Konya Valisi Vahdettin Özkan'ın 19 Mayıs mesajı

Konya Valisi Vahdettin Özkan, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı.
Konya Valisi Vahdettin Özkan'ın 19 Mayıs mesajı

Konya Valisi Vahdettin Özkan, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı.

Özkan, mesajında Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkışının, millet olarak varlığımızı güçlendiren, umutlarımızı canlandıran ve yolumuzu aydınlatan tarihi bir adım olduğunu vurguladı.

Türk Milletinin yeniden şahlanışının timsali olan 19 Mayıs 1919 günü Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, içinde bulunduğu şartlar karşısında istiklal mücadelesini fiilen başlatmak ve yeni bir devletin kuruluşu yolunda ilk kıvılcımı yakmak için milletimizin vatan sevgisinden ve hür yaşama kararlılığından güç aldığını belirten Özkan, şunları kaydetti:

"İstiklal mücadelemizin sembolü olan 19 Mayıs'ın Gençlik ve Spor Bayramı olarak ilan edilmesi, geleceğimizin teminatı ve umudumuz olan gençlere verilen önemin bir göstergesidir. Gençlerimizin ecdat yadigarı olan bu aziz vatanımızı en iyi biçimde koruyacaklarına, istiklal ve istikbalimize gerektiğinde canları pahasına sahip çıkacaklarına yürekten inanıyorum. Sevgili gençler, aziz şehitlerimizin canları pahasına savundukları bu mukaddes vatanın geleceği, istiklal şuuruyla yetişen sizlere emanet edildi. Hiç kuşkusuz ki geleceğimizin teminatı olan sizler, içinizde taşıdığınız sevgi ve heyecanla ülkemizin kalkınmasına katkı verecek en önemli değerlersiniz. Bağımsızlık mücadelemizin 102. yıldönümünde, Türkiye Cumhuriyeti'ni bizlere emanet eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve silah arkadaşlarını, vatan için canını feda eden aziz şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden kahraman gazilerimizi rahmetle anıyor, tüm gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyorum."