Konya Şehir Hastanesi’nde son teknoloji ile fizik tedavisi

Konya Şehir Hastanesi’nde Temmuz ayından itibaren hasta kabulüne başlayan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Ünitesi, tam kapasite ile hizmet sunmaya başladı.
Konya Şehir Hastanesi’nde son teknoloji ile fizik tedavisi

Fizik tedavi ünitesi için ayrılan alanın pandemi döneminde Covid aşı odaları olarak kullanılması nedeni ile açılışın planlanandan daha uzun sürdüğünü vurgulayan İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Koç, “5 fizik tedavi ve rehabilitasyon uzmanı, 11 fizyoterapist, 1 ergoterapist ve 3 fizik tedavi teknikerimiz ile birlikte ayaktan hastalarımıza en nitelikli hizmeti sunmaktayız” dedi. Prof. Dr. Koç, “Hizmete açılan ünitemizde kimi doğuştan kimi ise geçirdiği hastalık veya kaza nedeni ile tek başına yürüyemeyen, elini kullanamayan, dengede durmakta sıkıntı yaşayan hastalarımıza uzman hekim ve fizyoterapistler eşliğinde tedavi programları uygulanmaktadır” diyerek ünitenin önemli bir sorumluluğu yerine getirdiğini belirtti.

sehir-hastanesinde-4.jpg

YENİ CİHAZLAR TEST EDİLDİ

Şehir Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Ünitesi’nin modern teknolojik cihazlarla donatıldığını vurgulayan Prof. Dr. Koç, “denge cihaz, ip askılı treadmill, alt ve üst ekstremite ergometri bisikleti, vakumlu ve vakumsuz kombine elektroterapi cihazı, girdap banyosu, parafin cihazı, bel ve boyun traksiyon cihazı, düşük yoğunluklu lazer cihazı, İnfraruj cihazı ve şok dalga tedavisi gibi medikal cihazlarımız ile ünitemizde Nörolojik, Pediatrik, Denge, Romatolojik ve Ortopedik Rehabilitasyon hizmetleri sunulmaktadır” şeklinde konuştu. Hastane Başhekimi Dr. Öğretim Üyesi Oğuzhan Günenc, Kamu Hastaneleri Başkanı Prof. Dr. M. Ali Eryılmaz ve tüm hastane yönetimi ile birlikte Fizyoterapi Ünitesi’nde açılışın ardından incelemelerde bulunan Prof. Dr. Koç, görev yapan sağlık çalışanları ile istişarelerde bulunarak ünitenin hayırlı olmasını diledi. Prof. Dr. Koç, tedavi gören hastalar ile de sohbet ederek geçmiş olsun dileklerini iletti.

•SELÇUK ÖZKAN