Konya Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı kimsesizlerin kimsesi oldu

Konya Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı 2019 yılında da ihtiyaç sahiplerinin yanında olmaya devam etti. 2019 yılında Konya’da İl ve İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından 48 bin 791 aileye, 28 milyon 156 bin 696 TL tutarında nakdi yardım yapıldı.
Konya Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı kimsesizlerin kimsesi oldu

Her daim ihtiyaç sahiplerinin yanında olan Konya Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, 2019 yılında da ihtiyaç sahiplerini yalnız bırakmadı. 2019 yılında Konya’da İl ve İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından 48 bin 971 aileye yardım eli uzatıldı. İhtiyaç sahibi ailelere nakdi yardımların yanında ayni yardımlar ve kömür yardımı da yapıldı.

konya-valiligi-sosyal-yardimlasma-ve-dayanisma-vakfi-kimsesizlerin-kimsesi-oldu-2.jpg

48 BİN 791 HANEYE 28 MİLYON 156 BİN 696 TL NAKDİ YARDIM

Tüm yurtta olduğu gibi Konya’da da ihtiyaç sahiplerinin her zaman yanında olan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı 2019 yılında 30 milyon TL’ye yakın miktarda nakdi yardım yaparak mağdurların elinden tuttu. Vakıf kaynaklarından 48 bin 791 haneye 28 milyon 156 bin 696 TL nakdi yardım yapıldı. Ayni ve nakdi olmak üzere ikiye ayrılarak yapılan yardımlardan çok sayıda aile faydalandı. Alınan bilgiye göre, 2019 yılında Konya’da 13 bin 150 aileye de ayni yardım yapıldı. Ayni yardımların tutarı ise 3 milyon 621 bin 358 TL olarak istatistiklere yansıdı.

konya-valiligi-sosyal-yardimlasma-ve-dayanisma-vakfi-kimsesizlerin-kimsesi-oldu-4.jpg

59 BİN 638 AİLEYE TOPLAM 61 BİN TON 107 KİLO KÖMÜR YARDIMI YAPILDI

Sosyal devlet anlayışı içerisinde, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’ndan hak sahiplerine gereken yardımların yapılması aşamasında, hak sahiplerinin tespitinde her türlü hassasiyet gösterilirken, aynı ve nakdi yardımların yanında kömür yardımları da Konya’da önemli bir kalemi oluşturdu. Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre Türkiye'nin dört bir yanında muhtaç ailelere kömür yardımı Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Vakıflarınca yapılıyor. Muhtaç aileler için bedelsiz ve karşılıksız kömür yardımı için bazı şartlar bulunuyor. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından belirlenen aileler, ya başvuru yapmaları halinde ya da kayıtlı oldukları mahallelerin muhtarları tarafından tespit ediliyor. Bu aileler kurulan inceleme komisyonunun onayından geçtikten sonra kömür yardımından yararlanabiliyor. 2019 yılında Konya’da İl ve İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından Konya’da da önemli sayıda aileye kömür yardımı yapıldı. Buna göre, 2019 yılında Konya’da 59 bin 638 aileye toplam 61 bin ton 107 kilo kömür yardımı yapıldı.

konya-valiligi-sosyal-yardimlasma-ve-dayanisma-vakfi-kimsesizlerin-kimsesi-oldu-3.jpg

•SEYFULLAH KOYUNCU / YENİ HABER GAZETESİ