Konya Özel Selçuklu Hastanesi personeli mağdur

Özel Selçuklu Hastanesi çalışanları, hastane önünde yaptıkları basın açıklamasında; 75 gündür maaş alamadıklarını söyleyerek mağduriyetlerini dile getirdiler.
Konya Özel Selçuklu Hastanesi personeli mağdur

Özel Selçuklu Hastanesi çalışanları, hastane önünde yaptıkları basın açıklamasında; 75 gündür maaş alamadıklarını söyleyerek mağduriyetlerini dile getirdiler. Konunun çözümü için devletten ve Konya yerel yönetimlerinden destek isteyen çalışanlar, hastane sahipleri hakkında açıkça suç duyurusunda bulunduklarını ifade ettiler.

Konu ile ilgili basın açıklaması yapan çalışanlar, yapılan haksızlığının önüne geçilmesi gerektiğini söyleyerek, mağdur olduklarını ifade ettiler. Yapılan basın açıklamasında, “Son 75 gündür maaş alacaklarımız verilmemekte ve bunu takriben haklı fesih elde ettiğimiz halde kıdem, ihbar, fazla çalışma, resmi tatil, çalışma ücreti ve bireysel emeklilik kesintilerimiz tarafımıza ödenmemektedir. Burada yaklaşık 180 kişi mağdur durumdayız. Minimum 3 kişiden ailelerimizi de hesaplarsanız, toplam 540 kişinin mağduriyeti söz konusudur. Bizler bu hastane bünyesinde sağlık sektörüne yıllarca emek verdik, alın teri döktük. Ama ne yazık ki bu haklarımızı alamıyoruz. Bu mübarek Ramazan ayında bu kadar kişi mağdur edildi. Önümüzdeki Ramazan Bayramı’nda çocuklarımızın boynu bükük kadınlarımızın gözü yaşlı olacak. Bizlere bu mağduriyeti yaşatanlar, hem bu fani dünyada hem de ebedi hayatta mutlaka karşılığını yüce Türk adaletinden ve ilahi adaletten alacaktır. Buna inancımız tamdır” denildi.

s55-001.jpg

“5 MİLYON LİRANIN ÜZERİNDE ALACAK BİRİKTİ”

Şirketin son 6 ayda sürekli el değiştirdiğini belirten çalışanlar olayın sorumlularının iyi niyetli olmadığını söyledi. Yılbaşında iş akdi fesh edilen çalışanların tazminatlarının da ödenmediğini söyleyen çalışanlar, 3 aydır maaş alamayanların hakları ile birlikte toplan 5 milyon liranın üzerinde paranın alacak olarak biriktiğini ifade ettiler. Konya Valiliği başta olmak üzere Konya’daki bütün resmi kurumların desteğini beklediklerini ifade eden hastane personeli, Cumhuriyet Başsavcılığına çağrı yaparak, mağduriyetlerinin giderilmesi ve sorumluların ortaya çıkarılmasını istedi. “Açıkça suç duyurusunda bulunuyoruz” diyen çalışanlar, incelemenin genişletilmesi ve şüphelilerin yurt ışına çıkışının yasaklanmasını talep etti.

se2.jpg

“ÖNCE HASTANE ÇALIŞANLARI DÜŞÜNÜLMELİ”

Kadroların ve ruhsatın iptal edilmeden hastanenin satışına imkân verilmesiyle, buradan elde edilecek gelirin; banka, haciz ve ipoteklere aktarılmasına yol açacağını ifade eden hastane personeli, “Bu durum da çalışanların mağduriyetinin devamı anlamına gelecektir” dedi. Hastane personelinin düşünülmesi gerektiğini söyleyerek gerekli tedbirlerin alınması yönünde çağrıda bulunan çalışanlar, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Konya Valisi ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanının kalben yanımızda olmasını istiyor, mağduriyetlerinin giderilmesi noktasında destek vermelerini bekliyoruz” şeklinde konuştular.

selcuklu-1-001.jpg

NE OLMUŞTU?

1998 yılından bu yana Konya'da faaliyet gösteren Özel Selçuklu Hastanesi 17.05.2019 itibarıyla hasta kabulünü durdurdu. Özel Selçuklu Hastanesi'nden geçen hafta hastane cihazları sökülüp götürülmüş, hastane kapısına “tadilat nedeniyle kapalıyız’ yazısı asılmıştı. Hastanenin kapanması nedeniyle çok sayıda çalışan mağdur oldu.

SEYFULLAH KOYUNCU/ YENİ HABER GAZETESİ

sss8.jpg

ss-004.jpg

ozelll.jpg