sıcaklığını verme imkanı yoktur ama yaptıklarımız onları bir nebze de olsa rahatlatır. Bağışçılarımıza her zaman müteşekkiriz. Allah onlardan razı olsun. Cenabı Hak bu acıları tekrar yaşatmasın. Orada bir facia var. Birlik olarak o faciayı temizlememiz lazım. Hangi insana sorarsak soralım ille vatanım der. Onlara yardımcı olmamız gerekiyor.”

 Muhabir