Konya milletvekillerinden Kılıçdaroğlu'na tepki

Kemal Kılıçdaroğlu'nun Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu ile ilgili söylediği sözler AK Parti Konya Milletvekilleri Hüsniye Erdoğan ve Halil Etyemez tarafından tepkiyle karşılandı.

Konya milletvekillerinden Kılıçdaroğlu'na tepki
TAKİP ET Google News ile Takip Et

CHP Grup Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu ile ilgili sarf ettiği sözlerin kabul edilemez olduğunu ve bir özür gelene kadar bu konunun üstüne gideceklerini ifade eden AK Parti Konya Milletvekili Hüsniye Erdoğan, ‘’Bu olayla ile ilgili AK Parti Milletvekillerinin hepsi kınama yönünde görüş bildirdiler. Birim görüşlerimize istinaden CHP grubundan da 1 dakikalık söz olan milletvekilleri bizim söylemlerimizin aksi yönünde Genel Başkanlarının öyle demediğini, yanlış anlaşıldığını, bu sözden bu anlamın çıkmayacağını söylediler. Bizde buna itiraz ettik. Empati yapmalarını istedik.  Bazı erkek arkadaşlar CHP’li vekillere akşam evinize gittiğinizde karınızın, kızınızın yüzüne nasıl bakacaksınız dediler. Buna rağmen halen itirazlarını devam ettirince bende kalkıp değil bakanımız, değil milletvekillerimiz, tüm dünya kadınları adına bir özür beklediğimizi söyledim. Milletin kürsüsünden özür beklediğimizi belirttim. Tabi ortam gerilince Meclis Başkanımız ara vermek zorunda kaldı. Hala yaptıkları yanlışı savunmaya çalışıyorlar.  Özür dilemek de bir erdemdir. Ben bunu demek istemedim deyip savunmaya geçmeleri gerçekten üzücü bir durum. Üstelik bunu yapanlar da kadın milletvekilleri ve nasıl yüzleri kızarmadan bu savunmayı yapabiliyorlar anlamıyorum. Bunu yapmaktan öte muhalefetin bayan milletvekilleri savunmaya geçince tabi hepimizin sinirleri gerildi. ‘’dedi.

tepki-suruyor-(1).jpg

SESSİZ KALAMAZDIK

CHP Genel Merkezinin önüne siyah çelenk koymaları hakkında konuşan Hüsniye Erdoğan, ‘’CHP Genel Merkez önüne siyah çelenk koyma partimiz adına bir tepkidir. Bunu yapmak durumundaydık. Sessiz kalamazdık. Bir özür, gerçekçi ve bizi tatmin edici bir açıklama gelinceye kadar her gün bunun üstüne gitmeye devam edeceğiz. Affedilir, yenir yutulur bir şey değil o nedenle de bu olayı gündemde tutmaya devam edeceğiz.  CHP Grup Başkanı şehitlerimiz var şöyle böyle diyor. Ben de insan şerefi ve namusu için yaşar. Şehit olan kardeşlerimiz de vatanımızın şeref ve namusu için şehit oldular. Bu da bir namus meselesi. Sade bir hanımefendiye söyleyemeyeceğiniz lafı bir bakana söylüyorsunuz. Lafa gelince de kadın hakları konusunda mangalda kül bırakmazlar. Kadın-erkek fırsat eşitliği komisyonunda, aile bütünlüğü komisyonunda, sağlık komisyonu gibi her platformda kadın savunucusuymuş gibi yapıp da hakaret içeren edebe aykırı bir açıklamalarda bulunmak ve bunu savunmanın affedilir bir tarafı yoktur. Genel Başkanlarından bir özür bekliyoruz. ‘’şeklinde konuştu.

tepki-suruyor-(2).jpg

SİYASİ AHLAKA SIĞMAYAN SÖZLER

Kemal Kılıçdaroğlu’nun sözlerinin siyasi ahlaka sığmayacağını belirten AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez,‘ ’Tüm Türk milletinin olduğu gibi biz de Kılıçdaroğlu’nun o açıklamayı siyasi ahlaka ve insani değerlere uymayan, hele hele toplumun bir kesimini yapan bir Genel Başkanın böylesine ahlak dışı bir açıklama yapmış olması hepimizde ciddi bir üzüntü oluşturdu. Zaten Genel Merkezimiz Siyasi ve Hukuki İşler Genel Başkan Yardımcımızın da öncülüğünde tepkimizi CHP Genel Merkezi önünde arkadaşlarımız siyah çelenk koyarak ortaya koydu. Siyasi arenada, basının önünde her yerde tepkimiz bundan sonra da devam edecek. Siyasi ahlaka sığmayan bu yaklaşımı her yerde dile getireceğiz ve tepkimizi ortaya koyacağız. Toplumun önünde yapılan bu yanlışlıklar başka insanlara da örnek teşkil edebilir. Bu genel ahlakı zedeleyecek bir yaklaşımdır. Kesinlikle tasvip edilemez. Tasvip etmekten öte de tepkimizi millet olarak da ortaya koyacağız. Bu anlamda AK Parti milletvekillerimizin CHP Genel Merkezi’ne siyah çelenk bırakması gerçekten önemli bir eylemdir. Önemli bir tepkidir. Biz programlarımız dolayısıyla katılamadık ama oraya giden arkadaşlarımıza ayrıca teşekkür ediyoruz. ‘’ifadelerini kullandı.
İSMAİL KOÇ / YENİ HABER GAZETESİ

Bakmadan Geçme