Konya soğuk ve yağışlı havanın etkisine giriyor! Uyarı üstüne uyarı

Yapılan son değerlendirmelere göre; 28 Mart Salı günü ülkemizin kuzeybatısından başlayarak Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisine gireceği tahmin ediliyor. Yaşanabilecek muhtemel sorunlara karşı Konya Valiliği'nden açıklama yapıldı.
Konya soğuk ve yağışlı havanın etkisine giriyor! Uyarı üstüne uyarı

Hava sıcaklıklarının 8-15 derece azalarak mevsim normallerinin altına inmesi bekleniyor. Soğuk havayla birlikte yağışların; Bölge (Konya, Karaman, Aksaray, Niğde) genelinde yer yer kuvvetli karla karışık yağmur ve kar şekline dönüşeceği tahmin ediliyor.

Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri bölgede yer yer kuvvetli olmak üzere zirai don bekleniyor. Rüzgarın; Salı günü güneyli ve Çarşamba günü kuzeyli yönlerden kuvvetli ve fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

Soğuk hava, yer yer etkili kar yağışları ile kuvvetli rüzgar ve fırtınayla birlikte ulaşımda aksamalar, zirai don, buzlanma, tipi ve sağlık sorunları gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunmalı, meteorolojik rapor ve uyarılar dikkatle takip edilmesi gerekiyor.

Konya Valiliğinden uyarI

Yaşanması muhtemel aksaklıklara karşı Konya Valiliği vatandaşları uyardı.

Yapılan zirai don tehlikesine karşı tedbirli olunması gerektiği ifade edildi.

Açıklama şöyle:
Yapılan son değerlendirmelere göre; Balkanlar üzerinden gelmesi beklenen havayla birlikte 29.03.2023 Çarşamba gününden itibaren Bölgemizde (Konya, Karaman, Aksaray, Niğde) kuvvetli zirai don bekleniyor. Tarımsal faaliyetlerle uğraşan vatandaşlarımız başta olmak üzere zirai don tehlikesine karşı tedbirli olunmalı, Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından il ve ilçeler için hazırlanan sıcaklık tahminleri dikkatle takip edilmelidir.

Başlama-Bitiş Zamanı: 28.03.2023 00:00 - 31.03.2023 23:00

Oluşması Muhtemel Riskler şöyle:

Ulaşımda Aksamalar,

Buzlanma,

Don Olayı,

Soba ve Doğalgaz Kaynaklı Baca Gazı Zehirlenmesi

Etiketler :