Konya'da belediye başkanı işçilere 3 bin lira zam yaptı

Konya'da Akşehir Belediyesi ile Hak-İş’e bağlı Hizmet-İş Sendikası arasında ek protokol sözleşmesi imzalandı. Ek protokolle belediye taşeron işçilerine 3 bin TL seyyanen zam yapıldı.
Konya'da belediye başkanı işçilere 3 bin lira zam yaptı

Konya'nın il olmaya aday ilçeleri arasında gösterilen Akşehir'de Belediye Başkanı Salih Akkaya, Şehri Beyza şirketine bağlı belediye personeline yapılan sosyal yardım ücreti ve seyyanen zamla ilgili konuştu.

Akkaya; “Yapılan müzakereler sonucunda yürürlükte olan toplu iş sözleşmesine ‘sosyal yardım ücreti’ maddesi eklendi. Eylül ayı maaşına ek olarak; Temmuz ve Ağustos aylarının sosyal yardım ödeneklerini geriye dönük, bir defaya mahsus olacak şekilde 9 bin TL olarak personellerimize ödedik. Bu ay itibari ile de 3 bin TL’lik seyyanen zam her ay personellerimizin maaşlarına yansıtılacak.” ifadelerini kullandı.

"İŞÇİLERİMİZİN HER DAİM YANINDA OLACAĞIZ"

Başkan Akkaya; “Göreve geldiğim ilk günden bu yana tüm personellerimizin ve emekçi işçilerimizin haklarını koruyan ve savunan bir başkan olmaya gayret gösterdim. Bugün geldiğimiz bu noktada yapılan zamla birlikte en düşük işçi maaşını 17 bin 500 TL bandına çıkarmış olduk. Belediye imkanlarımızın ve bütçemizin elverdiği ölçüde işçilerimizin her daim yanında olacağız. Yapılan zammın bütün çalışanlarımıza hayırlı olmasını temenni ederim.” dedi.

Diğer yandan; daimi işçi kadrosunda bulunan ve Toplu İş Sözleşmesinde imzalandığı halde verilmeyen haklarını arabulucu sürecinde arayan işçilere de hak ettikleri zammın bir an önce ödenmesi bekleniyor.

Etiketler :