Konya’da Carrefour ve Starbucks mağazaları önünde eylem

Konyalı gençler, İsrail’in Gazze’de gerçekleştirdiği katliama sponsor olan Starbucks ve Carrefour mağazalarının önünde eylem yaptı.
Konya’da Carrefour ve Starbucks mağazaları önünde eylem

Gazze’de İsrail’in saldırıları nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı her geçen dakika artarken McDonald’s, Burger King, Starbucks derken Fransız Carrefour gibi dünyaca ünlü markalar kana susamış İsrail ordusuna desteklerini açıklamaktan çekinmiyorlar.

Carrefour’un Tel Aviv’deki şubesinde hazırlanan paketler, sivilleri katleden İsrail askerlerine gönderiliyor. Paketlerin üzerinde ise, “Güneyin çocukları, ellerinizi güçlendiriyoruz” yazdığı görülüyor. Aynı şekilde McDonald’s ve Burger King gibi fastfood markaları da Gazzeli çocukları katleden İsrail askerlerine yemek gönderiyor. Katliamın sponsorluğunu yapan bu markalara tüm dünyadan tepki yükselirken birçok ülkede boykot gerçekleştiriliyor.


TÜRKİYE’DE AYNI DUYARLILIK GÖSTERİLMİYOR


Pek çok İslam ülkesinde hatta İngiltere, Almanya, Fransa gibi batı ülkelerinde dahi insanlar bu markaları protesto ederken Türkiye’nin aynı duyarlılığı göstermemesi dikkat çekti.


KONYALI GENÇLERDEN KATLİAM SPONSORLARINA PROTESTO


Geçtiğimiz günlerde AK Partili gençler tarafından Starbucks’ta gerçekleştirilen oturma eylemlerinin ardından bu defa da bir grup genç Konya’da bulunan Starbucks ve Carrefour mağazaları önünde eylem yaptı.

Etiketler :