Konya’da böyle eğitim görülmedi! Taleplere yetişemiyorlar

Konya’nın Meram ilçesine bağlı ortaokul, öğrenci taleplerine yetişemiyor! Başarılarıyla ön plana çıkıyor, öğrenci ve velilerin tercihi oluyor.
Konya’da böyle eğitim görülmedi! Taleplere yetişemiyorlar

Konya’nın Meram ilçesine bağlı İsmail-Adile Avcan İmam Hatip Ortaokulu başarılarıyla ön plana çıkıyor. Okul hakkında detaylı bilgiler veren Okul Müdürü Tuncay Acar, gazetemize özel açıklamalarda bulundu.

img-6256.jpg

‘MERAM’DA TEK BİZİZ’

Acar, okulun özelliklerinden şu şekilde bahsetti; “Okulumuz Hasan Avcan hayırseverimiz tarafından yaptırılmış, 2012’de eğitim öğretime girmiştir. İkili eğitim yapıyoruz.

img-6249.jpg

Erkek öğrencilerimiz sabahçı, kız öğrencilerimiz ise öğlencidir. Bin 67 öğrencimiz var. 70’e yakın öğretmenimiz görev yapıyor. Meram’ın tek ikili eğitim yapan İmam Hatip’i biziz. Aynı zamanda Meram’da en çok öğrenciye sahip olan İmam Hatip Ortaokulu da biziz.”

‘HER YÖNDEN AKTİF BİR OKULUZ’

Okulda birçok farklı çalışma faaliyetleri yürüttüklerini ifade eden Acar, “Okulumuza çok büyük bir ilgi var. Akademik başarımız oldukça yüksek. Öğretmenlerimize, okulumuza saygılı bir veli grubumuz var.

img-6243.jpg

Sürekli iletişim halindeyiz. Bu yüzden aile gibi olduk burada. Tek sıkıntımız binamızın öğrenci sayımıza göre küçük olması. Bu da aşırı talep edilmesinden kaynaklanıyor. Kadromuz çok genç. Bu bizim için büyük bir avantaj. Farklı spor dallarında çalışmalarımız var. Bunlardan biri de Bocce sporudur. Güreşte takımımız çok iyidir. Türkiye birinciliklerimiz var. Her yönden aktif bir okuluz.” şeklinde konuştu.

img-6242.jpg

‘ETKİNLİKLERLE ÖĞRETİYORUZ’

Farklı bir eğitim sistemi uyguladıklarının altını çizen Acar, “Okulumuz son derece korunaklı, güvenli. Güvenliği olan nadir okullardan birisidir. Yoğunlaştırılmış yabancı dil ağırlıklı sınıflar projesi uygulanıyor. Bu sınıflara çok fazla başvuru var. Sosyal medyamızı çok aktif bir şekilde kullanıyoruz. Bir sosyal medya ekibimiz bile var.

img-6246.jpg

Çünkü artık çocuklar arasında da oldukça yaygın. Yaptığımız etkinliklerin hepsini yayımlıyoruz. Bu noktada da tüm velilerimizden izinlerimizi aldık. Derslerimiz etkinlik tabanlı işleniyor. Klasik yöntemi tercih etmiyoruz. Çocuklara eğlenerek öğrenme yöntemleriyle anlatıyoruz. Çocukların da mutlu olduğunu görüyoruz. Çocukların aktif olduğu bir sistem başarıyı arttırıyor. Okul kurallarını anlatan videomuzu yeni gelen öğrencilerimize izletiyoruz. Bunu yapmayın, bu yanlış demek yerine bu şekilde sonuçlar çok daha başarılı oluyor. “ ifadelerine yer verdi.

img-6238.jpg

‘OKULUMUZ TEMİZLİĞİYLE ÖN PLANDA’

Okulun temizlik açısından ön planda olduğunu aktaran Acar, “8’inci sınıf öğrencilerimize öğretmenlerimiz ücretsiz dersler veriyor. Hafta sonu denemelerimiz oluyor. Başarı çalıştıkça geliyor.

img-6235.jpg

Ülkemiz, şehrimiz, okulumuz için uğraşıyoruz. Milli, manevi değerlerine sahip çocuklar yetiştirmeye çalışıyoruz. 20 tane TÜBİTAK projesi hazırladık ve kabul edildi. Bunun dışında okulumuzun temizliği açısından ön plana çıkıyoruz. Bahçemizde, sınıflarımızda yerde atılan çöp neredeyse hiç olmaz. Çünkü bu kuralı onlara çok güzel anlattık. Onlar da uyguluyor.” sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.

Kaynak:YENİ HABER

 Muhabir
Etiketler :