Konya Tabip Odası 14 Mart Tıp Bayramını Kutladı Dr. Eyüp Çetin: Virüs atlatılıyor!

Konya Tabip Odası gecesini gündüzüne katan pandemi döneminde pes etmeden çalışan bütün sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutlamak amacıyla program düzenledi. Düzenlediği plaket töreninde koronavirüs’e dair umut verici konuşan Dr. Eyüp Çetin, “Çok şükür omicron başka bir varyanta evrilmezse, atlatıldı gibi duruyor” dedi.
Konya Tabip Odası 14 Mart Tıp Bayramını Kutladı Dr. Eyüp Çetin: Virüs atlatılıyor!

Konya Tabip Odası gecesini gündüzüne katan pandemi döneminde pes etmeden çalışan bütün sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutlamak amacıyla program düzenledi. Düzenlediği plaket töreninde koronavirüs’e dair umut verici konuşan Dr. Eyüp Çetin, “Çok şükür omicron başka bir varyanta evrilmezse, atlatıldı gibi duruyor” dedi.

Konya Tabip Odasının sağlık çalışanlarının 14 Tıp Bayramını kutlamak amacıyla düzenlediği anlamlı etkinlikte programa katılan sağlık çalışanlarına plaket takdiminde bulunuldu. Konya Tabip Odası aynı zamanda pandemi döneminde yaptığı haber çalışmalarıyla destek veren Konya basınını da unutmadı ve onlara da plaket takdiminde bulundu. Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Konya Tabip Odası Başkanı Dr. Eyüp Çetin, sorunlarının başında sağlıkta şiddet geldiğini ve bunu çözmek için çalışmalar yaptıklarını vurguladı.

icerik-uc-012.jpg

‘KORONAVİRÜS ATLATILDI GİBİ DURUYOR’

Konya Tabip Odası Başkanı Dr. Eyüp Çetin, programda yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi:  “Hepimiz ailelerimizle birlikte zor bir dönem atlattık. Bendeniz 33 yıldır mesleğin içindeyim. Her kademede çalışmış, daha önce 3 dönem tabip odası yönetim kurulu üyeliğinde bulunmuş birisi olarak görev aldığım bu dönemde Konya Tabip Odası olarak da çok zorlandığımızı bilmenizi isteriz. Pandemiyi hekimler olarak çok daha kolay atlatabileceğimiz halde yönlendirme ve yol gösterme makamında olanların planlama eksiklikleri, normal süreç gibi algıladıkları için yükü fazlası ile omuzlamak yine biz hekimlere kaldı. Çok şükür omicron başka bir varyanta evrilmezse, atlatıldı gibi duruyor. Konya Tabip Odası olarak gerek kamuoyunu bilgilendirmek gerekse sağlık müdürlüğüne yol göstermek noktasında pandemi döneminde aktif rol aldık.  Bir yandan bu mücadeleyi verirken, bir yandan pandemi döneminde istemediğimiz halde kayıplarımız olmuştur. Bunun için de gerekli çalışmaları yaptık.”

icerikk.jpg

‘SORUNLARIMIZIN BAŞINDA SAĞLIKTA ŞİDDET GELİYOR’

“Sorunlarımızın başında her zaman sağlıkta şiddet olmuştur” diyen Eyüp Çetin, şöyle konuştu: “Bu konu ile ilgili Cumhuriyet Başsavcılığımız ziyaret edildi. Odamız üyesi Cumhurbaşkanlığı Sağlık ve Gıda Politikaları Kurul üyesi meslektaşımız odamızda misafir edilerek, bu konudaki sorunlarımız ve isteklerimizin yeni adalet bakanına iletilmesi sağlandı. Övünerek söyleyebilirim ki son üç ayda iki kez gerçekleştirdiğimiz meclis ziyaretlerimiz ve birçok makamlarla yaptığımız görüşmeler neticesinde konunun ciddiyeti anlaşıldı. Üzerinde ısrarla durduğumuz ikinci konu malpraktis her mercide ücretler ile cezanın uyumlu olmadığını, hatta hekimin bu kıskaçtan kurtarılması gerektiğini, defansif hekimliğin geliştiğini, bu yasa yüzünden bazı branşların hiç tercih edilmediğini, genç meslektaşlarımızın hasta ile yüz yüze gelmeyecek branşlara yöneldiklerini, gelecekte hekim bulamayacaksınız diyerek malpraktis yasasının doğurduğu problemlere ışık tutmaya çalıştık.”

icerik-iki-038.jpg

‘MECBURİ HİZMETİNİZİ YAPMANIZI ÖNERİYORUM’

Genç tıbbiyecilere de tavsiyelerde bulunan Çetin, “Kendinizi iyi yetiştirin. Mesleğiniz ile ilgili temel konularda eksiğiniz olmasın. Hasta ile karşılaştığınız an artık hekimsiniz. Kılık kıyafetiniz ve duruşunuz ile hekime yakışır şekilde olmalısınız. Yataktan fırladığınız gibi kliniğe gelip, hastanın saygı duymasını beklerseniz hayal kırıklığına uğrarsınız. Mezun olduktan sonra tus kazanmış olsanız bile dondurup, mutlaka Anadolu’nun bir köşesinde mecburi hizmetinizi yapmanızı öneriyorum. Mecburi hizmetini yapmamış hekim eksik hekimdir. Hangi şartlarda hasta karşıladığını bilmediğiniz hekime hastanız karşısında laf söylemeyin. Her biriniz gittiğiniz yerde istemeseniz de birkaç kişilik sağlık grubunu yöneteceksiniz. Adil olun. Verdiğiniz kararlarda adil olun ki kimse sizi yargılama cüretini göstermesin” diyerek sözlerini tamamladı.

SÜMEYRA KENESARI/ YENİ HABER GAZETESİ 

icerik-bes-014.jpg

icerik-dort-013.jpg

icerik-alti-007.jpg