Konya'da bu eşyalardan koleksiyon yapmaya yıllarını adadı

Konya’da çeşitli eşyalardan koleksiyon yapmaya yıllarını adamış olan Mehmet Şimşek, biriktirdiği eşyalarla görenleri geçmişe götürüyor.
Konya'da bu eşyalardan koleksiyon yapmaya yıllarını adadı

Türkiye’de birçok insan çeşitli koleksiyonlar yaparak tarihi objeleri günümüze taşıyor. Koleksiyonlar arasında araba, oyuncak, kitap, teknolojik aletler ve gündelik hayatta kullanılan diğer eşyalar bulunuyor. Konya’da çeşitli eşyalardan koleksiyon yapmaya yıllarını adamış olan Koleksiyoncu Mehmet Şimşek, biriktirdiği objelerle görenleri geçmişe götürüyor.

biriktirdigi-esyalarla-3.jpg

Farklı objeler toplayarak her çocuğun kalbine dokunmak istediğini belirten Mehmet Şimşek, 2016 tarihinde koleksiyonlarını daha çeşitli hale getirdiğini söyleyerek amacının çocuklara koleksiyonu aşılamak olduğunu ve şimdiye kadar radyo, telefon, bakır eşyalar, kibrit kutuları ve gazoz kapağı gibi birçok ürünü koleksiyonuna ekleyerek biriktirdiğini kaydetti.

biriktirdigi-esyalarla-1.jpg

VATANDAŞLAR NOSTALJİ SEVİYOR

Koleksiyonlarının birçoğunun gazoz kapağı, kalem, paralar, model arabalar, eski telefonlar, anahtarlık ve kibrit kutularının olduğunu ifade eden Şimşek, “Aklınıza gelip gelmeyecek şeylerden koleksiyon yapıyorum. İnsanların koleksiyonu inceledikten sonra geçmişe gittiğini hissediyorum.

biriktirdigi-esyalarla-5.jpg

Vatandaşlar nostaljiyi seviyor. Mesela gazoz kapağı gördüğünüzde ben bunu yıllar önce içmiştim dersiniz. Bir şarkı dinlediğinizde çocukluğunuza gidersiniz. Bu şekilde de hatıralarınız canlanır” diye konuştu. Koleksiyonunu arkadaşlarıyla takas yoluyla sürdürdüğünü söyleyen Şimşek, “Ben ona bakır para veriyorum o da bana gazoz kapağı veriyor böylelikle de birçok şeyi koleksiyonuma ekleyebiliyorum” dedi.

biriktirdigi-esyalarla-2.jpg

EKRANLA OYNAMA AKRANLA OYNA

Gençlere manevi açıdan yardım etmek istediğini Mehmet Şimşek, amacının çocuklara koleksiyonu aşılamak olduğunu belirtti. Gençlerin teknolojiye çok vakit ayırdığına değinen Şimşek, çocukların bir şeyler biriktirmesi veya başka bir uğraşla oyalanmalarının onlara fayda sağlayacağını söyleyerek sözlerini sonlandırdı.

biriktirdigi-esyalarla-6.jpg