Konya Teknik Üniversitesi INNOPARK’a ortak oldu

Konya Teknik Üniversitesi, InnoPark A.Ş.’ye ortak olarak üniversite-sanayi iş birliği konusundaki faaliyetlerine yeni bir halka ekledi.
Konya Teknik Üniversitesi INNOPARK’a ortak oldu

Konya Teknik Üniversitesi, bir yandan Konya Teknokent bünyesindeki Konya Selçuk Teknoloji Transfer Ofisi (TTO)’nin yönetimine ortak olurken diğer yandan Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN)  Teknoloji Transfer Ofisini kurarak üniversitede üretilen bilginin  endüstriye yayılması için önemli adımlar attı. Konya Teknik Üniversitesi, öğretim üyelerinin ve öğrencilerinin kendi girişimlerini kurmalarını desteklemek, sanayi kuruluşları ile ortak projeler yürütmek, üniversitenin sanayi kesimi ile etkileşim, iletişim ve işbirliği içinde olmasını sağlamak üzere 29 Nisan tarihi itibarıyla Konya Teknoloji Geliştirme Bölgesinin yönetici şirketi olan InnoPark Teknoloji Geliştirme Bölgesi Yönetici A.Ş.’ye ortak oldu.

KTÜN Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik konuyla ilgili açıklamasında ”Üniversitemiz kurulduğu günden bu yana Konya Teknoloji Geliştirme Bölgesi ile işbirliği içinde çalışmakta idi. Konya Teknik Üniversitesi öğretim elemanları InnoPark  Transfer Ofisi aracılığıyla bugüne kadar çok sayıda sanayi projesinde danışman, araştırmacı, uzman statüsünde görev aldı. Öğretim üyelerimiz InnoPark aracılığı ile Konya’daki 25 Ar-Ge Merkezinin bir çoğuna danışman ve mentör olarak hizmet veriyor. Öğretim elemanlarımızın ve öğrencilerimizin buluşları InnoPark TTO tarafından patent korumasına alınarak ticarileştiriliyor. InnoPark Girişimcilik Merkezi ile üniversitemiz öğrencilerini yeni ve yüksek teknoloji alanlarında girişimci olmak üzere yetiştiren müşterek programlar yürütüyoruz. InnoPark A.Ş. nin genel müdürü ve Teknoloji Transfer Ofisinin direktörünün üniversitemizin öğretim üyeleri olmaları bizim açımızdan memnuniyet verici. Yapmakta olduğumuz işbirliğinin resmiyete dökülmesi çalışmaları tamamlanarak Üniversitemiz 29 Nisan tarihinde InnoPark A.Ş. nin ortağı oldu. InnoPark A.Ş.’ye ortaklığımız ile Konya Teknik Üniversitesinin üniversite-sanayi iş birliği alanındaki çalışmalarının önemli ivme kazanacağına inanıyorum. Üniversitemiz,  bir teknik üniversite olması nedeniyle ülkemizde sanayi ve teknolojinin gelişmesine katkı sağlama konusunda önemli sorumluluğu bulunmaktadır. Bu sorumluluğun bilincinde olarak, ülkemizin milli ve yerli üretim ve teknoloji odaklı sanayi hamlesi programlarına katkı sağlayacak önemli adımlar attık. Teknik üniversite olmanın asli unsurlarından biri olan üniversite-sanayi iş birliği faaliyetlerine hız kesmeden devam etmekteyiz. Konya Selçuk TTO Ortaklığı, KTUN TTO kuruluşu, InnoPark’a ortaklık girişimlerimiz ile üniversite-sanayi işbirliği faaliyetlerini kurumsal temele oturtma konusunda önemli adınlar attık. Bu vesileyle, bölgemizdeki ve ülkemizdeki üretim ve hizmet sektörü  kuruluşları ile kamu kuruluşlarını üniversitemiz ile işbirliği yapmaya bir kez daha davet ediyorum.” dedi.