Konya’da bu ürün güneşte değil gölgede kurutuluyor!

Kurutulma tekniğiyle dikkat çeken yeşil üzüm gölge kurusu (gölge kurusu), karaciğer, kalp, kanser gibi birçok hastalığa iyi geliyor. Faydaları saymakla bitmeyen gölge kurusu, Konyalıların ilgisini topluyor.
Konya’da bu ürün güneşte değil gölgede kurutuluyor!

Konya’nın Hadim ilçesinde üretilen gölge kurusunun güneşte değil de gölgede kurutulma sebebinin doğal tatlarını korunması, besin değerlerinin korunması ve daha yumuşak bir dokuya sahip olması olduğunu söyleyen Konya Zafer Meydanı esnaflarından Selman Pektaş, “Sindirim sisteminin sağlığını destekler, sindirimi düzenler.” diyerek tokluk hissi sağlayarak kilo kontrolüne yardımcı olduğunu söyledi.

konyada-bu-urun-guneste-degil-golgede-kurutuluyor.jpg

Her vitamini içeriyor

Gölge kurusunun antioksidanlar bakımından da zengin olduğunu söyleyen Pektaş, “Antioksidan olarak kabul edilen maddeler arasında A vitamini, C vitamini, E vitamini bulunur.” ifadesini kullanarak birçok minarelere de sahip olduğunu vurguladı.

konyada-bu-urun-guneste-degil-golgede-kurutuluyor-001.jpg

Bir de çay içerken deneyin

Yeşil üzüm gölge kurusunun kilo fiyatının 220 lira olduğunu söyleyen Pektaş, “Gölge kurusunu pilavda veya salatada kullananlar da var. Aynı zamanda tek başına atıştırılabilir. Ya da çay içerken kurabiyelerin yanına gölge kurusunu da konulabilir.” diye konuştu.