Konya’da bilinmeyen sanat! Her türlü eşya bu yöntemle geri dönüştürülebilir

Neredeyse kimsenin duymadığı boyama sanatını 3 yıldır Konya’da Sanat Atölyesinde icra eden boya ustası Zehra Zengin, sanatının inceliklerini bizimle paylaştı.
Konya’da bilinmeyen sanat! Her türlü eşya bu yöntemle geri dönüştürülebilir

Boyama sanatının uçsuz bucaksız bir dünya olduğunu belirten Zengin, “Bu kapı renkli bir dünyaya açılıyor, sizin hayallerinizin sınırının olmadığı bir dünya. İstediğinizi, istediniz renkte kendiniz yapabileceğiniz bir sanat dalı ile uğraşıyorum” dedi.

boyama-sanati-ile-dunyayi-renklendiriyor-1.jpg

BU İŞE EV HANIMI OLARAK BAŞLADIM

Boyama sanatına ev hanımı olarak başladığını belirten Zengin, “Boyama sanatını ilk başlarda hobi olarak yaptım. İlk satışlarımı da evde gerçekleştirdim. Sonrasında ise Konya’ya atölye açmak nasip oldu. 2020 yılından bu yana faaliyet gösteriyorum” dedi. Çocukluğundan bu yana el sanatlarıyla alakalı çok fazla becerisinin olduğunu belirten Zengin, “İlk olarak takı tasarımı yaptım. Daha sonra el sanatları hocası olan ablamın kurslarına gittim. Sonra ise ahşap boyamaya karşı bir sempatim oluştu” dedi.

boyama-sanati-ile-dunyayi-renklendiriyor-3.jpg

HER TÜRLÜ EŞYALARINIZI GERİ DÖNÜŞTÜREBİLİRSİNİZ

Ahşap polyesterleri ve evinizde kullandığınız her türlü eşyalarınızı, mobilyalarınızı geri dönüştürebileceğinizi vurgulayan Zengin, “Ahşap ve polyester, özellikle dekorasyon objeleri üzerine sanatsal boyamalar yapıyorum. Boyama dersleri verirken, yan ürünlerin nasıl kullanılması gerektiğini de anlatıyorum. Fırça darbelerinin nereye yapılması gerektiği, gölgenin, ışığın nereye yapılması gerektiğini, boyama sanatı ile öğretiyorum” dedi. Zamanla bu işin genişleyeceğinin altını çizen Zengin, “Ekonomik sıkıntılar nedeniyle bu sanat genişlemeye başladı. Çünkü bir mutfak dolabı yapımı 70,80 bin liradan başlıyor. Ama boyama sanatı ile birkaç bin lirayla bütün dolabınızı boyayabiliyoruz” dedi.

boyama-sanati-ile-dunyayi-renklendiriyor-5.jpg

BOYAMA İŞİ EKONOMİK BİR İŞ OLMAYA BAŞLADI

Boyama işinin ekonomik açıdan da insanlara katkı sağlayacağına dikkat çeken Zengin, ”İnsanların evlerinde sağlam ama rengini beğenmedikleri çok ürün var. Evimizde bir farklılık olsun diyen ya da artık ben bu rengi sevmiyorum diyen pek çok kişi oluyor.

boyama-sanati-ile-dunyayi-renklendiriyor-4.jpg

Özellikle çelik kapı, mutfak dolabı, vestiyer, çocuk odası takımı, salon takımları, iç kapılar gibi akla gelebilecek her şey boyanabilir” şeklinde açıkladı. Birçok eşyayı boyamanın mümkün olduğunu vurgulayan Zengin, “Islak zemin denilen fayansı, küveti, lavaboyu, banyo teknesini boyayabiliyoruz. Her zemin boyanabiliyor. Hem ekonomik anlamda hem tadilat anlamında çok uygun çalışmalar yapıyoruz” dedi.

Etiketler :