Konya’da AK Parti’ye yoğun başvuru

14 Mayıs’ta gerçekleştirilecek olan 28. Dönem Milletvekili seçimleri için aday adaylığı başvuruları devam ediyor. Başta AK Parti olmak üzere siyasi partilerde aday adayı listelerindeki yoğunluk dikkat çekiyor.
Konya’da AK Parti’ye yoğun başvuru

Cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimleri 14 Mayıs tarihinde yapılacak. Seçim çalışmalarına hız veren AK Parti'de şu ana kadar 81 ilde yoğun başvuru yapılıyor. AK Parti’nin Konya’da da çok sayıda isimden aday adaylığı başvurusu aldığı öğrenildi.

KONYA’DA BAŞVURU YOĞUNLUĞU VAR

AK Parti’nin Konya’da çok sayıda isimden aday adaylığı başvurusu aldığı öğrenilirken, bu isimler şu kişilerden oluştu: Ercan Uslu, Mehmet Baykan, Hasan Hüseyin Karapınar, M.Hakan Özer, Mehmet Yavuz, Hasan Büyükdede, Mehmet Emin Birpınar, Samed Safa Kaya, Esra Doğan Candan, Gözde Koygun, Batuhan Aydın, Hacı Ömer Güler, Yılmaz Altınsoy, Ali Ergin, Dr. İsmail Yavuz, Ramazan Fatih Uğurlu, İbrahim Dıvarcı, Muhammed Zeren, Fevzi Kaynar, Mustafa Gülsever, Bekir Akdemir, Abdullah Tuş, Ahmet Çekiç, Ali Demirci, Asuman Arslan, Asuman Tongarlak, Aşır Özcan, Ayda Esra Durmaz, Burhanettin Tandoğan, Bülent Erdem, Burhanettin Sevencan, Burak Dağlı, Bülent Ersüllü, Cihan Tekin, Emel Uçar, Eyyüp Özpınar, Emre Başoğlu, Fatma Başaralı, Fatma Dilek Ulubay, Habib Alp, Hasan Harmankaya, Hülya Gül, İsa Ölçer, Kemal Keleş, Kadir Durmaz, Kasım Çakır, Latif Selvi, Leyla Betül Küçük, Mustafa Özkan, Mehmet Vardar, Muhammet Uğur Kaleli, Mahmut Yazıcı, Muharrem Kayacık, Mehmet Nuri Sayıcı, Muhammet Babur, Muhammet Fatih Taş, Mahmut Olcay, Mustafa Avcıoğlu, Mustafa Şahin, Nilüfer Kaya, Osman Uyar, Orhan Çelik, Özer Eken, Ramazan Özçalık, Recep Öncel, Resul Arıcıoğlu, Remzi Bakım, Serhan Güngör, Sebahat Kılınç, Sabit Kostak, Seyit Mehmet Dağ, Yetiş Avcı, Yusuf Ziya Kıymet, Yüksel Ertekin, Refik Tuzcuoğlu.

SEYYAR SANDIK UYGULAMASI YENİDEN BAŞLATILACAK

AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, 24 Haziran 2018 genel seçimlerinde ilk kez uygulanan Seyyar Sandık uygulamasının 14 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleştirilecek seçimlerde de uygulanacağını ifade etti. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Başkan Angı, “Seyyar Sandık uygulaması ile hastalığı veya engeli sebebiyle yatağa bağımlı olan seçmenlerin bulundukları yerde oy kullanmalarına imkân tanınacak. Söz konusu vatandaşlarımızın ikametgâhlarına kadar sandık gönderilmesi sağlanacak. 2023 genel seçimlerinde uygulanacak seçim takvimine göre seyyar sandık uygulaması için başvurular 20 Mart pazartesi günü başlayacak olup 2 Nisan pazar günü sona erecek. Buna göre yatağa bağımlı olan seçmenlerin seyyar sandıklarda oy kullanabilmeleri için bir yakını tarafından durum bildirir tek hekim sağlık raporu ve seyyar sandık talep formunu ilçe seçim kurulu başkanlığına veya muhtarlığa teslim etmesi gerekir. Bir önceki seçimde kalıcı olarak yatağa bağımlı olduğu tespit edilerek seyyar sandık seçmen listesine dâhil edilmiş seçmenler ile Sağlık Bakanlığı’ndan elektronik ortamda alınan verilerden kalıcı olarak yatağa bağımlı olduğu tespit edilen seçmenlerden müracaatları halinde yeniden sağlık raporu istenmeyecek. Seçmenlerimize saygıyla duyurulur” dedi.

Etiketler :