Konya Valisi Özkan'dan Konyalılara çok önemli çağrı!

Konya Valisi Vahdettin Özkan, Konya'nın Kovid-19 risk haritasına göre çok yüksek riskli kategoride bulunmasına ilişkin, "Yapılan çalışmalar ve gözlemlerde, ev içi temasların ve akraba ziyaretlerinin önemli bir etken olduğu, ilgili uzmanlar tarafından ifade ediliyor." diyerek, ev ziyaretlerini erteleme çağrısı yaptı.
Konya Valisi Özkan'dan Konyalılara çok önemli çağrı!

Vali Özkan, kaymakamlar ve oda başkanları ile yaptığı toplantıda denetimlerin artırılması çağrısında bulundu.  Ev ziyaretlerinin vaka artışında önemli bir rol oynadığını söyleyen Özkan ayrıca pazar yerlerinde de denetim yaptı.

vali-ozkan-konya-1.jpg

Toplantıda aşının önemine değinen Vali Özkan; “İlimizde 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımız ile 60 yaş ve üzeri eşlerinin aşı olma süreçlerini takip etmemiz gerekiyor. 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımızla iletişime geçerek kısa bir süre içerisinde aşı olmaları için çalışmaları hızlandırmalıyız. İlimizde aşılanma oranlarını yükseltmeliyiz” diye konuştu. Kamu kurum ve kuruluşları ile meslek kuruluşlarına HES kodları ile girildiğini vurgulayan Vali Özkan, HES kodu uygulaması konusunda bütün İlçelerimizin eksiklerini kontrol ederek HES kodu uygulaması kullanımı konusunda duyarlı olunmasını ifade etti. Yapılan analizlerde salgın döneminde aile içi temasların çok büyük risk oluşturduğunu belirten Vali Özkan, apartmanlarda ya da evde dar bir alanda uzun bir süre sohbet edilmesinin önüne geçilmesi amacıyla muhtarlarımız ve apartman görevlileriyle iletişime geçilerek vatandaşlarımızın bu konuda uyarılması gerektiğini vurguladı. Kontrollü normalleşme döneminde kurallara uymanın her zamankinden daha önemli olduğunu vurgulayan Vali Özkan, vatandaşlarımıza hatırlatılması için Pandemi ile ilgili anons ve duyuruların etkili bir şekilde yapılmaya devam edileceğini belirtti.

vali-ozkan-konya-2.jpg

“SAHADA OLACAĞIZ, DENETİMLERİ REHBERLİK FAALİYETİ OLARAK İCRA EDECEĞİZ”

Kontrollü normalleşme döneminde sahada olacaklarını belirten Vali Vahdettin Özkan, denetimlerin rehberlik faaliyeti olarak icra edileceğini ifade etti. Vali Özkan, salgınla mücadele noktasında kırmızı rengi hızlı bir şekilde olumlu bir anlamda mavi renge çevirme yönünde kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler ve meslek kuruluşları ile birlikte çalışacaklarını vurguladı.

vali-ozkan-konya-3.jpg

Vali Vahdettin Özkan’ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Vali Yardımcısı Hacı İbrahim Türkoğlu, İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç ile video-konferans aracılığıyla İlçe Kaymakamları, Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Çevik, KSO ve Konya OSB Başkan V. Veli Tekelioğlu ve Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (KONESOB) Başkanı Muharrem Karabacak katıldı.

vali-ozkan-konya-4.jpg

PAZARLARI DENETLEDİ, EV ZİYARETLERİNİN ÖTELENMESİ ÇAĞRISINDA BULUNDU

Konya Valisi Vahdettin Özkan, Konya'nın yeni tip koronavirüs (Kovid-19) risk haritasına göre çok yüksek riskli kategoride bulunmasına ilişkin, "Yapılan çalışmalar ve gözlemlerde, ev içi temasların ve akraba ziyaretlerinin önemli bir etken olduğu, ilgili uzmanlar tarafından ifade ediliyor." diyerek, ev ziyaretlerini erteleme çağrısı yaptı. Vali Özkan, İçişleri Bakanlığının "Dinamik Denetim Süreci" konulu genelgesi kapsamında kentte denetimlerde bulundu.  Karatay ilçesindeki bir semt pazarını ziyaret eden Özkan, burada görevlilere ateşini ölçtürdükten sonra içeriye girdi. Pazarı gezerek esnafla bir süre sohbet ettikten sonra Kovid-19 kurallarına uyulup uyulmadığını kontrol eden Özkan, pazar çıkışında basın mensuplarına, tüm dünyada bu salgınla mücadele etmenin önemli bir vazife olduğunu söyledi. Bu anlamda devletin tüm yetkili kanallarının da çalışmasını sürdürdüğünü ifade eden Özkan, "Kovid-19'un bertaraf edilmesi ve kontrol altına alınabilmesi için herkes el birliğiyle çalışıyor." dedi. Bu anlamda kentteki tüm vatandaşları kurallara uymaya çağıran Özkan, vatandaşların hem kendi hem de toplumun hakkını korumanın ve kollamanın bilincinde olması gerektiğini anlattı. Konya'nın, İç Anadolu'daki diğer illere nazaran çok yüksek riskli kategoride bulunmasını da değerlendiren Özkan, şunları kaydetti: "Bu konuda durum analizi yapıp sebebe göre müdahale araçlarını geliştirmeye çalışıyoruz. Hem sanayi kesimi hem de diğer sektörlerle bu anlamda çalışmamız var. Yapılan çalışmalar ve gözlemlerde, ev içi temasların ve akraba ziyaretlerinin önemli bir etken olduğu ilgili uzmanlar tarafından ifade ediliyor. Bizim hasbihal ve sohbetlerimiz, akraba ziyaretlerimiz geleneğimizde ve kültürümüzde var. Ancak bunların bu dönemde ertelenmesi gerekiyor. Toplu yerlerde temastan uzak duracağız, maske takacağız. Özellikle bu ev ziyaretlerini ötelememiz lazım."

vali-ozkan-konya-5.jpg

vali-ozkan-konya-6.jpg