Konya üretimden hiç vazgeçmedi

Konya Sanayi Odası meslek komitesi ve meclis üyeleri video konferansla bayramlaştı. Bayramlaşma programında, pandemi sürecinin üretim hayatına etkisi konuşulurken, Türkiye’nin yeni normal sürecinde dünya ekosistemi içerisinde güçlü bir şekilde yer alacağı vurgulandı. Konya’nın bu dönemde üretimden hiç vazgeçmediği ifade edildi.
Konya üretimden hiç vazgeçmedi

Programa AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta ile Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da konuk olarak, sanayiciler ile bir araya geldi. Ayrıca Stratejist Haluk Ünaldı da bir seminer verdi. Programın açılışında söz alan Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü, Ramazan Bayramının ülkemize ve tüm İslam alemine hayırlar getirmesini dileyerek başladığı konuşmasında, Oda olarak pandemi süreci boyunca sanayiciler ile daha fazla temas halinde olmaya gayret ettiklerini söyledi. İçinden geçilen özel durumun en az hasarla atlatılabilmesi için verilen gayretin çok önemli olduğunu söyleyen Kütükcü, “Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde devletimizin aldığı tedbirler, üretime yönelik verilen destekler son derece önemliydi. Üretime devam etme kararlılığı ve teşviklerle ön açıcı uygulamalara canı gönülden teşekkür ediyoruz. Ayrıca iş dünyamızın bu süreci yönetebilme kabiliyeti de Türkiye’nin üretim ülkesi olduğunu bir kez daha gösterdi. İnşallah Türkiye, pandemi sonrasında güçlü bir şekilde dünya ekosistemi içindeki yerini alacak. Bölgenin yıldızı olarak, gücünü artırarak yoluna devam edecek” dedi.

konya-uretimden-1.jpg

KONYA, BU ZORLU DÖNEMDE DE ÜRETMEYE DEVAM ETTİ

Konya’nın pandemi döneminde üretime ara vermediğini, üretim şehri olduğunu bir kez daha ortaya koyduğunu aktaran Kütükcü, “Geçtiğimiz aylarda Türkiye’nin en büyük 79 organize sanayi bölgesinde yüzde 31-32 düzeyinde enerji kaybı olduğunu gördük. Tekrar üretime dönen iş yerlerimiz ve OSB’lerimiz ile birlikte bu kayıplar telafi edilerek, yüzde 7-8’lere kadar indi. Konya Organize Sanayi Bölgesi olarak biz de, diğer büyük OSB’lerimizin yarısı kadar, yüzde 12-13’ler seviyesinde enerji kaybı ile bu dönemi atlattık ve üretimi devam ettirdik. Bu, Konya’nın üretim şehri olmasını net bir şekilde ortaya koyan tablo” diye konuştu.

konya-uretimden-haber-2.jpg

USTA: “KONYA, SADECE BİR TARIM ŞEHRİ DEĞİL, AYNI ZAMANDA BİR SANAYİ ŞEHRİ”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta da, sanayicilerin Ramazan Bayramı’nı tebrik ederek, üretimde gösterdikleri kararlılıktan dolayı teşekkür etti. Türkiye’nin bu zorlu dönemi fırsata çevirdiğini aktaran Usta, “Ülke olarak, vatandaşlarımızın birlik ve beraberliği ile özellikle sanayicilerimizin katkısıyla bu dönemden fırsatlar çıkarmayı bilen bir ülke olduk. Türkiye, tek başına solunum cihazı üretti. SİHA’larımızı, İHA’larımızı, ANKA’larımızı kendimiz üretiyor konuma geldik. Yine Konyamız da, sadece bir tarım şehri değil, aynı zamanda sanayi ve ticaret şehri olduğunu, buradaki gücünü ispatladı. Bunun için buradaki heyete şükranlarımı sunuyorum. Konya’daki her çalışma bizi onurlandırıyor, gururlandırıyor” dedi. Konya’nın güçlü bir sanayisi olduğuna vurgu yapan Usta ayrıca, sanayicilerden gelen sorunları da el birliğiyle çözmek için çalıştıklarını sözlerine ekledi.

ALTAY: “KONYA SANAYİSİNİN GELİŞMESİ ADINA HER TÜRLÜ ÇALIŞMAYI YAPMAYA HAZIRIZ”

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da, içinden geçilen zorlu dönemde Konya’nın şanslı olduğunu söyleyerek, şehirde uyum içinde bir çalışma yürüttüklerini ifade etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da Konya’nın sorunlarıyla çok yakından ilgilendiğini bildiren Altay, sorunların çözümü için yoğun mesai ile çalıştıklarını aktardı. Bu dönemde esnafın ve sanayicinin yanında olduklarını vurgulayan Başkan Altay, “İşleri kötü giden esnaflarımız ve çalışanlarımız için sosyal destek çalışmaları gerçekleştirdik. 20 milyon liraya yakın sosyal destekte bulunduk. Ayrıca, bu dönem, ihracatta yeni pazar oluşturma adına önemli bir fırsat oluşturacak. Her zaman sizlerin üretimine destek olmaya gayret edeceğiz. Bu kapsamda inşallah OSB’nin içine kadar gelecek olan banliyö hattının ihalesinin bu yıl yapılabilmesini arzu ediyoruz. Konya sanayisinin gelişmesi adına her türlü işi yapmaya hazırız” şeklinde konuştu. Altay, ayrıca KSO Başkanı Memiş Kütükcü’ye de bu süreçte gösterdikleri koordinasyondan dolayı teşekkür ederek, Konya’yı daha iyi bir geleceğe taşımak için şehir olarak hep birlikte çalıştıklarını sözlerine ekledi. KSO Meclis Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil de, Konya’nın önemli bir sanayi ve üretim şehri olduğunu, üretime katkı sağlamaya devam edeceklerini söyleyerek, “Tüm fabrikalarımızın tam kapasite ile çalıştığı, istihdamın arttığı bir dönem ile ülkemizin gücüne güç katacağız” diye konuştu. Konuşmaların ardından Stratejist Haluk Ünaldı da, sanayicilere “İyi Kaptan Fırtınada Belli Olur” konulu bir seminer vererek, pandemi sürecinde ve sonrasında nasıl bir yol izleneceği hakkında bilgiler verdi.

MUSTAFA ÇİMEN / YENİ HABER GAZETESİ