Konya Yapıcı İş Merkezi’nden yapay zekanın bugünü ve yarını

Yapay zekanın hala gelişmekte olduğunu belirten Çağlar Bekleyiciler, “Tam olarak gelişti denilemez. Hala gelişmeye devam ediyor.” dedi.
Konya Yapıcı İş Merkezi’nden yapay zekanın bugünü ve yarını

2023 yılında yapay zeka, pek çok gelişme yaşadı. Gerçekçi görsellerden inovasyonlara, yatırımlardan eğitim araçlarına kadar birçok sektör yapay zeka ile yeni bir yola girdi. Hatta bazı kaynaklarda yapay zekanın insanlığı ele geçireceği belirtilirken, bilim insanları yapay zekanın insanlığı ele geçirmesinin düşünülenden daha uzakta olabildiğini savunuyor. Yani insan beyninin yapay zekadan daha üstün olduğu söyleniyor. Yapay zekanın bugünü ve yarını hakkında konuşan Konya Yapıcı İş Merkezi esnaflarından olan Çağlar Bekleyiciler, yapay zekanın her ne kadar çok gelişmiş olsa da halen denendiğini ifade etti.

yapici-is-merkezinden-yapay-zekanin-bugunu-ve-yarini.jpg

TAM OLARAK GELİŞTİ DİYEMEYİZ

Yapay zekanın çok hızlı geliştiğini ama tam olarak geliştiği de söyleyen Bekleyiciler, “Bugün için konuşmak gerekirse, yapay zeka hız kesmeden gelişmeye devam ediyor. Tam olarak gelişti denilemez. Hala gelişmeye devam ediyor. Şu an gelişiyorken bile tüm ilgiyi üstüne topluyor. Kim bilir önümüzdeki yıllarda neler neler ortaya çıkacak.” ifadelerini kullandı.

Yapay zekanın insanlığı ele geçireceği söylentisinin iyice yayıldığını belirten Bekleyiciler, bu durumun kullanıcıların kendilerine bağlı olduğunu ve eğer niyetleri iyiyse, bu şahane teknolojiyi yarara çevirebileceklerinin altını çizerek bu gücün kötü niyetli insanların eline geçtiğinde çok büyük sıkıntıların meydana gelebileceğini kaydetti.

yapici-is-merkezinden-yapay-zekanin-bugunu-ve-yarini-001.jpg

TEK TEHLİKELİ YANI, İNSANLARIN KULLANMASI

Yapay zekanın yarınlar için teknolojinin çok farklı bir boyutu olduğunu vurgulayan Bekleyiciler, “Şu an bile eğitim araçlarından yatırıma kadar bir çok sektöre yardımcı oluyor. Bu süper güç, ilerleyen yıllarda insanlar için çok büyük faydası olacak. Hayatımızdaki her alanda var olacak. Gelecekte de şu anda da devletler bile savunmasında kullanıyor ve kullanacak da. Tek tehlikeli yanı, insanların kullanması diyebilirim. Yine söylüyorum, eğer iyiler kullanırsa yararı çok olur. Ama eğer kötülerin eline geçerse çok büyük sıkıntılar meydana gelir.” şeklinde konuştu.

yapici-is-merkezinden-yapay-zekanin-bugunu-ve-yarini-002.jpg