Konya’da 3 ilçe 20 dereceyi gördü! Bahar gibi şubat yaşanıyor

Konya’da hava sıcaklıkları her geçen gün artmaya başladı. Dün Konya’nın 3 ilçesi ise şubat ayında 20 derece üstünü gördü.
Konya’da 3 ilçe 20 dereceyi gördü! Bahar gibi şubat yaşanıyor

Konya, şubat ayında baharı yaşıyor. Sıcaklıklar ise gün geçtikçe yükseliyor. Konu hakkında açıklamalarda bulunan Amatör Hava Tahmincisi Kuttusi Demir, sıcaklıkların 20 Şubat’a kadar bu şekilde devam edeceğini söyledi.

‘BAHAR GİBİ ŞUBAT’

7 Şubat Çarşamba günü yaşanan hava sıcaklıklarından bahseden Demir, “Dün Çumra, Ereğli, Karatay ilçe merkezleri 20 derece üstünü görmüş. Şehir merkezi, Cihanbeyli ve Çeltik ise 19 derece üstünü görmüş. Diğer konumlar ise 5-6 istasyon hariç 16-18 derece arasında sıcaklık ölçmüş. Bahar gibi Şubat ayı yaşıyoruz.” dedi.

thumbs-b-c-59e83a7978b8e83943f3896da4e89cfa.jpg

’20 ŞUBAT’A KADAR DEVAM EDECEK’

Sıcaklıkların 20 Şubat’a kadar bu şekilde devam edeceğini belirten Demir, “Şubat 20 ye kadar havalar böyle devam edecek. Sonrası belirsiz. 13-16 Şubat ise çok güzel yağışlar bizler ile olacak. Allah'tan yağış var. Yoksa ciddi bir probleme tamamı ile teslim olmuş olacaktık. Mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklara en büyük direnme yağacak Yağmur olur. Bundan dolayı önümüzdeki süreçte Bahar geliyor inşallah bol yağışlar alırız.” sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.

 Muhabir
Etiketler :