Konya Selçuklu Gar'da şikayet var

Konya’ya Yüksek Hızlı Tren (YHT) ile gelen vatandaşlardan ve öğrencilerden, gar ile tramvay durağı arasındaki yürüyüş mesafesi olan yolun çok tehlikeli ve zahmetli olduğu yönünde şikâyetler geliyor.
Konya Selçuklu Gar'da şikayet var

Konya’ya her gün belirli saatler arasında YHT’yi kullanarak İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Eskişehir ve Ankara’dan gelen birçok öğrenci ve vatandaşlar oluyor.

konya-yht.jpg

Selçuklu YHT istasyonunda inip Konya’nın merkezine veya kampüs tarafına gitmek isteyenler, genellikle ulaşım olarak tramvayı tercih ediyorlar.

konyada-yht-cilesi-002.jpg

Selçuklu Gar ile en yakın durak olan Kunduracılar tramvay durağı arasından yürüyüş mesafesi olan yol ise öğrenciler için tehlikeli ve zahmetli oluyor. Bu durumdan ise başta öğrenciler olmak üzere çoğu tren yolcusu şikâyetçi.

konyada-yht-cilesi.jpg

Kışın zulüm oluyor

Selçuklu Gar ile Kunduracılar Tramvay Durağı arasındaki yolun trenden inen yolcular için tehdit olduğunu söyleyen Ankara’da ikamet eden Konya Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği son sınıf öğrencisi olan Furkan Ateş, “Konya’ya her sene binlerce öğrenci geliyor. Kimisi bir kimisi 5 bavulla geliyor. Ne de olsa üniversite hayatının büyük çoğunluğunu burada geçiriyorlar.

konyada-yht-cilesi-002.jpg

Bundan dolayı, Selçuklu Gardan Kunduracılar Tramvay Durağına yürümek çok zahmetli oluyor. Hele ki kış aylarında gerçekten zulüm oluyor. O kadar trafikte yoldan yola geçip durağa varıyoruz. Allah korusun birini araba çarpsa ne olur?” ifadelerini kullanarak, çözümün öğrenciler için gar önünden bir servisin kalkıp tüm KYK öğrenci yurtlarının yakınından geçmesi olduğunu söyledi.

konyada-yht-cilesi-001.jpg

‘2 bavulu gardan tramvay durağına taşıyana kadar canım çıkıyor’

İstanbul’da ikamet eden Selçuk Üniversitesi Gazetecilik bölümü son sınıf öğrencisi olan Mahmut Akdağ, bu durumun tren ulaşımını genellikle öğrenciler kullandığından dolayı özellikle onlar için zor olduğunu belirterek, “Kimisi için fazla önemsenmese de aslında çok mühim bir durum. Sıradan yolcuları anladım ama öğrenciler onlar gibi gezmeye veya yatıya gelmiyorlar. Onlar burada yaşamaya geliyorlar. O yüzden genellikle en az 2 bavulla geliniyor buraya. Ben kendim bile o 2 bavulu gardan tramvay durağına taşıyana kadar canım çıkıyor. 3-4 bavulu olanlar ne yapsın? Onlar daha da zorlanıyorlar.

konyada-yht-cilesi-004.jpg

Bence bu durumla kim ilgilenebiliyorsa bir an önce gelip bir çare bulmalı. Zaten önümüz de kış. Evlerine, memleketlerine gitmek isteyen öğrenciler için bu yolun çok zahmetli olacağını düşünüyorum.” diye konuştu.

konyada-yht-cilesi-005.jpg

konyada-yht-cilesi-006.jpg