Konya'da 3 isim bakan oluyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın zaferiyle sonuçlanan seçimler sonrası yeni kabine listesi için heyecanlı bekleyiş başladı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz yeni kabineye ilişkin "Akşam saat 22.00 gibi yeni kabinenin açıklanmasını bekliyoruz." dedi. 2023 Yeni Kabine Bakanlar Kurulu listesinde konuşulan isimler arasında Konya'dan 3 isim öne çıkıyor.
Konya'da 3 isim bakan oluyor

14 ve 28 Mayıs seçimlerinden sonra 28. Dönem TBMM'ye seçilen milletvekilleri için dün yapılan ant içme töreninden sonra gözler Erdoğan'ın açıklayacağı Cumhurbaşkanlığı kabinesine çevrildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın cumartesi günü mazbatasını aldıktan sonra yemin ederek görevine başlayacak. Yeni kabinenin akşam saatlerinde açıklanması beklenirken kulislerde dolaşan bilgilerde Konya'da üç isim öne çıkıyor.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'ın ismi Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile anılıyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin deprem bölgesinde özellikle Hatay'daki çalışmaları taraflı tarafsız herkesin takdirini kazanmıştı. Başkan Altay'ın ismi gündemdeki bir çok kabine listesinde geçiyor.

Konyalı olan İstanbul valisi Ali Yerlikaya'nın ise yeni İçişleri Bakanı olabileceği konuşuluyor.

Sağlık Bakanlığı görevini sürdüren, milletvekili seçimlerinde aday olmayan Fahrettin Koca'nın ise aynı görevi sürdüreceği ifade ediliyor.

Etiketler :