Konya teröre karşı tek yürek oldu

Konya iş dünyası ve sivil toplum kuruluşları son günlerde artan terör olaylarına ilişkin ortak bir bildiri yayımladı.
Konya teröre karşı tek yürek oldu

Konya iş dünyası ve STK'lar adına, Konya Ticaret Odası, Ticaret Borsası, Sanayi Odası, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Konya Serbest Muhasebeciler Odası, MÜSİAD Konya Şubesi, Askon Konya Şubesi, TÜMSİAD Konya Şubesi,İpekyolu Sanayici ve İşadamları Derneği, DERSİAD, SELSİAD, Konya Sivil TOplum Kurumuşları Platformu, Konya Platformu Derneği, Memur-Sen Konya Şubesi ve HUDER teröre tepki için ortak bildiri yayımladı.

Bildiride, "Şehirlerde yüzünü kapatan, etekle gezen, dağlarda haince arkadan saldıran, yollarda bomba tuzaklayan kalleş terör ve bu terörü lanetlemeyen, bilakis bundan beslenen siyasi uzantılar var. Bu çoğrafyanın birlikte yaşama azmini kırmak için elindengeleni yapan, hertürlü alçaklığı deneyen çocuk çocuk demeden binlerce masumun kanına giren, askerimizi, polisimizi şehit eden, aklı ve vicdanı satılmış hainler çok iyi bilmelilerdir ki; bin yıldır bu coğrafyada barışın ve huzurun teminatı olan aziz

milletimiz teröre haddini bildirecektir. Hiç kuşkusuz, Sayın Başabakanımızın da ifade ettiği gibi güvenlik güçlerimiz bu ülkenin dağlarını, ovalarını terörden kalıcı bir şekilde temizleyecektir. Eve şehit haberleriyle yüreğimiz yanıyor içimiz acıyor ama biz kahramanlarımızla gurur duyuyoruz. Kahramanlarımızı yetiştiren, vatanı için gözünü dahi kırpmayan evlatlarımızın anaları,baba ile gurur duyuyor, acılarını millet olarak paylaşıyoruz.Şunu tüm dünya bilmelidir ki; tarih nasıl şehitlerimizi unutmayacaksa, terörden beslenenleri tepki göstermeyenleri de asla unutmayacak, hain olarak not edecektir.

Bu ülkenin üreten, ticaret yapan iş dünyası ve STK'Ları olarak bugün bizlerin önemli önceliğinin terörün kalıcı bir şekilde yok edilmesi olduğunu ifade etmek isteriz. Devletimizin terörle mücadele konusunda attığı adımları destekliyor, bu mücadelenin her alanda kararlılıkla devam etmesini istiyoruz.Ayrıca bu süreçte başta siyasiler olmak üzere toplumun tüm kesimlerini de sorumluluk olmaya, terörü ve şiddeti lanetlemeye davet ediyoruz.

Ülkemizin huzur, güvenlik ve istikranı bozmayı amaçlayan bu saldırılar karşısında necip milletimizin birlik ve beraberlik duygusundan taviz vermeden, itidal içinde bir duruş sergileyeceğine inanıyoruz. Lütfen öfkemiz aklımızın önüne geçmesin.

Konya iş dünyası ve sivil toplum kuruluşları olarak buradan Doğu ve Güneydoğu'daki vatandaşlarımıza da seslenmek istiyoruz.Türkiye'nin dört bir yanında bölgenin ve Türkiye'nin huzuru için zor şartlarda görev yapan vatan evlatlarımız sizlere emanettir. Bu emanet tarihin bizlere yüklediği en önemli sorumluluktur. insan olmanın en büyük onuru da emanete sahip çıkmaktır." ifadeleri yer aldı.

kto-ortak-teror-aciklama-(1).jpg

kto-ortak-teror-aciklama-(4).jpg