Konya’da acil sağlık hizmetlerinde kalite hızla artırılıyor

86 istasyon sorumlusunun katıldığı toplantıda konuşan İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, “Sahada yaşanılan sorunların masaya yatırılarak kısa sürede çözüme kavuşturulması hasta ve çalışan memnuniyeti açısından son derece önemlidir” diyerek hizmet kalitesinin en üst noktaya çıkartılması adına yapılan toplantının önemine vurgu yaptı.
Konya’da acil sağlık hizmetlerinde kalite hızla artırılıyor

Konya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç başkanlığında 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyon sorumluları ile değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. Amaçlarının sağlık hizmetlerinde kaliteyi daha ileriye taşımak ve en iyi şartlarda hizmet vermek olduğunu belirten Prof. Dr. Koç, “Konya’da 68 olan istasyon sayısını 86’ya çıkartarak vakalara ulaşma sürelerimizi kısalttık. Aynı zamanda ambulans sayımızı da artırarak ambulans yaş ortalamamızı da düşürdük. Türkiye’ye örnek bir model ortaya koyarak istasyonlarımızın neredeyse tamamını yeniledik” dedi. 112 istasyonlarının Sağlık Bakanlığı, yerel yönetimler ve hayırseverlerin işbirliği ile yenilenmesinin Konya’daki birlik ve beraberliğin geldiği noktayı gösterdiğine de işaret eden Prof. Dr. Koç, hizmette aksama olmaması adına önemli çalışmalar yapmaya devam edeceklerini belirtti.

acil-saglik-hizmetlerinde-5.jpg

‘SON 5 YILDA 40 İSTASYON YENİLENDİ’

Göreve başladıkları 2017 yılından bu yana İl Sağlık Müdürlüğü olarak hizmette aksama olmaması adına önemli çalışmalar yaptıklarını belirten Prof. Dr. Koç, “112 acil sağlık hizmetleri istasyonlarının tamamını yerinde görüp sağlık çalışanları ile istişare ederek ihtiyaç ve eksiklikleri tespit ettik. Yaptığımız tespitler sonucunda fiziki şartları kötü durumda olan 40 istasyonumuzu hayırseverlerimiz, belediyelerimiz ve Bakanlığımızın gönderdiği bütçeyle yenileyerek temel ihtiyaç malzemelerinin tamamını modernize ettik. Yılsonuna kadar inşaallah 4 istasyonumuzu daha yeni yerlerine taşımayı planlıyoruz” dedi.

acil-saglik-hizmetlerinde-6.jpg

‘NEREDE İHTİYAÇ VARSA, BİZ’LER ORADAYIZ’

Yaşamla ölüm arasındaki ince çizgide mücadele verdiklerini vurgulayan Acil Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Ahmet Ergin’de, “Çalışan memnuniyetini üst düzeyde sağlayarak verimli bir çalışma ortamı hazırlamak ve bunun sonucunda da hasta memnuniyetini en üst seviyeye çıkarma amacındayız. Bu hedeflerimize ulaşma adına en büyük hazinemiz siz çalışanlarımızdır. Bu nedenle bu tür eğitimlere büyük önem veriyoruz” dedi. Acil sağlık hizmeti sunan çalışanların, en zor anlarında vatandaşların yanında olduklarını söyleyen Dr. Ergin, “Bize nerede ihtiyaç varsa biz oradayız. Vatandaşlara en iyi sağlık hizmetini sunan kurum olmak istiyor bunun için de emin adımlarla ilerliyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından katılımcılar söz alarak sıkıntıları ve çözüm önerilerini sağlık yöneticileri ile paylaştılar. Yapılan sunumlar eşliğinde interaktif bir şekilde devam eden toplantı yapılan planlamalar ile sona erdi.