Konya’da AK Parti’den bilet alamayan Soluğu Yeniden Refah’ta alıyor

AK Parti’nin Konya adaylarının açıklanmasının ardından AK Parti’den aday gösterilmeyen aday adayları Yeniden Refah Partisi’ne geçerek buradan aday oldular.
Konya’da AK Parti’den bilet alamayan Soluğu Yeniden Refah’ta alıyor

Konya’da 31 Mart Yerel Seçimlerinde AK Parti’nin tüm adayları belli oldu. İlçelerde adayların belli olmasının ardından AK Parti’den aday adayı olan ve aday gösterilmeyenler, bu kez de Yeniden Refah Partisi’ne geçerek buradan belediye başkanı adayı olduklarını açıkladılar. Geçtiğimiz gün Ereğli’nin eski belediye başkanlarından Özkan Özgüven AK Parti’den aday adayı olduğunu açıklamıştı. Ereğli’nin adayı mevcut başkan Hüseyin Oprukçu Cumhur İttifakı’ndan aday gösterilinde Özgüven Yeniden Refah Partisi’nden aday olduğunu açıklamıştı. Bugün ise Başkan Adayı Özgüven, ilçede seçim ofisini açtı. Açılışta geçmişte çalıştığı bir çok iş arkadaşı da AK Parti’den istifa ederek Yeniden Refah Partisi rozeti taktılar.

ŞİMDİ DE BEYŞEHİR ADAYI YRP’Lİ OLDU

AK Parti’den aday gösterilmeyince YRP’ye geçen bir başka aday ise Beyşehir ilçesinde oldu. AK Parti’den aday adayı olduğunu açıklayan Hüseyin Muşmal, partisinden aday gösterilmeyince soluğu YRP’de alan adaylardan oldu. Muşmal, yaptığı açıklamada, “Değerli Hemşehrilerim, Kıymetli Beyşehirliler 40 yıllık Beyşehir sevdamızla memleketimize hizmetimizi devam ettirmek amacıyla 17 Kasım 2023 tarihinde AK Parti Beyşehir Belediye Başkan Aday Adaylığına müracaat etmiştim. 01.02.2024 tarihinde AK Parti Beyşehir İlçe Teşkilatının Beyşehir Belediye Başkan Adayını tebliğ etmesi üzerine, hemşehrilerimizle bir süredir yaptığım istişareler sonucunda bugün itibariyle AK Parti aday adaylığından istifa ediyorum. AK Parti Beyşehir Belediye Başkan Adayına başarılar dilerim. Halkımızın bu süreçte bizlere gösterdiği yoğun ilgi ve teveccühleri için öncelikle her bir hemşehrimize ayrı ayrı teşekkür eder saygı ve muhabbetlerimi sunarım. Hemşehrilerimizin değerlendirmeleri ve talepleri doğrultusunda aldığımız karar neticesinde Allah'ın izniyle 31 Mart 2024 tarihine kadar sahada olmaya devam edeceğiz. Yüce Yaradan memleketimiz için en hayırlısını nasip etsin. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” Demişti.

Muşmal yeni bir paylaşım daha yaparak, “Aziz Hemşerilerimizin Teveccühü, Yeniden Refah Partisi Beyşehir ilçe Başkanımız Ömer Ceylan ve Konya İl Başkanımız Temel Peker Bey'in teklifleri ve Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan Bey'in tensipleriyle Yeniden Refah Partisi Beyşehir Belediye Başkan Adaylığımızın Aziz Şehrimize ve Siz Kıymetli Hemşerilerimize Hayırlara Vesile Olmasını Yüce ALLAH'TAN Niyaz Ederim Kazanan Beyşehir Olacak, Kazanan Bu Şehrin Evlatları Olacaktır.” Dedi.

 Editör