Konya'da bir 'engel' daha kalktı

Konya'da Karatay Belediyesi tarafından şehre kazandırılan Karatay Engelsiz Yaşam Merkezi’nin temel atma töreni gerçekleşti.
Konya'da bir 'engel' daha kalktı

Karatay Engelsiz Yaşam Merkezi, Karatay Belediyesi tarafından hayata geçirilmek üzere temeli düzenlenen programla atıldı. Programa, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, AK Parti Karatay İlçe Başkanı Mehmet Genç, AK Parti Konya Milletvekili Adayı Armağan Güleç Korumaz, AK Parti Konya Milletvekili Adayı Mustafa Hakan Özer, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü İbrahim Akyüz ve çok sayıda vatandaş katılım sağladı.

konyada-bir-engel-daha-kalkti-3-hasan-kilca.jpg

‘ENGELLER EN AZA İNECEK’

Açılacak olan merkezle engellerin en aza ineceğini belirten Kılca, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Seçim Beyannamesi’nde, engelli bireylerin günlük hayatta karşılaşabilecekleri engellerin en aza indirilmesi, hayatlarının daha da kolaylaşması ve istihdam noktasına hassasiyet gösterilmesi çerçevesinde özel çalışma yapılacağının altını çizmişti. Karatay Belediyesi olarak bizler de ‘Engelsiz Bir Karatay’ hedefimiz doğrultusunda çalışmalarımızı hızlandırdık ve bugüne kadar birçok proje ve düzenlemeyi hayata geçirdik. Bildiğiniz gibi Alzheimer Gündüz Yaşam Merkezi’miz; Belediyemiz öncülüğünde, Necmettin Erbakan Üniversitesi, Türkiye Alzheimer Derneği Konya Şubesi ve hayırseverlerin destekleriyle Konya’ya kazandırılmıştı. Bu merkez yıllardır Alzheimer hastası büyüklerimizin kişisel gelişimi, terapileri, beslenmeleri ve sağlıklarıyla ilgili daha birçok çalışma yürütüyor.” ifadelerinde bulundu.

konyada-bir-engel-daha-kalkti-1.jpg

KONYA HABER

 Muhabir
Etiketler :