Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformunda yeni dönem

Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu yeni yönetim kurulu tanıtım toplantısı yapıldı. Yeni başkan Adem Ceylan olurken yönetim Kurulu listesi de belli oldu.
Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformunda yeni dönem

Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu yeni yönetim kurulu tanıtım toplantısı yapıldı. Yeni başkan Adem Ceylan olurken yönetim Kurulu listesi de belli oldu.

Dedeman Otel'de yapılan Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Genel Kurulu, önceki dönem başkanı Prof. Dr. Önder Kutlu’nun konuşmasıyla başladı. Kutlu, yeni yönetimin hayırlı olmasını dileyerek, “Kırk yıllık olan yapımız faaliyetlerine devam ediyor. Yeni dönemde de platformumuz güzel çalışmalarını sürdürecek. Şu an 185 kuruluşumuz var yeni taleplerde geliyor. Bizim herkese kapımız açık. Ortak çatı altında buluşmak temel değerlerimiz altında birleşiyoruz. Diğer STK'ları davet ediyoruz.” dedi.

konya-sivil-toplum-kuruluslari-platformunda-yeni-donem-1.jpg

“ORTAK DEĞERLER ALTINDA BULUŞTUK”

Yeni başkan Adem Ceylan ortak değerler altında buluştuklarını söyleyerek, şu ifadelere yer verdi: “Kırk yıllık bir yolculuğun, kırk yıllık bir hafızanın geldiği noktayı ve yeni dönem yol haritamızı Kamuoyuyla paylaşmak üzere bugün bir araya toplanmış bulunmaktayız. Konya Sivil toplum Kuruluşları Platformu; aynı değerler dünyasına sahip yapıların bir araya gelmesiyle oluşmuş, asgari müşterek zeminini büyütmek için çalışmalar yapan bir organizasyondur. Öncelikle tüm kamuoyuna ve medya kuruluşlarımıza bir gerçeği hatırlatmamız gerekiyor. Platform derneklerden bir dernek değildir. Dolayısıyla ısrarla ve sürekli bir biçimde platformdan üyelerinin faaliyet alanlarında iş üretmesini istemek her ne kadar iyi niyetlerle ifade edilse de doğru bir yaklaşım değildir. Platformumuz kurumlarımızın faaliyet alanında bir network oluşturma, kurumlarımızın kendi faaliyet sahalarında derinleşmelerini sağlayacak bağlantılar kurmalarının yolunu açma ve kurumsal kapasite artırımı için organizasyonlar yapmalıdır ve yapılmaktadır.”

konya-sivil-toplum-kuruluslari-platformunda-yeni-donem-2.jpg

“ÇOK ÖNEMLİ MESAFELER KAT ETTİK”

Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu’nun resmi bir hüviyete büründüğü son yedi yıllık dönemde çok önemli mesafeler kat ettiğini söyleyen Ceylan, “Resmi yapı ve yapılanması önündeki gayri resmi ve gönüllü yapılanmayı desteklemekte, resmi ve sivil yapılar üzerindeki etki kapasitesini güçlendirmektedir. Kurumsallaşma ve sürekliliği kazanması nedeniyle platformumuzun bu aşamaya gelmesini takdirle karşılamakta, ne kadar şükretsek azdır diye düşünmekteyiz. Kurumsallaşmanın önemli dönemeçlerinden olan platform merkezi için çaba harcayan önceki dönem başkanlarımıza da şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

“TÜRKİYE’DE EŞİNE AZ RASTLANIR BİR ÇEŞİTLİLİĞE VE SÜREKLİLİĞE SAHİBİZ”

Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu’nun Türkiye’de eşine az rastlanır bir çeşitliliğe ve sürekliliğe sahip olduğunu hatırlatan Ceylan, “Bu özellikleri dolayısıyladır ki Anadolu'nun birçok şehrinde kurulmaya çalışılan platformlar evvelen Konya platformunu ziyaret etmektedir. Platformun ülke sathında üst düzey bir karşılık bulmasına yol açan iki önemli çalışmasını da burada hatırlatmamız gerekiyor. Bunlardan birincisi; ikincisinin de aynı zamanda hazırlayıcısı niteliğinde olan "Bir Konu, Bir Konuk" programıdır. Her ay gerçekleşen bu programda alanında uzman bir ismi veya ülke ve şehir bürokrasisinden önemli isimleri misafir ederek tearüf ve teavüne zemin hazırlayacak bir ortam oluşmaktadır. İkinci programımız ise "Ufuk Turu" programıdır. 2023'de 18.sini düzenleyeceğimiz Ufuk Turu programı Konya dışında bir yerde hem üye kuruluşlarımız' hem de Anadolu'nun her yerinden farklı dernekleri bir araya getirecektir. Ufuk Turlarında ülkenin saygın akademisyen, bürokrat ve sivil toplum temsilcileri bir araya gelerek ciddi bir iletişim imkanı oluşmaktadır. Salgın dönemi sadece ticareti ve siyaseti türbulansa sokmamış sivil çalışmalarda süreçten nasibini almıştır. Salgın tedbirleri dolayısıyla yukarıda ifade ettiğimiz marka çalışmalarımız akamete uğramıştır fakat platform şartların gereği olarak sosyal dayanışma alanında önemli katkılar sağlamış toplumsal refleks üretilmesi gereken zamanlarda da üzerine düşeni yapmıştır. Hayatın normalleşmesine paralel hiçimde platformda çalışmalarına kaldığı yerden devam etmiş, yeni ve nezih bir mekanla çalışmalarıyla yeniden bismillah demiştir” diye konuştu.

konya-sivil-toplum-kuruluslari-platformunda-yeni-donem-3.jpg

“YENİ BİR ÜST KURUL OLUŞTURMA KARARI ALDIK”

Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu’nun yeni dönemde farklı bir anlayışla yoluna devam edeceğini söyleyen Ceylan, “İlk günlerini idrak ettiğimiz yeni yılı ise platformumuz yeni bir yönetim ve yeni bir tasarımla karşılamıştır. Tabanımızı genişletmek ve hitap ettiğimiz kitleleri farklılaştırıp geliştirmek ve platformu bugünlere taşıyan hafızada kesintisizliği sağlamak için bir üst kurul oluşturma kararı almıştır. Bu Heyet platform önceki dönem başkanlarımız ve saygın kanaat önderlerinden teşekkül edecektir. Yaşadığımız bu yeri şehir yapan kimliği ve hafızayı korumayı, aynı zamanda mensubu bulunduğumuz medeniyet havzasının yeniden inşası için çabalamayı şiar edinen platformumuz bahsettiği konudan bir tek santim geri adım atmayacak bir iradeyi korumayı tüm kamuoyu önünde taahhüt etmektedir” ifadelerini kullandı.

konya-sivil-toplum-kuruluslari-platformunda-yeni-donem-yonetim-kurulu.jpg

Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu

Yönetim Kurulu Listesi

  1. Abdullah ÇAY – Ribat Eğitim Vakfı
  2. Abdurrahim ARSLAN – Enderun Eğitim Vakfı
  3. Abdülkerim ATİZ- Ensar Vakfı
  4. Âdem CEYLAN – İMH
  5. Ahmet ÖZER- ANMEG
  6. Arif BAĞCI – ÖNDER
  7. Aytül DAĞ – KADEM
  8. Bekir TANOĞLU – Güldalı Derneği
  9. Ceylani KILIÇ – AGD(Anadolu Gençlik Derneği)
  10. Fatih CEYLAN- GİV (Girişimci İşadamları Vakfı)
  11. Gürsoy BİLGİN – İHÖD (İnsan Hak ve Özgürlükleri Derneği)
  12. Hamide BALOĞLU – El-Bir
  13. Hasan YAŞAR- İlim Yayma Cemiyeti
  14. Hidayet ONUR – TEYAD
  15. Hilal ŞIK – Gönülbağı Derneği
  16. Hüseyin KEÇECİ – HAK-İş İl Temsilcisi
  17. İbrahim TÜRK – İrşat Vakfı
  18. İdris BİLGİ – Fatih Eğitim Vakfı
  19. İsmail ÖZEN – Yedi Hilal Derneği
  20. Levent BABACAN – HUDER
  21. Levent ÜNLÜ – Şems Vakfı
  22. Murat ARSLAN – İki Doğu İki Batı Uluslararası Öğrenci Derneği
  23. Mustafa DÜNDAR- HİSDER
  24. Mustafa KARASU-Ayder(Anadolu İnsani Yardım Derneği)
  25. Mustafa SELEK – İslami Değerleri Tanıtma Vakfı
  26. Mustafa VAROL – Hayra Hizmet Vakfı
  27. Mücteba YILDIZ – Hayrat Vakfı
  28. Sami YILDIZ – Ramazanoğlu Mahmut Sami İHL Derneği
  29. Şenol METİN – Eğitim-Bir-Sen 2 Nolu Şb.
  30. Ziya ERCAN – ESADER

konya-sivil-toplum-kuruluslari-platformunda-yeni-donem-icra-kurulu.jpg

Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu İcra Heyeti

1. Abdullah ÇAY — Ribat Eğitim Vakfı
2. Abdurrahim ARSLAN — Enderun Eğitim Vakfı
3. Adem CEYLAN — İMH (İnsan ve Medeniyet Hareketi)
4. Ahmet ÖZER- ANMEG (Anadolu Medya Vakfı)
5 Ceylani KILIÇ — AGD (Anadolu Gençlik Derneği)
6. Fatih CEYLAN- GİV (Girişimci iş adamları Vakfı)
7. Gürsoy BILGIN — İHÖD (İnsan Hak ve Özgürlükleri Derneği)
8. Hasan YAŞAR- ilim Yayına Cemiyeti
9. Levent BABACAN — HUDER (Hukukçular Derneği)
10. Murat ARSLAN — İki Doğu İki Batı
11. Mustafa SELEK -islami Değerleri Tanıtına Vakfı
12. Şenol METIN - Eğitim-Bir-Sen 2 Nolu Şh.
13. Ziya ERCAN - ESADER

•SERVET R. ÇOLAK / YENİ HABER GAZETESİ

 Muhabir
Etiketler :