Konya Otogarda öğrenci yoğunluğu

Merkez üssü Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 ilde büyük yıkıma neden olan 7,7 ile 7,6 büyüklüğündeki deprem sonrası üniversitelerin tatil olmasının ardından Konya otogarında öğrenci yoğunluğu yaşanıyor.
Konya Otogarda öğrenci yoğunluğu

Türkiye'de 7 günlük Milli Yas ilan edilen büyük deprem sonrası üniversitelerin tatil edilmesiyle 110 bini aşkın üniversite öğrencisi bulanan Konya'daki otogarlarda büyük yoğunluk oluştu.

konya-otogarda-ogrenci-yogunlugu-1.jpg

Konya Büyükşehir Şehirlerarası Otobüs Terminalinde binlerce öğrenci memleketlerine gitmek için saatlerce beklemeye başladı. Yoğun kar yağışının da yaşanmasıyla bazı Yolların kapalı olması seferleri iptal ettirirken öğrencilerin bir çoğu mağdur oldu.

konya-otogarda-ogrenci-yogunlugu-2.jpg

Memleketine gitmek isteyen ancak seferi iptal edilen bir öğrenci yaptığı açıklamada, “Geçtiğimiz hafta okuluma geldim ve ardından büyük bir deprem yaşadık. Üniversitelerin tatil edilmesi ve yurtların da dapremzedelere açılacağını duyduktan sonra memleketime gitmeyi kararlaştırdım. Yolların kapalı olmasından dolayı geceden beri bekliyoruz. Burada benim gibi onlarca öğrenci var ve hepimiz aynı nedenle buradayız. Yolların açılmasıyla seferler başladı ancak et sefer talebinde bulunduk. İnşallah memleketimize en kısa zamanda ulaşırız. Depremde meydana gelen felakette Türkiye’nin başı sağolsun” dedi. Öte yandan birçok öğrenci de dünden beri Yolların açılmasını beklediklerini söylediler.

konya-otogarda-ogrenci-yogunlugu-3.jpg

konya-otogarda-ogrenci-yogunlugu-5.jpg

SERVET R. ÇOLAK / YENİ HABER GAZETESİ

 Muhabir
Etiketler :