Konya, Sarıkamış Şehitleri için yürüdü

Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Konya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, 1915 yılında vatan savunmasında Allah-u Ekber dağlarında donarak şehit olan 90 bin şehidimizin anısına 'Sarıkamış Şehitlerimizi Anma Yürüyüşü' gerçekleştirdi

Konya, Sarıkamış Şehitleri için yürüdü
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Vatanı, milleti ve kutsal değerleri uğruna Allah-u Ekber Dağları'nda şehit olan 90 bin askerimizi anmak ve anlamak için ‘Gençlik Şühedanın İzinde’ sloganıyla Sarıkamış Şehitlerimizi Anma yürüyüşü geniş katılımlı bir organizasyonla bugün saat 10.00’da Konya Atatürk Stadyumu'ndan başlayarak Konya şehir merkezini de içine alan bir güzergâhta gerçekleştirildi.

Konya Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Ersöz yaptığı açıklamada; ‘‘Tarihimizin acı olayı Sarıkamış harekâtının 104.yılında Sarıkamış Şehitlerimiz Anma Programı, Gençlik ve Spor Bakanlığımız önderliğinde 81 İlde aynı anda gerçekleştirildi. Sarıkamış’ta, Kurtuluş Savaşında, Çanakkale Savaşında ve 15 Temmuz Darbe Girişiminde bu ülkenin işgal edilemeyeceğini tüm dünyaya gösterdik. Bu vesile ile hem Sarıkamış Şehitlerimizi ve tüm Şehitlerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyoruz. Gençlerimiz, sporcularımız ve spor camiamızla vatan için, bayrak için, namus için ve iman için devletimizin ve milletimizin yanında hainlerin ve teröristlerin karşısında duracağız’’ dedi.

 

 

Bakmadan Geçme