Konya Otogarı sessiz

Konya Otogarı,Koronavirüs önlemleri nedeniyle bugünlerde tarihinin en sessiz günlerini yaşamaya başladı. Otogarda, koronavirüs önlemleri en üst düzeyde tutulurken, İçişleri Bakanlığı tarafından alınan karar neticesinde otobüs firmalarının taşıtlarına yüzde 50’den fazla yolcu almadığı görüldü.
Konya Otogarı sessiz

Günün her saati yüzlerce insana ev sahipliği yapan Konya Otogarı, bugünlerde belkide tarihinin en sessiz günlerini yaşamaya başladı. Bekleme salonları ve peronlarda adeta in cinin top oynadığı görülürken, esnafın da birçoğunun hem müşterisizlikten, hem de tedbirler kapsamında dükkanlarını açmadıkları görüldü.İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun açıklamalarına göre ise şehirler arası yolcu otobüslerinde yolcu sayısı yüzde 83 oranında düştü.

otogar-sessiz-2.png

YOLCU SAYISINDA CİDDİ AZALMA OLDU

Konya’da Korona virüs uyarılarının dikkate alınması sonrası vatandaşların şehirlerarası yolculuğa olan ilgisi azaldı. Dünya’nın birçok yerinde etkisini gösteren Korona virüs, Konya’da da günlük hayatı olumsuz yönde etkiledi. Korona virüs uyarılarını dikkate alan vatandaşların şehirlerarası yolculuğa rağbeti azaldı. Konya Büyükşehir Belediyesi Terminaller Şube Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre Konya Otogarı’ndaki yolcu trafiğinde de yüzde 70 oranın azalma yaşandığı öğrenildi. Öte yandan taşıtların yüzde 50’si oranında yolcu kabul edilmesi kararına Konya’daki yolcu taşıma firmaları da uydu.

otogar-sessiz-3.png

“OTOBÜSLER GARAJA ÇEKİLDİ”

Firma yetkililerinden alınan bilgilere göre, otobüslerde yolcuların oturma düzeni birbirine yakın olmayacak şekilde planlanıyor. Yolcu seyahatinin ciddi anlamda azaldığını söyleyen yetkililer, araçlarını garaja çektiklerini ifade ettiler. Özellikle son üç gündür ciddi bir azalma meydana geldiğini söyleyen yetkililer, işlerin tamamen durduğunu ifade ediyor. Türkiye’nin kavşak noktasında olduğu için yoğun sirkülasyona sahip olan Konya Otogarı’nda, Koronavirüs salgınından sonra okulların tatil edilmesiyle 3 gün boyunca çok yoğun bir öğrenci trafiği oluştuğu öğrenildi.

otogar-sessiz-4.png

HER TÜRLÜ ÖNLEM ALINDI

Konya Büyükşehir Belediyesi Terminaller Şube Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Korona virüs tedbirleri kapsamında da otogarımızı ve diğer ilçelerdeki otogarlarımızı her gün düzenli olarak dezenfekte ettiriyoruz. Girişi ve çıkışları kontrol etmek için tek kapıdan kontrolleri yapıyoruz. Bununla ilgili olabildiğince risk oluşturan kişilerin kontrollerini yaptırıyoruz. Ortak kullanım alanlarını kapatmış durumdayız. Burada yatanlara müsaade etmemeye gayret gösteriyoruz. Belediye olarak burada yatanlara sosyal imkanlar sağlıyoruz. Uygun yerlerde konaklama imkanı oluşturuyoruz. Bu şekilde süreci yönetmeye gayret ediyoruzifadelerine yer verildi.

TEMİZLİĞE ÖNEM VERİLİYOR

Korona virüsü kapsamında gerekli önlemleri aldıklarını açıklayan yetkililer, “Firmalar şuanda yüzde 50 oranında yolcu alma kuralına uyuyorlar. Cumhurbaşkanlığı tarafından yayınlanan genelgeye göre biz de personellerimizi dönüşümlü, idari izinli olarak çalıştırıyoruz. Temizliğe önem veriyoruz. Önümüzdeki günlerde ateş ölçerle yolcularımızın sağlığını kontrol etmeye çalışacağız. Sağlık çalışanlarının işini kolaylaştırmak amacıyla dijital ateş ölçerle ateşlerini ölçüp 112’den destek alacağımız bir süreç planladık. İçişleri Bakanlığı’ndan çıkan genelge çıkan genelge ile özel güvenlik görevlerine de ateş ölçer kullanma yetkisi tanındı. Biz güvenlik görevlilerimize İl Sağlık Müdürlüğü aracılığıyla eğitim verdireceğiz ve güvenlik görevlilerimizin bu hizmeti yapmasını sağlayacağız. Çünkü sağlık personelleri yoğun bir şekilde çalışıyorlar” şeklinde konuştular.

‘KİRALAR İKİ AY ERTELENDİ‘

Şube Müdürlüğü son olarak, Konya Büyükşehir Belediyesinin aldığı karara göre otogardaki dükkan kiralarının iki ay ertelendiğini açıkladı. •SÜMEYRA KENESARI