Konya’da 1398 camide sosyal mesafeli Cuma namazı

Türkiye’de Diyanat İşleri Başkanlığı tarafından 16 Mart günü camiler toplu ibadet için kapatılmıştı. Vaka sayılarındaki iyileşme doğrultusunda toplu ibadete için camiler dün Cuma namazıyla yeniden açıldı. Konya’da da 1398 camide sosyal mesafe kuralına uyularak Cuma namazı kılındı.
Konya’da 1398 camide sosyal mesafeli Cuma namazı

yeni-haber-fotogaleri-015.jpg

Cemaat, toplu ibadet için camiye dün Cuma namazıyla yeniden kavuştu. 16 Mart günü koronavirüs tedbirleri doğrultusunda Türkiye’de camiler toplu ibadete kapatılmıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada camilerin yeniden açılacağını duyurmuştu. Belirli kurallar dahilinde cuma, öğle ve ikindi namazları için açılacak camilerde hummalı hazırlıklar yapıldı. 3 bin 225 camisi bulunan Konya'da, koronavirüs tedbirleri kapsamında İl Hıfzıssıhha Kurulu kararı ile bin 398 camide cuma namazı kılınarak camiler yeniden toplu ibadete açılmış oldu.

konya-cuma-namazi-43.jpg

300 BİN SECCADE DAĞITILDI

Konya’da, koronavirüs tedbirleri kapsamında toplu ibadete kapatılan camilerin tekrar açılmasıyla birlikte dün kılınan cuma namazı öncesi 300 bin tek kullanımlık seccade dağıtıldı. Sultan Selim Camii önündeki Mevlana Meydanı'nda ise 1,5 metrelik mesafelerle yerlere işaretlemeler yapılıp, tek kullanımlık seccadeler serildi. Mevlana Müzesi yanında bulunan Sultan Selim Cami önündeki Mevlana Meydanı'nda da yaklaşık bin 500 kişilik bir alan oluşturuldu. Cemaatin saf tutması için 1,5 metrelik mesafelerle yerlere işaretlemeler yapılıp, tek kullanımlık seccadeler serildi.

konya-cuma-namazi-56.jpg

MÜFTÜ POÇANOĞLU KILDIRDI

Haftalar sonra kılınan ilk cuma namazını Selimiye Camii'nde Konya İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu kıldırdı. Öte yandan, müftülük tarafından yapılan açıklamada ibadete başlaması uygun görülen camilerde namazın öncelikli olarak açık alanlarda kılınacağı, mevsimsel şartlara göre öğle ve ikindi namazları ise cami içeresinde kılınabileceği ifade edilirken, cuma namazlarının ise sadece uygun görülen camilerin bahçesinde ya da açık alanlarda kılınabileceği belirtildi.

konya-cuma-namazi-34.jpg

CAMİLERDE YÜKSEK TEDBİR

Cuma namazı öncesi camilerde yüksek tedbirler alındı. Şehirde çok sayıda cemaatin saf tuttuğu Mevlana Meydanı’ndaki Selimiye Camii, Musalla Mezarlığı içerisinde yer alan Tarihi Namazgâh ve ilçe stadyumları gibi merkezi noktalarda tedbirler sıkı tutuldu. Cami ve namazgâh girişinde cemaate tek kullanımlık seccade ve maske verilirken, kapı girişinde herkesin ateş ölçümü yapıldı.

konya-cuma-namazi-46.jpg

yeni-haber-fotogaleri-015.jpg

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER GAZETESİ