Konya Milletvekili, 33 sene önceki fotoğrafını paylaştı...Kim olduğunu tanıyabildiniz mi?

Uzun yıllar öğretmenlik yapan AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla 33 yıl öncesine ait fotoğraflarını paylaştı.
Konya Milletvekili, 33 sene önceki fotoğrafını paylaştı...Kim olduğunu tanıyabildiniz mi?

Uzun yıllar öğretmenlik yapan AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla 33 yıl öncesine ait fotoğraflarını paylaştı. İlk görev yerinden görseller paylaşan Etyemez, "Tarih, 17 Aralık 1987. Öğretmen olarak ilk görev yerim, Tunceli Çemişgezek Akçapınar Köyü. İlk öğrencilerim. Öğretmenlik aşktır, sevdadır. #İyikiVarsınÖğretmenim" ifadelerini kullandı.

halil-etyemez-1.jpg

HALİL ETYEMEZ KİMDİR?

Halil Etyemez, 03 Mayıs 1965 Yusufeli doğumlu ve Konya Ereğli nüfusuna kayıtlı olup babasının adı Hasan, annesinin adı Elife’dir.

Eğitim Yüksek Okulu ve İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Yönetimi ve Denetçiliği Bölümünü bitirdi. Yüksek lisansını Eğitim Yönetimi alanında tamamladı. Uzun süre öğretmenlik, maarif müfettişliği ve yöneticilik görevlerinde bulundu.

halil-etyemez-2-002.jpg

Memur-Sen Konfederasyonu’na bağlı Eğitimciler Birliği Sendikası Genel Sekreterliği görevini kesintisiz 10 yıla yakın sürdürdü. Eğitim sisteminin sorunlarının araştırılması, çözümü ve geliştirilmesine yönelik çalışmalar yürüttü.17. ve 18. Milli Eğitim Şuralarına katılarak eğitim politikalarının geliştirilmesi ve eğitim politikalarına ilişkin şura kararlarının alınmasında katkıda bulundu.

Toplumsal sorunlara duyarlı sivil toplum kuruluşlarının üst düzey yöneticiliklerinde bulundu. 24. dönem Konya milletvekili adayı oldu. 2011-2015 yılları arasında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Bakan Yardımcılığı görevini yürüttü. Yurtdışında çalışma hayatı ile ilgili üst düzey uluslararası organizasyonlara; heyet başkanı ve konuşmacı olarak katılarak ülkemizi başarı ile temsil etti.

25 , 26 ve 27. Dönemde Konya Milletvekili seçildi. Millî Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu ve Plan ve Bütçe Komisyonu Üyeliği yaptı. Aynı zamanda Gürcistan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı olarak görevine devam etmektedir.

halil-etyemezzz.jpg

İyi düzeyde İngilizce ve arapça bilen Etyemez, evli ve 3 çocuk babasıdır.

 

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER GAZETESİ