Konya'da bisiklet ve kaykayın kalbi Selçuklu’da atıyor

Selçuklu Belediyesi tarafından Selçuk Mahallesinde 7 bin 785 metrekare alana yapılan ‘Bisiklet ve Kaykay Parkı’, düzenlenen törenle açıldı.
Konya'da bisiklet ve kaykayın kalbi Selçuklu’da atıyor

Selçuklu Belediyesi tarafından Selçuk Mahallesine kazandırılan Bisiklet ve Kaykay Parkı’nın açılış töreni gerçekleştirildi. Açılışta konuşan Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, “Spora ve sporcuya her daim önem veren ve desteğini hiçbir zaman esirgemeyen belediyemiz, ata sporumuz olan bisiklet için de gerekli yatırımları yapmaktadır” dedi.

selcuklu-bisiklet-kaykay-1.jpg

Selçuklu Belediyesi  bisiklet ve kaykay tutkunları için hayata geçirdiği Bisiklet ve Kaykay Parkı’nın açılışı düzenlenen törenle gerçekleşti. Açılışa Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, AK Parti Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Hakan Özer, Selçuklu Kaymakamı Ömer Hilmi Yamlı, Konya İl Müftüsü Ali Öge, vatandaşlar, çocuklar ve çok sayıda davetli katıldı.

selcuklu-bisiklet-kaykay-2.jpg

SPORA VE SPORCUYA HER ZAMAN DESTEK VERDİK

Spora ve sporcuya her zaman destek verdiklerini söyleyen Ahmet Pekyatırmacı, “Bildiğiniz üzere Konya bir bisiklet şehri. Türkiye’de en uzun bisiklet yollarının bulunduğu, en fazla bisiklet kullanımının olduğu şehir yine Konya.  Spora ve sporcuya her daim önem veren ve desteğini hiçbir zaman esirgemeyen belediyemiz, ata sporumuz olan bisiklet için de gerekli yatırımları yapmaktadır. Bisiklet kenti olan şehrimize geçtiğimiz yıl Konya’nın ilk bisiklet ve kaykay parkını kazandırmıştık. Sancak Mahallemizdeki bu parkımız büyük ilgi gördü. Biz de bunun devamı olarak Selçuk Mahallemize bu parkımızı kazandırdık. İnşallah diğer mahallelerimizde de bu güzel projemizi sürdüreceğiz. Bisiklet sporu konusunda ayrıca, Selçuklu Belediyespor Kulübü Bisiklet Takımımız 1998 yılından bu yana faaliyetlerini sürdürmektedir. Bugüne kadar birbirinden değerli sporcular yetiştiren kulübümüz, önemli başarılara imza atmaya devam ediyor. 32’si milli olmak üzere toplam 295 lisanslı sporcusu bulunan kulübümüz, elde etmiş olduğu başarılarla bizleri gururlandırıyor. Belediyemiz, spora ve sporcuya vermiş olduğu önemi ve değeri bundan sonra da artırarak devam ettirecektir” şeklinde konuştu.

selcuklu-bisiklet-kaykay-3.jpg

‘BİSİKLET VE KAY KAY TUTKUNLARININ YENİ MEKANI OLACAK’

Bisiklet ve kay kay parkı hakkında bilgi veren Pekyatırmacı, “Toplam maliyeti 1 milyon 200 bin TL olan parkımız, 5 bin 283 metrekarelik bir alana sahip. İçerisinde bisiklet, kaykay, skutır (scooter) ve paten kullanıcıları için 400 metre uzunluğunda bir parkur yer alıyor. Seyir tepesi ve oturma alanlarının da bulunduğu parkımızda ayrıca; her yaştan insanımızın faydalanabileceği akrilik koşu yolu, içi kum dolu yalınayak yolu, bocce oyun alanı, çizgi oyun alanı, tenis masaları, satranç masaları ve trambolinler yer alıyor. Etrafı bitki çeşitlerinin bulunduğu yeşil alanla çevrili olan parkımızın 41 araç kapasitesine sahip bir de otopark alanı bulunuyor. İsim olarak her ne kadar bisiklet ve kaykay parkı olsa da bu parkımız aslında birçok aktivitenin gerçekleştirilebileceği, çok kapsamlı bir park niteliğinde. İnşallah vatandaşlarımız burada güzel vakitler geçirecekler. Projemizde emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Hizmet aşkıyla çıktığımız bu yolda; zorluklara rağmen yılmadan, yorulmadan ve bahanelere sığınmadan çalışmalarımıza devam ediyor, durmak yok yola devam diyoruz. Sonuçlandırdığımız projelerimizin ardından yeni projeler, yeni çalışmalar ve yeni eserler inşa etmek için var gücümüzle çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

selcuklu-bisiklet-kaykay-4.jpg

SELÇUKLU’DA PROJE BİTMİYOR

Tamamlanma aşamasında olan ve açılışlarını gerçekleştirmeyi planladıkları projeler hakkında da bilgi veren Pekyatırmacı, “Dumlupınar Mahallemize kazandırdığımız kapalı pazar yerimizin, Selçuk Üniversitemize kazandırdığımız Merve Mercan Parkımızın, Akıncılar Mahallemize kazandırdığımız Mahmut Sami Ramazanoğlu Anadolu İmam Hatip Lisemizin açılışlarını gerçekleştireceğiz. Sille Mahallemizde yapacağımız Karma Yapılar ve Meydan Düzenlemesi ile kapalı otopark projemizin temel atma törenini de önümüzdeki ay gerçekleştirmeyi düşünüyoruz. Yine yapım çalışmalarını sürdürdüğümüz; Bosna Hersek Mahallemizdeki yeni nesil kütüphanemizi ve sosyal tesisimizi, Parsana Mahallelerimizdeki pazar yerimizi, Hocacihan Mahallemizdeki aile sağlığı merkezimizi, Bedir Mahallemizdeki sağlık ve sosyal tesisimizi, Yazır Mahallemizdeki 32 derslikli okulumuzu ve polis merkezimizi, Sancak Mahallemizdeki Türkiye’nin ilk yeşil sertifikalı spor tesisi olacak Sporcu Seçme ve Yetiştirme Merkezimizi en kısa sürede tamamlayıp inşallah vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Bu düşüncelerle sözlerime son verirken, açılışını yaptığımız bisiklet ve kaykay parkımızın ilçemize ve şehrimize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

selcuklu-bisiklet-kaykay-5.jpg

BELEDİYELERİMİZ HAYATIN HER ALANINA DOKUNUYOR’

Konya’da her geçen gün önemli işlere imza atıldığını vurgulayan AK Parti İl Başkanı Hasan Angı, “Eğitimden sağlığa, parklardan her türlü alt, üst yapıya, hayatın her alanına dokunuyorlar. Sosyal belediyecilik anlayışında ortaya koydukları tablo belli. Bu şehri huzurlu kılmak bu şehri büyük kılmak adına çabalar devam ediyor. Mahallemiz ve ilçemiz için önemli bir tesis. Örnekleri gittikçe yaygınlaşıyor. Burada kendini genç hissedenler başta olmak üzere sevgili yavrularımıza büyük bir imkan. Mahallenin nefes alacağı güzel bir konsept yakalanmış. Bu şehirde yaşıyoruz. Bu şehri güçlü kılmak adına yapılan bu çalışmalar yüzümüzü ak ediyor. Yüzümüzü ağartan bütün ekibimize teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

selcuklu-bisiklet-kaykay-6.jpg

‘KONYA AÇIK ARA BİRİNCİ SIRADADIR’

Konya’nın 550 kilometrelik bisiklet yolunda Türkiye genelinde açık ara birinci sırada olduğunu belirten Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Bizler birçok hizmet yürütüyoruz ancak en çok hoşumuza giden çocuklarımızın ve gençlerimizin kullanacağı işlerdir. Çünkü onlar geleceğimizin teminatıdır. Konya Bilim Merkezi olarak 7-12 Ekim tarihleri arasında 8’incisini düzenleyeceğimiz bilim festivalinde biz de çocuklarımız için bu konuda önemli bir pencere açmayı planlıyoruz ve bu vesileyle tüm Konyalı hemşerilerimizi bekliyoruz.  Konya bir bisiklet şehridir. 2024 yılına kadar 80 kilometre daha bisiklet yolu ilave edilerek herkesin bisikletle ulaşımını sağlayacağız. Özellikle okul bölgelerine güvenlikli bisiklet yolları oluşturmayı planlıyoruz. Bisiklet tramvayımızın daha fonksiyonlu olarak kullanılması için bir çaba sarf ediyoruz. Çünkü özellikle bu yıl yaşadıklarımızdan sonra iklim değişikliğinin ne kadar önemli olduğunu, karbon salınımının geleceğimiz için ne kadar büyük bir tehlike oluşturduğunu tekrar hep birlikte gördük. Ne kadar çok bisiklete binersek ne kadar çok hareket edersek o kadar sağlıklı yaşayacağımız bir çevreye sahip olacağımız için bu konuda hep birlikte hareket etmemiz gerekiyor” diye aktardı.

selcuklu-bisiklet-kaykay-7.jpg

‘MAZERET DEĞİL HİZMET ÜRETİYORUZ’

AK Parti Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Hakan Özer, geçen sene benzer bir parkın Sancak Mahallesi’nde açıldığını ifade etti. Başkan Özer konuşmasının devamında ise şu ifadelere yer verdi: “O günden bu yana birçok anne ve babanın çocuklarını bu parka götürdüğünü biliyorum. Bugün Selçuklu Mahallemizde de benzer bir park açılışını hep birlikte gerçekleştiriyoruz. Geçen zamanla birlikte şehrin ve insanların ihtiyaçları da güncellenip çeşitleniyor. Bizler de AK kadrolar olarak insanımızın güncellenen bu ihtiyaçlarını zamanında karşılayabilmek için durmadan çalışmaya devam ediyoruz. 20 senelik anlayışımız gereği mazeret değil hizmet üretiyoruz. En büyük gücümüzde hemşerilerimizin ve milletimizin bizlere vermiş olduğu destek. Bu desteğin sorumluluğunun bilinciyle de durmadan gayret etmeye devam ediyoruz. Önümüzdeki günlerde de Selçuklumuzda yeni açılışlarda bir araya gelmeye devam edeceğiz. Bu güzel parkın yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

selcuklu-bisiklet-kaykay-8.jpg

‘ŞEHRİMİZE DEĞER KATYAMA DEVAM EDECEĞİZ’

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay’ın  bir projesi vardı. ‘Ekranla Oynama Akranla Oyna’ projesinin altını bugün açılışını yaptığımız park dolduruyor. Çocuklarımızın gözlerindeki heyecandan buranı ne kadar önemli bir proje olduğunu anlıyoruz. İnşallah bundan sonraki projelerde de şehrimize değer katmaya devam edeceğiz. Bizimde  Karatay Belediyesi olarak şuana kadar 40’a yakın park  inşaatımız devam ediyor. Bir kısmını tamamladık. Parkların içerisinde  kaykay ve bisiklet sürüş alanları bulunuyor. Parkımızın Selçuklumuza hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

selcuklu-bisiklet-kaykay-9.jpg

‘ŞEHRİN KIYMETİNİ YEŞİL ALANLAR, PARKLAR VE BAHÇELER BELİRLİYOR’

Selçuklu Kaymakamı Ömer Hilmi Yamlı da, “Bir şehrin kıymetini artık binalar değil; yeşil alanlar, parklar ve bahçeler belirliyor. Parkın başta şehrimize, ilçemize ve mahallemize hayırlı olmasını diliyorum. Parkın yapımında da emeği geçen Selçuklu Belediye Başkanımız Ahmet Pekyatırmacı  ve ekibine de ayrıca teşekkür ediyorum” dedi. Konuşmaların ardından yapılan duayla parkın açılışı gerçekleştirildi. Program sonunda pakta gösteri yapıldı.

selcuklu-bisiklet-kaykay-10.jpg

SÜMEYRA KENESARI / YENİ HABER GAZETESİ