Konya’da bu mahallede yaşayan vatandaşlar evlerini kafeye çeviriyor!

Konya’nın Selçuklu ilçesine bağlı bu mahallede kültür ve tarih en derinden yaşanıyor. Mahalle sakinleri ise evlerini kafe ve restorana çeviriyor. İşte tüm detaylarıyla o mahalle!
Konya’da bu mahallede yaşayan vatandaşlar evlerini kafeye çeviriyor!

Konya’nın Selçuklu ilçesine bağlı Sille Mahallesi’nin 5 bin yıllık tarihi bulunuyor. Kültür ve tarihin izlerine hala rastlanan mahallede, mahalle sakinleri evini restoran ve kafeye çevirerek esnaflıkla gelirini elde ediyor. Konu hakkında detaylı bilgi veren Sille Mahalle Muhtarı Mevlüt Aksoy, gazetemize özel açıklamalarda bulundu.

sille-3.jpg

‘5 BİN YILLIK TARİHİMİZ VAR’

Mahallenin 5 bin yıllık bir tarihi olduğunu dile getiren Aksoy, “Tarihi, kültürü olan bir mahalleyiz. 5 bin yıllık bir geçmişimiz var. Tarihi bir kilisemiz, hamamımız var. Hamamımız da yeni restore edildi. Atıl bir vaziyetteydi. Bunlar uzun yıllardır yaşanmışlığa büyük bir örnek.” dedi.

sille-2.jpg

‘KÜLTÜRÜ EN DERİNDEN YAŞIYORUZ’

Mahallede tarihin ve kültürün hala yaşatıldığını söyleyen Aksoy, “Güncel nüfusumuz 2 bin 500 civarında. Kültürü burada en derinden yaşıyoruz. Yerli ürünlerimizin satışını halen gerçekleştiriyoruz. Temiz havası ve sakinliğiyle tercih ediliyor.” diye aktardı.

sille-4.jpg

‘KENDİ EVİMİ KAFE YAPTIM’

Sille Çarşısında en eski esnaflardan biri olduğunu ve evini kafeye çevirerek ticaret yaptığını ifade eden Aksoy, “Burada önceden taş ocağı vardı. Taş ocağı kapandı. Şimdi burası daha çok turistik bir alana döndü.

img-6503.jpg

Mahallede yaşayan vatandaşlarımız gelirlerini burada esnaflık yaparak kazanıyor. Ben de buranın yerlisiyim. Kendi evimi bile kafe yaptım. Oğullarım orayı işletiyor.” sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.

Diğer Konya Mahalleleri için tıklayınız!

 Muhabir
Etiketler :