Konya merkezli 7 ilde FETÖ operasyonu! 8 tutuklama

Konya merkezli 7 ilde FETÖ Silahlı Terör Örgütü’nün Askeri Mahrem ve Rehberlik yapılanması ile Bylock kullanıcılarına yönelik operasyon düzenlendi. 38 şahsın örgütle bağlantısı ilk defa deşifre edilirken 8 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Konya Terörle Mücadele ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü koordinesinde Konya merkezli aralarında İstanbul, Ankara, Van, Aksaray, Karaman ve Niğde’nin bulunduğu 7 ilde FETÖ Silahlı Terör Örgütü’ne yönelik Askeri Mahrem ve Rehberlik yapılanması ile Bylock kullanıcılarına yönelik düzenlenen operasyonda 8’i aktif görevde olmak üzere 19 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

38 ŞAHSIN ÖRGÜTLE BAĞLANTISI İLK DEFA DEŞİFRE EDİLDİ

Gözaltına alınan 19 şüphelinin verdiği bilgiler sonucunda tespit edilen 38 şahsın örgütle irtibatı ve iltisakı ilk defa deşifre edildi.

ÖZEL KRİPTOLU MESAJLAŞMA UYGULAMASINDAKİ YAZIŞMALAR ORTAYA ÇIKTI: UMUTLARINI 14 VE 28 MAYIS SEÇİMLERİNE BAĞLAMIŞLAR!

Edinilen bilgiye göre gözaltına alınan şahısların cep telefonu incelemelerinde özel kriptolu yazışma uygulamasını kullandıkları ve bu uygulamadaki mesajlaşmalardan örgüt üyelerinin umutlarını 28 Mayıs seçimlerine bağladıkları, seçimden sonra örgütün yeniden güçleneceği ve yurt dışındaki örgüt mensuplarının geriye döneceği konusunda birbirlerini motive ettikleri ancak seçim sonuçlarıyla hayal kırıklığına uğradıkları yine de örgüte bağlılıklarını sürdürdükleri anlaşıldı.

KAMU KURUMLARINDA FETÖ FAALİYETLERİNE DEVAM EDİYORLARMIŞ!

Gözaltına alınan şüphelilerden rehberlik yapılanmasında görev aldığı tespit edilen örgüt mensuplarının bazılarının sınav sorularını usulsüzce örgüt üyelerine verdiği ve kamu kurumlarına örgüt mensuplarını yerleştirdikleri ortaya çıktı. Yine gözaltına alınan şüphelilerden bazılarının sınav sorularını çalarak devlet memuru oldukları tespit edildi. Şahısların devlet memuru iken de örgüt adına faaliyetler yürüttüğü anlaşıldı.

FETÖ MENSUBU 8 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Konya merkezli 7 ilde FETÖ Silahlı Terör Örgütü’nün yapılanmalarına yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda toplam 19 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Edinilen bilgiler neticesinde 38 şahsın örgütle bağlantısı ilk kez deşifre edildi. Yapılan operasyonlar sonucunda örgütsel yayınlar ve örgüte ait birçok veri ele geçirildi. İşlemleri tamamlanan şüphelilerin tamamı adliyeye sevk edildi. 8 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderilirken 11 şüphelinin etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanarak adli kontrol şartıyla serbest kaldığı öğrenildi.

Etiketler :