Konya, yeni bir sanayi devrimi gerçekleştirecek

Konya’nın ikinci büyük fuarı olan Konya Endüstri Fuarı açılışında konuşan KTO Başkanı Selçuk Öztürk, "Konya sanayisi üretim ve ihracat yapısıyla yeni bir sanayi devrimini gerçekleştirebilecek potansiyele sahiptir" dedi
Konya, yeni bir sanayi devrimi gerçekleştirecek

Konya’nın ikinci büyük fuarı olan Konya Endüstri Fuarı açıldı. KTO Uluslararası Fuar Merkezinde düzenlenen ve 4 ayrı fuara ev sahipliği yapan Konya Endüstri Zirvesi Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’nün katılımıyla açıldı. Bakan Özlü, ÜNİKOP Patent 2017 Fuarı’nı da ziyaret etti.

Konya Ticaret Odası Uluslararası Fuar Merkezinde düzenlenen Konya Endüstri Zirvesi fuarlarının açılışı Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’nün katılımıyla gerçekleştirildi.  KONMAK, Konya Sac İşleme Teknolojileri, İSKON ve KONELEX 2016 fuarlarında 24 ülkeden 500 firma stant açtı. 22 Ülkeden 459 1.175 marka ile katıldığı fuarlara 60 bin ziyaretçi bekleniliyor.

Bakan Özlü ve beraberindekiler Konya Endüstri Fuarı kapsamında açılan ÜNİKOP Patent 2017 Fuarı’nı da ziyaret etti. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın destekleriyle, Türk Patent ve Marka Kurumu, TÜBİTAK, KOP Bölge Kalkınma İdaresi ve KOP Bölgesindeki 7 ilden 11 Üniversitenin birlikteliğiyle kurulan ÜNİKOP’un katkılarıyla düzenlenen ÜNİKOP Patent 2017 Fuarı’nda 123 patent sergileniyor. 

Fuarın açılışında Konuşan Konya ticaret Odası başkanı Selçuk Öztürk şu ifadelere yer verdi:  

“Konya 900 yılık tarihinde, devamlılıkla bölgemizin ve tüm dünyanın önemli bir ticaret merkezi olma özelliğini taşımıştır. Cumhuriyetin ilk yıllarında tarıma dayalı imalat sanayinin ağırlıkta olduğu Konya’da 8 adet fabrikanın hizmette olduğu bilinmektedir. Konya ülkenin önemli bir tarım merkezi olduğundan sanayideki makineleşme çabalarında önceliği tarıma dayalı sanayi oluşturmuştur. Tarım erbabının ihtiyaç duyduğu alet ve makinelerin üretilmeye başlanmasıyla ilk sanayileşme hareketini başlatan Konya 80’li yıllardan sonra ikinci bir hamle gerçekleştirerek birçok sanayi sektöründe üretime başlamıştır. Makine, Otomotiv, Döküm, Gıda, Plastik gibi sektörlerde ülkemizde üst sıralara tırmanmaya başlayan şehrimiz 2002 yılından sonra gerçekleştirdiği üçüncü hamle ile bu sektörlerde dünya pazarlarında yer almaya başlamıştır. Bu hamle ile Türkiye’de olduğu gibi tüm dünyada da sadece tarım şehri olarak bilinen Konya sanayi şehri olduğunu ve çok büyük bir potansiyele sahip olduğunu göstermiştir. Konya sanayisi üretim ve ihracat yapısıyla yeni bir sanayi devrimini gerçekleştirebilecek potansiyele sahiptir. Konya bu gücünü üretken çalışkan müteşebbislerinden almaktadır. Üretim teknolojileri ile gelişmiş bilişim teknolojilerinin birleşmesi ve böylece verimliliği artırması şeklinde tanımlanan 4. Sanayi Devrimine Konya hazırdır. Fuar kapsamında düzenlenen ÜNİKOP Patent 2017 Fuarı bunun en güzel örneğidir. İlk etkilerini şimdiden hissetmeye başladığımız Hükümetimizin ekonomiye yönelik desteklerini son derece değerli bulduğumuzu belirtmek istiyorum. Nitelikli destek ve teşviklerle ihracat başta olmak üzere son aylardaki canlanmanın Konya sanayisinin ve ticaretinin adına kararlılıkla sürdürülmesi gerekmektedir. Bu vesile ile şehrimiz ve ülkemiz sanayisinin gelişimi adına ufku ve vizyonu ile çok büyük destekler sağlayan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımıza, Sayın Bakanımız Faruk Özlü şahsında Konya iş dünyası adına teşekkür ediyorum”

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü de “Konya Endüstri Zirvesi kapsamında 4 önemli fuarı birden gerçekleştiriyoruz. Yine KOP bölgesinde 11 üniversitemizin iş birliğiyle ÜNİKOP Patent 2017 etkinliğini de bu yıl ilk defa burada gerçekleştiriyoruz. Fuarlar, ilgili oldukları sektörlere çok büyük güç katıyor. Dile kolay, 40 farklı ülkeden 55 bin civarında ziyaretçi bu fuara katılacak. Katılımcı firmalar arasında çok sayıda yatırım ve ticaret anlaşmalar inşallah imzalanacaktır. ÜNİKOP Patent 2017 etkinliği de buluş sahipleriyle yatırımcıları bir araya getirerek, önemli bir işlevi yerine getirmiş olacak. Bu büyük organizasyonu, Konya'da ve Anadolu’da işaret fişeğinin yakıldığının bir delili olarak görüyorum. Bu tür etkinliklerin reel sektörümüze, özelikle KOBİ düzeyindeki üreticilerimize büyük güç kattığını düşünüyorum" dedi.

Protokol konuşmalarının ardından katılımcılar kurdele keserek fuarı ziyarete açtı. Bir süre stantları gezen Bakan Özlü ve beaberindeki protokol üyeleri katılımcı firmalarla görüşerek ürünler hakkında bilgi aldı.

Konya Ticaret Odası Uluslararası Fuar Merkezinde açılışı gerçekleştirilen KONMAK, Konya Sac İşleme Teknolojileri, İSKON ve KONELEX 2017 fuarları 4 gün boyuncu ziyarete açık kalacak.