Konya Mobil Diş Aracı şifa dağıtıyor

Konya Büyükşehir Belediyesi ve Konya Diş Hekimleri Odası işbirliğiyle Hatay’a gönderilen Ağız ve Diş Sağlığı Teşhis ve Tedavi Aracı hizmet vermeye başladı. Hatay Diş Hekimleri Odası Başkanı Nebil Seyfettin, destekleri için Konya’ya teşekkür ederken, Konya Diş Hekimleri Odası Başkanı Mete Algen ise “Tedavi aracımız sabah saat 8’den, akşam saat 5’e kadar hizmet veriyor. Çok fazla başvuru var. 2 saat içerisinde toplamda 15 depremzede vatandaşımız tedavi edildi” dedi.
Konya Mobil Diş Aracı şifa dağıtıyor

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Konya Diş Hekimleri Odası ile birlikte hayata geçirdiği Ağız ve Diş Sağlığı Teşhis ve Tedavi Aracı Hatay’da depremzedelere hizmet vermeye başladı.

konya-mobil-dis-araci-hatayda-hizmet-veriyor-2.jpg

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, asrın felaketinden sonra büyük yıkıma uğrayan Hatay’ı tekrar ayağa kaldırmak için Konya’nın tüm imkanlarını seferber ettiklerini söyledi. Başkan Altay, “Büyükşehir Belediyesi olarak deprem bölgesinde altyapı, lojistik, su çalışmaları, mobil mutfaklar, haberleşme ve enerji sağlama gibi her türlü insani ihtiyacı karşılamak adına çalışırken bir yandan da depremzede kardeşlerimizin sağlığıyla ilgili konulara elimizden geldiğince katkı sağlamaya çalışıyoruz. Bu kapsamda Konya Diş Hekimleri Odamızla hayata geçirdiğimiz Ağız ve Diş Sağlığı Teşhis ve Tedavi Aracımız depremzedelerimiz için Hatay’ın Defne ilçesinde hizmet vermeye başladı. Hataylı kardeşlerimizin her türlü ihtiyacını giderme noktasında Konya olarak üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz. Allah devletimize zeval vermesin” ifadelerini kullandı.

dis-2.jpg

“ACILARA MERHEM OLMAYA GELDİK”

Konya Diş Hekimleri Odası Başkanı Mete Algen, “Konya’dan tüm diş hekimleri ve dental sektörü olarak Konya Büyükşehir Belediyesi’nin bize tahsis ettiği, içeriği bir diş kliniği gibi donatılan otobüsle Hatay’a geldik. Burada acılara merhem olmaya geldik. İnşallah diş tedavisi hizmeti vereceğiz. Gerek Konya, Karaman ve Aksaray’dan gerekse Türkiye’nin her yerinden gelecek gönüllü diş hekimlerimizle beraber bu hizmeti burada depremzedelerimiz için vereceğiz” açıklamasını yaptı.

dis-3.jpg

‘TALEP ÇOK FAZLA’

Ağız ve diş sağlığı teşhis ve tedavi aracına talebin fazla olduğunu aktaran Algen, “Deprem bölgesindeki tedavi aracımız Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından, Diş Hekimleri Odasına tahsis edildi. Dental Sektör ve Konya Diş Hekimleri aracın iç donatısını hazırladı. Tedavilerimiz başladı ve çok fazla talep var. Hatay Orhanlı’daki çadır kentteyiz. Buranın en büyük çadır kentlerinden birisi. Karaman, Aksaray ve özellikle Konya’dan gönüllü diş hekimleriyle bu işi yürütüyoruz. Doktorlarımız buraya dönüşümlü olarak gelecek. İkişer diş hekimi çalışacak. İhtiyaçları Konya Büyükşehir Belediyesi ve Konya Diş Hekimleri Odası olarak karşılayacağız.” şeklinde konuştu.

dis-4.jpg

‘ACILAR DİNİYOR’

Yapılan acil tedavilerle acıların dindiğini vurgulayan Algen, “Tedavi aracımız sabah saat 8’den, akşam saat 5’e kadar hizmet veriliyor. Çok fazla başvuru var. 2 saat içerisinde toplamda 15 depremzede vatandaşımız tedavi edildi. Burada özellikle acil tedaviler yapılıyor. Diş çekimi, kanal tedavisi gibi insanların acısını dindirecek tedaviler yapıyoruz. Maddi ve manevi olarak insanlarına acısını paylaşmaya geldik. Dental sektör tekrar düzelinceye ve tedaviler normal bir şekilde karşılanabilecek seviyeye gelinceye kadar burada hizmeti sürdürmeyi hedefliyoruz. Türk Diş Hekimleri Birliği ihtiyaca göre doktor ve hemşire tahsis ediyor. Bu sayı artarak devam edecek. Burada hizmet etmek, gelmek isteyen çok fazla gönüllü hekimlerimiz var. Onlar gelip burada hizmetlerini yapacaklar.” ifadelerine yer verdi.

dis-4.jpg

‘KONTEYNER KLİNİKLER AÇILACAK’

Konteyner kliniklerinin ve otobüs diş kliniklerinin deprem bölgesinde kurulacağı bilgisini veren Algen, “Bir hafta sonra burada bu şekilde daha fazla konteyner ve otobüs şeklinde diş klinikleri olacak. Bu sayı ihtiyaca göre belirlenecek. Konteyner kliniklerde bir veya ikili diş ünitesi olacak. Onlar da ilk aşamada acil tedavileri gidermeye yönelik olacak. Çünkü burada diş klinikleri ve ağız, diş sağlığı merkezleri şu anda çalışamaz durumda. Sağlık Bakanlığının ve Türk Diş Hekimleri Birliğinin de bu şekilde çalışmaları var. Aynı zamanda Sahra Hastaneleri kuruluyor. Buradaki Sağlık Müdürlüğü ile organize bir şekilde bu işleri yürütmeye çalışıyoruz. Aynı zamanda Sağlık Bakanlığımızın ağız ve diş sağlığı sektörünü tekrar hayata geçirme çalışmaları var. Konya Diş Hekimleri Odası olarak deprem bölgesi için elimizden geleni yapacağız. Devletimiz ve milletimiz için destek olmaya geldik” dedi.

dis-5.jpg

KONYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NE TEŞEKKÜR ETTİ

Hatay Diş Hekimleri Odası Başkanı Nebil Seyfettin ise, “Başta Konya Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve belediye çalışanlarımıza, aynı zamanda Konya Diş Hekimleri Odası’ndaki arkadaşlarımıza çok çok teşekkür ediyoruz. 6 Şubat’ta büyük bir felaket yaşadık ve hala bu felaketin izlerini kaldırmaya çalışıyoruz. Bu süreçte Hatay merkezde ağız ve diş sağlığı hizmeti verilemiyordu. Bugün Konya Büyükşehir Belediyesi’nin gönderdiği bu mobil ağız ve diş sağlığı merkezi birçok insanımıza bu hizmeti sunacak. Emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum” dedi. Konya Büyükşehir Belediyesi Ağız ve Diş Sağlığı Teşhis ve Tedavi Aracı’na tedavi için gelen Hataylılar ise, verilen hizmetten çok memnun olduklarını belirterek, Konya Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.

• BÜŞRA ERKUŞ / YENİ HABER GAZETESİ

 Muhabir
Etiketler :