Konya tarihinin en fazla başvurusu yapıldı!

MHP 28’inci Dönem Milletvekili Aday Adaylarının tanıtımı düzenlenen programla gerçekleşti. Açılış konuşmasını yapan Milletvekili Esin Kara, “Ya parçalanacağız ya da Cumhur İttifakı ile yeniden ayağa kalkıp şahlanacağız" dedi.
Konya tarihinin en fazla başvurusu yapıldı!

14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak seçimler dolayısıyla, MHP 28. Dönem Milletvekili Aday Adaylarının Konya ve Türkiye kamuoyuna tanıtım toplantısında açılış konuşmasını gerçekleştiren MHP İl Başkanı Remzi Karaslan, “ Gerek İnternet üzerinden gerekse bizzat MHP Genel Merkezine gelerek şahsen başvuran toplam Milletvekili aday adaylığına başvuran kişi sayısı 4693’tür. Yapılan başvurular büyük bir titizlikle incelenmiş olup 1894 aday adayı başvurusu kabul edilmiştir. İlimizden de 73 milletvekili aday adayı başvurusu kabul edilmiştir. Değerli dava arkadaşlarım, bu veriler bize göstermektedir ki Milliyetçi Hareket Partisi Ülkemiz genelinde olduğu gibi Konya’mızda da Milletvekili sayısını İnşallah artıracaktır” ifadelerini yer verdi.

konya-tarihinin-en-fazla-basvurusu-yapildi-1.jpg

‘YA ŞAHLANACAĞIZ YA DA PARÇALANACAĞIZ’

Açılış konuşmalarında yer alan Konya Milletvekili Esin Kara, "Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde aday adayı olan arkadaşlarımıza önce milletimiz adına sonra davamız sonra ise partimiz adına hayırlı uğurlu olsun diyorum. Allah bu kardeşlerimizin önünü açsın. 28. Dönem'de Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 100. yılında bizleri temsil etme yetkileri her birine inşallah nail olur. Çok önemli bir seçim arifesindeyiz. Ya parçalanacağız ya da Cumhur İttifakı ile yeniden ayağa kalkıp şahlanacağız" dedi.

konya-tarihinin-en-fazla-basvurusu-yapildi-3.jpg

KONYA TARİHİNİN EN FAZLA BAŞVURUSU YAPILDI!

Açılış konuşmalarında kaç adet başvuru sayısı olduğunun altını çizen Başkan Remzi Karaslan, “Malumunuz olduğu gibi, Cumhuriyetimizin Yüzüncü Yılında Türk siyaset ve demokrasi hayatının tarihi nitelikli seçimleri 14 Mayıs 2023 tarihinde tüm yurt sathında yapılacaktır. Bu seçimlerde 13’üncü Cumhurbaşkanı’yla birlikte 28’inci Dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi de 5 yıl süreyle görev yapacak 600 Milletvekili, Konya’mızı temsilen de 15 Milletvekili milli iradenin tercihiyle belirlenecektir. 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak seçimler münasebetiyle partimiz 28.dönem Milletvekili aday adaylığı başvurularını 14 Mart 2023 Salı günü saat 9:00’dan itibaren kabul edilmeye başlamış olup, 21 Mart Salı günü saat 17’de sona erdirmiştir. Bu süreçte Gerek İnternet üzerinden gerekse bizzat MHP Genel Merkezine gelerek şahsen başvuran toplam Milletvekili aday adaylığına başvuran kişi sayısı 4693’tür. Yapılan başvurular büyük bir titizlikle incelenmiş olup 1894 aday adayı başvurusu kabul edilmiştir. İlimizden de 73 milletvekili aday adayı başvurusu kabul edilmiştir. Değerli dava arkadaşlarım, bu veriler bize göstermektedir ki Milliyetçi Hareket Partisi Ülkemiz genelinde olduğu gibi Konya’mızda da Milletvekili sayısını İnşallah artıracaktır. Partimize yapılan aday adayı başvurusu Konya tarihinin en yüksek başvurusudur. Diğer bir veri ise titizlikle incelenen başvurular arasından kabul edilen siz değerli 73 dava arkadaşımız bizler için hepiniz birbirinizden değerlisiniz Milliyetçi Hareket Partisinin Milletvekili aday adaylığına layıksınız” diye konuştu.

adaylar-konya-mhp.jpg

‘ÇIKTIĞINIZ YOLDA HEPİNİZİ KUTLUYORUM’

Devlet Bahçeli’nin sözleri ile konuşmalarına devam eden Karaaslan, “Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli Beyin sizler hitaben dediği gibi; “Sizin, tarihi ve zorlu bir dönemde partimizden milletvekili aday adaylığı müracaatınız kanaatimce “Her Şeyden Önce Türkiye” kabulünüzün, Önce Ülkem ve Milletim” kararlılığınızın inkar edilemeyecek tescilidir. Medeni cesaret gösterdiniz, sorumluluk üstlendiniz, tarafınızı işaret ettiniz, siyaset mücadelemize milletvekili aday adaylığı başvurunuzla haktan, halktan ve hakikatten yana duruşunuzu berrak bir mizaç eşliğinde belgelediniz. Ahlaken ve vicdanen millete mensubiyet onurunuzu muhafaza ederek kara propagandaları elinizin tersiyle ittiniz ve Milliyetçi Hareket Partisi’nin gücüne güç kattınız. 600 kişiden müteşekkil Milletvekili Aday Listesi’nde ister olunuz isterse de olmayınız, bilmenizi isterim ki, bizim dava ve yol arkadaşımız olarak nazarımızda her zaman ayrıcalıklı bir mevkiiniz olacaktır. Müracaatınızla ilgili karar ve sonuç ne olursa olsun herhangi bir gönül kırgınlığına veya kalp burukluğuna düşmeyeceğinize inanıyor, yürüdüğümüz millete hizmet yolunda size her zaman ihtiyaç duyacağımızı bahusus ifade ediyorum. Çıktığınız kutlu yolun başta partimize ve sizlere hayırlı olmasını dilerim” dedi.
Yapılan açılış konuşmaları sonrasında milletvekili aday adayları alfabetik sisteme göre sahneye davet edilerek tanıtıldı.

KONYA HABER

Etiketler :