Konya’da anlamlı gün mesajı! Unutanları unutmayalım

Konya'da Karatay Belediyesi tarafından Alzheimer Gündüz Yaşam Merkezi’nden faydalanan bireyler için 21 Eylül Dünya Alzheimer Günü’nde program düzenledi.
Konya’da anlamlı gün mesajı! Unutanları unutmayalım

Konya'da Karatay Belediyesi, Alzheimer’a yönelik olarak toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla Karatay Alzheimer Gündüz Yaşam Merkezi’nden faydalanan bireyler için 21 Eylül Dünya Alzheimer Günü’nde program düzenledi.

konyada-anlamli-gun-mesaji-unutanlari-unutmayalim.jpg

‘ÇINARLARIMIZI ÇOK SEVİYORUZ’

Programın açılış konuşmalarını yapan Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, şu ifadelere yer verdi; “Çınarlarımızı çok seviyoruz. Onlar bizim dua makamlarımız. Onlara çok iyi bakmalıyız. Hatta dinimizde onlara ‘öf’ bile demememizi emrediliyor. Onlara güzel kelamlar, güzel sözler söylememiz emrediliyor. Onlar bizim cennetimizin kapısı. Hepimiz onları çok sevdiğimizi göstermek için bir aradayız. Onlara hep değer vereceğiz. Onları Rabbim başımızdan eksik etmesin. Konya’da belediyeler olarak kamu, kurum ve kuruluşlarımızla, üniversitelermizle birlikte bir çok hizmete imza atıyoruz.Ama benim en önemsediğim hizmetlerden birisi de bu merkez. Önceki dönem belediye başkanımıza böyle bir merkezin yapımına emek verdiği için teşekkür ediyorum. Biz de o hizmeti devam ettiriyoruz.

konyada-anlamli-gun-mesaji-unutanlari-unutmayalim-001.jpg

‘TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜĞÜ OLACAK’

Konya’da Türkiye’nin en büyük engelsiz yaşam merkezinin açılacağını söyleyen Kılca, “Şöyle bir müjde verelim. İnşallah önümüzdeki yıl açılışını yapacağımız engelsiz yaşam merkezi Konyamızın ve Türkiye’nin en büyük engelsiz yaşam merkezi olacak. Aynı burada olduğu gibi bu merkezimizde de evlerimizden engelli bireyleri alarak, günübirlik orada hem rehabiliteleri hem eğitimleri tamamlanarak evlerine göndermiş olacağız. Dolayısıyla bu şekilde hem hastalarımızın, engellerimizin hem de ailelerimizin kendi özel yaşamlarına vakit ayırabilme fırsatını vermiş olacağız.” sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.

konyada-anlamli-gun-mesaji-unutanlari-unutmayalim-002.jpg

konyada-anlamli-gun-mesaji-unutanlari-unutmayalim-003.jpg

 Muhabir
Etiketler :