Konya ve Rusya’nın ticari ilişkileri gelişiyor

Rusya Federasyonu Ticaret Mümessili Aydar Gaşigullin, Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü'yü ziyaret etti. Ziyarette Konya ile Rusya arasındaki karşılıklı ticaretin artırılması ile ilgili görüş alışverişinde bulunuldu.
Konya ve Rusya’nın ticari ilişkileri gelişiyor

Rusya Federasyonu Ticaret Mümessiline Konya sanayisi hakkında bilgiler veren KSO Başkanı Memiş Kütükcü, Konya'nın gelişmiş sanayi alt yapısı, sektöründe iddialı firmaları ve üretim iştahı ile Türkiye'nin en önemli sanayi merkezlerinden biri olduğunu söyledi. Konya'nın yıllık 2 milyar dolardan fazla ihracat gerçekleştirdiğini aktaran Kütükcü, "Şehrimiz bugün, 10 organize sanayi bölgesi, 70'in üzerinde sanayi sitesi ile güçlü bir üretim şehri. Geçtiğimiz yıl 2 milyar 185 milyon doların üzerinde ihracat gerçekleştirdik. İnşallah bu yıl da 2,5 milyar dolar ihracat hedefimizi aşacağız. İhracatımızdaki artışa baktığımızda, Rusya ile ticaretimizin de her geçen gün geliştiğini görüyoruz. Bu yılın ilk 8 aylık döneminde şehrimizden Rusya'ya  ihracatımız yüzde 48 oranında arttı ve 75 milyon 760 bin dolarlık ihracat gerçekleştirmiş durumdayız. Rusya, Konya'nın en fazla ihracat gerçekleştirdiği 4. ülke konumunda. Önümüzdeki dönemde yapacağımız karşılıklı iş görüşmeleri ile bu rakamın daha fazla artacağına inanıyoruz. Bunun için Konya Sanayi Odası olarak biz her türlü çalışmayı yapmaya hazırız."

konya-ve-rusyanin-3.jpg

KONYALI SANAYİCİLERİN RUSYA'DA YATIRIMLARI VAR

Ev sahipliğinden dolayı Başkan Kütükcü'ye teşekkür eden Rusya Federasyonu Ticaret Mümessili Aydar Gaşigullin de, Konya ile Rusya'nın yakın ticari ilişkileri olduğunu, Konyalı sanayicilerin Rusya'da yatırımları bulunduğunu söyledi. Gaşigullin, "Biz Konya ile Konyalı sanayiciler ile sürekli diyalog halindeyiz.  2018 yılında da Konya'ya gelmiştik. Rusya ile Konya'nın karşılıklı ticaret hacminin artması için çalışıyoruz. Türkiye'den birçok firmanın Rusya'da yatırımı var. Konyalı sanayicilerin de Rusya'da yatırımları var. Orada üretim gerçekleştirip, istihdam oluşturuyorlar. Biz bu sayının artmasını ve bununla birlikte karşılıklı ticaretin de artmasını arzu ediyoruz. Sanayicilerimizi fuarlar yoluyla ve ikili iş görüşmeleri yaparak daha fazla bir araya getirmeliyiz" ifadelerini kullandı. Gaşigullin Başkan Kütükcü ile görüşmesinin ardından, webinar yöntemi ile Konyalı sanayiciler ile de bir araya geldi ve sanayicilere Rusya pazarı hakkında sunum gerçekleştirdi.

konya-ve-rusyanin-2.jpg