Konya’da bayram alışverişi bu yıl çok hareketli

Bedesten Çarşısında Ramazan Bayramı yoğunluğu üst seviyeye çıktı. Şeker, çikolata ve lokumlara yoğun ilgi gösterilirken, çarşı esnafları bayram hareketliliğinin bu yıl daha canlı olduğunu ifade ediyor.
Konya’da bayram alışverişi bu yıl çok hareketli

Bedesten Çarşısında Ramazan Bayramı yoğunluğu üst seviyeye çıktı. Şeker, çikolata ve lokumlara yoğun ilgi gösterilirken, çarşı esnafları bayram hareketliliğinin bu yıl daha canlı olduğunu ifade ediyor.

Ramazan Bayramına saatler kala Tarihi Bedesten Çarşısında esnaflar, alışveriş yoğunluğu yaşıyor. Vatandaşlar, günler öncesinden şeker, çikolata, lokum ve kolonya ihtiyaçlarını almaya başladılar.

konyada-bayram-alisverisi-1.jpg

Bayramlarda şeker geleneğinin Konya için çok önemli bir yeri olduğunun altını çizen Çatlıoğlu mağaza sahibi Yusuf Çatlıoğlu, “Çarşımızda bayram yoğunluğu sürüyor. Şeker fiyatlarımız 70 liradan başlıyor, 260 liraya kadar çıkıyor. Herkesin bütçesine göre ürün bulunuyor. Geçen yıla göre elbette artış var ama bu da normal seviyede. Konya’mızda şeker geleneği çok önemli olduğu için herkes oldukça fazla alıyor. Bu alışverişleri son zamanlara bırakmamak gerekiyor. Ürün çeşitleri azalıyor. Önceden almak müşterilerin karına oluyor.” şeklinde konuştu.

konya-da-bayram-alisverisi.jpeg

‘YOĞUNLUK ERKEN BAŞLADI’

Bayram yoğunluğunun bu yıl erken başladığını söyleyen Bereket Şekercisi sahibi Hakan Özkeçeci, “Bayram yoğunluğumuz 15 gün kala başladı. Müşterilerimiz ürünlere oldukça rehavet gösteriyorlar. Çikolata, lokum, draje ve şeker gibi ihtiyaçlarını alıyorlar. Bu yıl yoğunluk biraz erken başladı. Çünkü son günlere kalınca ürün bulmak zorlaşıyor. Bu yüzden müşterilerimiz istedikleri ürünleri bulabilmek için erkenden alışverişlerini yapıyorlar. Ürünlerin kalitelerine göre fiyatlar değişiklik gösteriyor. En ucuz çikolata 120 liradan başlıyor, 780 liraya kadar çıkıyor. Fakat çikolata alışverişi yaparken dikkatli olmak gerekiyor. Her yerde çikolata satılıyor. Doğru yerlerden almak gerekiyor. Kalitesi çok düşük ürünler satışa sunuluyor. Bunlar maalesef lezzetli bir ürüne ulaşmayı engelliyor. Kaliteli ürünlere ulaşabilmek için doğru noktaları tercih etmek gerekiyor.” ifadelerine yer verdi.

konyada-bayram-alisverisi-3.jpg

‘HAREKETLİLİK YOĞUN’

Bayram hareketliliğinin yoğun olduğunu belirten Arif Yanar, “İnsanlar buradan kolonya, kahve ihtiyaçlarını alıyorlar. Kolonya fiyatları 20 liradan başlıyor. Çeşidi ve kalitesine göre fiyatları değişkenlik gösteriyor. Geçen yıla göre kolonyada çok fazla bir fiyat artışı yaşanmadı. Müşterilerimiz de fiyat konusunda sorun yaşamıyorlar. Vatandaşlarımıza bayram alışverişlerini son günlere bırakmamalarını öneriyorum. Çünkü çok fazla kalabalık oluyor ve istediklerini ürünü bulamayabiliyorlar.” diye aktardı.

konyada-bayram-alisverisi-6.jpg

‘200 LİRADAN BAŞLIYOR’

Çikolata fiyatlarının 200 liradan başladığını aktaran Öztorun mağaza sahibi Selman Özboyacı, “Ramazan Bayramı yoğunluğu genellikle 10 gün öncesinden başlıyor. Şu anda hareketlilik devam ediyor. Çikolatalar 250 liradan başlıyor, 400 liraya kadar kalitesine, çeşidine göre değişiyor. Lokum fiyatları da 200-250 lira civarında bulunuyor. Geçen yıldan bu yana yüzde 40’lık bir artış yaşandı. Fiyatlardan dolayı da müşteriler daha az alıyor. Vatandaşlarımız bu alışverişlerini yaparken yıllardır bu işin içerisinde olan, kaliteli ve güvendikleri yerlerden almayı tercih etsinler. Marketlerden almaktan ziyade, bu işin her zaman içerisinde olan Bedesten Esnaflarından alışveriş yapmalarını öneriyorum.” sözlerine yer verdi.

konyada-bayram-alisverisi-2.jpg

‘HER BÜTÇEYE UYGUN ÜRÜN VAR’

Her bütçeye uygun ürün olduğuna değinen Canceviz Kuruyemiş sahibi Sedat Erol, “Geçen hafta yoğunluklarımız başladı. Bugün daha da yoğun olmasını bekliyoruz. Ürünlerimiz uygun fiyatta. Daha lüks isteyenler için yüksek fiyatlı ürünler de mevcut. Her bütçeye hitap edebiliyoruz. En düşük şeker fiyatı 60 liradan, çikolata 240 liradan, lokum ise 50 liradan başlıyor. Çeşitlerimiz oldukça fazla. Sadece fiyatlardan dolayı önceden 3-5 kilo alan insanlar artık 2 kilo almaya başladılar. Bu tür çikolata, şeker alışverişlerinin çarşı esnaflarından yapılmasını öneriyoruz. Ama maalesef marketteki 99,99 kuruş, bizim 100 liramızdan daha ucuz görünüyor. Müşterilerimizi bekliyoruz. Şimdiden herkesin bayramını kutluyorum.” dedi.

konyada-bayram-alisverisi-4.jpg

konyada-bayram-alisverisi-9.jpgkonyada-bayram-alisverisi-5.jpg

konyada-bayram-alisverisi-8.jpg

 Muhabir
Etiketler :