Konya Şehir Hastanesi hizmete açılıyor

Sağlık Bakanlığınca, kamu-özel sektör iş birliğiyle başlatılan "Şehir Hastaneleri Projesi" kapsamında yapımı tamamlanan Konya Şehir Hastanesi, hizmete açılıyor.
Konya Şehir Hastanesi hizmete açılıyor

Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta konuyla ilgili Twitter hesabından yaptığı açıklamada; "Konyamıza Müjde! Şehrimizin dev projelerinden Konya Şehir Hastanesi’ni açıyoruz. Yarından itibaren poliklinik hizmeti verecek olan hastanemiz Konya’mıza hayırlı olsun. Vatandaşlarımıza sağlık getirsin. Bu vesile ile maske, sosyal mesafe ve temizlik kurallarına azami uyalım." ifadelerini kullandı.

konya-sehir-hastanesi-acilisa-hazir-4.jpg

Hastanede, açılış öncesi son hazırlıklarla ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulunan YDA Group Kamu-Özel İşbirliği ( PPP) Projeleri Genel Koordinatörü Necip Atay hastane hakkında şu bilgileri vermişti:

"Yapılan simülasyonlarda, hastaların hastaneye geliş anından itibaren, karşılama, kayıt, muayene, tetkik, görüntüleme, yatış, acil ve yoğun bakım servisleri dahil tüm birimleri uygulamalı olarak test edildi. Yemekhaneden çamaşırhaneye kadar işletme birimlerinin de uygulamaları yapıldı. İnşaatına, 838 yatak kapasitesiyle başlanan hastanenin, Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla Konya ve çevresinin sağlık üssü olacak şekilde yatak kapasitesi, artırılarak 1250 yatağa çıkarıldı. Bizler, açılış için yarına hazırız ve tüm çalışmalarımız tamamlandı. Konya Şehir Hastanesinin, hasta ve yakınlarının tüm konforu düşünülerek dizayn edilen, hasta memnuniyeti odaklı bir hastane olduğu görülecektir."

konya-sehir-hastanesi-acilisa-hazir-5.jpg

konya-sehir-hastanesi-acilisa-hazir-6.jpg

konya-sehir-hastanesi-acilisa-hazir-7.jpg