Konya’da 7 çifte çeyiz ve evlilik yardımı yapılacak

Konya İl Müftülüğü tarafından yapılan “Yuvalar Kuruyoruz” projesi kapsamında 8. Çeyiz ve Evlilik yardım töreni gerçekleştirildi.
Konya’da 7 çifte çeyiz ve evlilik yardımı yapılacak

Konya ve ilçelerinde yaşayan 7 çifte Konya İl Müftülüğü, Mehir Vakfı ve Mehir Aile Derneği iş birliğiyle çeyiz ve evlilik yardımı yapılacak. “Yuvalar Kuruyoruz” kapsamında gerçekleştirilecek olan proje töreni İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge, Mehir Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Özdemir, Türkiye Diyanet Vakfı Yönetim Kurulu Üyeleri ve yardım yapılan çiftlerin katılımlarıyla gerçekleşti.

konyada-7-cifte-ceyiz-ve-evlilik-yardimi-yapilacak-2.jpg

‘EVLİLİKLER DESTEKLENMELİ’

Evliliklerin desteklenmesi gerektiğinin altını çizen Konya İl Müftüsü ve Türkiye Diyanet Vakfı Şube Başkanı Prof. Dr. Ali Öge, “Sekizincisini icra edeceğimiz çeyiz yardımı çiftlerimize hayırlı olsun. Aile kurmak, evlenmek hem fiziki bir ihtiyaç hem de neslin devamı için bir zorunluluktur. Aslında insani bir borcumuzdur. Evlenmeler teşvik edilmeli. Desteklenmeli. Ailelerin kurulması, korunması ve devamının sağlanması bir sorumluluktur. Biz de desteklerimizi sizlerle buluşturmaya çalışıyoruz. Yönetim kurulu üyelerimiz üstün gayretler sarf ediyorlar. Geldiğimiz süreç iş birliğini, uzlaşıyı, ortaklaşa çalışmayı zorunlu kılıyor. Böyle bir sürecin oluşumunda Gençleri Evlendirme ve Mehir Vakfıyla ortaklaşa bu işi organize ediyoruz. İlerleyen süreçlerde bunu farklı paydaşlarla da devam ettirme azmindeyiz.” şeklinde konuştu.

konyada-7-cifte-ceyiz-ve-evlilik-yardimi-yapilacak-3.jpg

‘TEMEL KURUM AİLEDİR’

Ailenin en temel kurumlardan biri olduğunu dile getiren Öge, “İyilik paylaşıldıkça daha da artar. İyilik beraberce planlandığında sevabı da artıyor. Bu yüzden paydaşımıza, hayırseverlerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Biz bizi yapan temel kurum ailedir. Türkiye vizyonunda da yine aile ve gençliğin de konuşulacağı aşikar. Dolayısıyla bu dönüşümü yapmakta bizlerin bir sorumluluğudur. Sekizincisini yaptığımız çeyiz ve evlilik yardımı da bunun bir neticesidir. Gerek Konya içerisinde, gerek Konya dışarısında çalışmalarımızı yapıyoruz. En son Hatay’da yüz çiftimizi evlendirdik. İnsanların ihtiyaç duyduğu her noktada var olduğumuzu ve yanlarında olduğumuzu ifade ettik. Kardeşliğin sadece tek bir boyutta olmadığını göstermeye çalıştık.” diye aktardı.

konyada-7-cifte-ceyiz-ve-evlilik-yardimi-yapilacak-1.jpg

‘İHTİYAÇ OLAN HER YERE ULAŞMAYA ÇALIŞACAĞIZ’

İhtiyacı olan herkese ulaşmak için gayret ettiklerini aktaran Öge, “Bu hizmetlerimize bugüne kadar katkı sunan tüm paydaşlarımıza, kurumlara, kuruluşlara teşekkür ediyorum. Konya Müftülüğü olarak tüm yardımlarda yer aldığımızı ve bundan sonra da yer alacağımızı ifade etmek istiyorum. Hatay bölgesiyle sınırlı olmayan, deprem bölgelerinin tamamını kapsayacak ve hatta her alanda karşılanması gereken ihtiyaç var ise ulaşmaya çalışacağız. Bu vesileyle evlenen çiftlerimize Cenabı Haktan mutluluklar niyaz ediyorum. Hayırlı nesiller yetiştirmelerini Rabbimden niyaz ediyorum. Bugüne kadar yardım eden, edecek olan hayırsever kardeşlerimize de canı gönülden teşekkür ediyorum.” İfadelerine yer verdi.

konyada-7-cifte-ceyiz-ve-evlilik-yardimi-yapilacak-4.jpg

‘HERKES GAYRETLE ÇALIŞTI’

İş birliğiyle yapılan yardımlarda herkesin gayretle çalıştığını belirten Mehir Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Özdemir, “En son Hatay’da yüz çiftimizin yuvalarını kurduk. Orada bir destan yazıldı. Hepsiyle tek tek görüştüm. Onlarla aile gibi oldum. Ahirete kadar gidecek abi-kardeş hukuku oluşturduk. Sırasıyla Kahramanmaraş, Malatya, Adıyaman, Nurdağı, Gaziantep’te de yuvalar kurulacak. 8’incisi yapılacak olan çeyiz ve evlilik yardımında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Herkes çok gayretle çalıştı. Hayırsever Konyalılara da sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum. İyi ki varlar.” sözlerine yer verdi. Konuşmaların sonunda çiftlere ödül takdiminde bulunuldu.

 Muhabir
Etiketler :