Konya ücretsiz KOMEK kayıtları nasıl ve nereden yapılır?

Konya'da KOMEK kayıt başvuruları 2024-2025 dönemi için başladı. Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları yeni kayıt dönemini duyurdu. Buna göre kayıt işlemleri bugün itibarıyla başladı. Kayıtlar komek.org.tr üzerinden yapılacak. KOMEK kayıtları nasıl ve nereden yapılır? İşte, başvuru ekranı!
Konya ücretsiz KOMEK kayıtları nasıl ve nereden yapılır?

Konya Büyükşehir Belediyesi eğitimlerine devam ediyor. Binlerce kişiye hem sanat hem de meslek kazandıran KOMEK yeni kayıt tarihi açıklandı. Buna göre 2024-2025 dönemi kayıtları 23 Ocak Salı günü başlıyor. Vatandaşlar 366 branş arasından istediğine başvuru yapabilecek. Eğitimler ücretsiz olup yüz yüze ve online olarak gerçekleştirilecek. Bu noktada KOMEK kursları ve branşları 2024 yılı için araştırılmaya başlandı. Peki; KOMEK kayıtları ne zaman, başvurusu nasıl yapılır? İşte, KOMEK başvuru ekranı komek.org.tr!

komek-basvuru-tarihleri-2024-001.webp

KOMEK BAŞVURU TARİHLERİ 2024

Binlerce kişiye hem sanat hem de meslek kazandıran Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (KOMEK) 2024-2025 dönemi kayıt tarihleri açıklandı.

KOMEK'in sosyal medya hesaplarından yapılan duyuruda; "Ücretsiz yüz yüze ve online eğitimlere 23 Ocak – 5 Şubat tarihleri arasında kayıt olabilirsiniz" ifadelerine yer verildi.

Buna göre Konya KOMEK kayıt başvuruları, 23 Ocak tarihinde başladı ve 5 Şubat tarihinde sona erecek.

KOMEK, Türkiye genelinde ilgi gördüğü için özellikle online eğitim kontenjanları kısa sürede dolabiliyor. KOMEK tarafından uygun görülmesi durumunda ek kontenjan oluşturululabiliyor.

komek-basvuru-tarihleri-2024-002.webp

KOMEK KAYIT BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

KOMEK başvuruları, http://konya.bel.tr ve http://komek.org.tr adresleri üzerinden yapılacak.

BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

KOMEK ONLINE MI YÜZ YÜZE Mİ?

KOMEK kurslarının bazıları online, bazıları ise yüz yüze yapılacak. Kurslar ücretsizdir.

komek-basvuru-tarihleri-2024-003.webp

KOMEK'TE HANGİ BRANŞLAR VAR?

KOMEK her kayıt döneminde birbirinden farklı branşlar ve etkinlikler ile eğitimlerine doludizgin devam ediyor.

Yeni dönemde, Model Uçak (ATA) Yapımı, Elde Maraş İşi, Rusça, Seramik, Çini İşlemeciliği, Java ile Programlama, Kısa Film Yapımı, Kaligrafi, Minyatür Sanatı, Bisiklet Kullanma Eğitimi, Ses Eğitimi, İlmihal gibi alanlar olmak üzere 366 branşta eğitim verilecek.

komek-basvuru-tarihleri-2024.webp

Ayrıca yüz yüze eğitimlerde ilk kez açılacak branşlar arasında; Ahşap Tasarım ve Modelleme, Vantrolog, Türk Halk Oyunları, Kangoo Jumps, Alçı Rölyef (Sculpture Painting) Eğitimi, Görme Engellilere Yönelik Braille Satranç, Reformer Pilates, Spinning, Depreme Hazırlık ve Okuma gibi eğitimler bulunuyor.

İlgili Haberler

Kaynak:HABER MERKEZİ

Etiketler :