Konya’da çarşı ve pazarda Ramazan bereketi! İşte güncel fiyatlar...

Ramazan ayına sayılı günler kala Konya pazar ve çarşılarında hareketlilik başladı. Çok yoğun günler yaşadıklarını belirten esnaflar, Ramazan ayının gelmesinin herhangi bir fiyat artışına sebep olmadığını vurguladı.
Konya’da çarşı ve pazarda Ramazan bereketi! İşte güncel fiyatlar...

Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte Konya’da, Bedesten ve Kadınlar Pazarında yoğun günler yaşanıyor. Vatandaşlar hurma, kadayıf, sebze ve sahur için gereken ürünlerin alışverişlerini yapıyor.

ramazan-hareketliligi-5.jpg

Çarşı esnafları, herhangi bir fiyat artışı olmadığını belirterek, müşterileri beklediklerini söylediler.

fatih-guvez.jpg

‘KADAYIF KONYALILARIN VAZGEÇİLMEZİ’

Ramazan Ayında tatlı olarak en çok kadayıfın tercih edildiğini söyleyen Fatih Güvez, “Ramazan Ayı yaklaşıyor. Tel kadayıfı ve ekmek kadayıfı satışlarımız yoğun bir şekilde başladı. Tel kadayıfının zaten özellikle Konya için önemi ayrıdır. Birçok şehirde de bilinmiyor. Ramazan Ayında en çok tercih edilen bir tatlı çeşididir. Tel kadayıfın fiyatı 50 lira şu anda.

ramazan-hareketliligi-14.jpg

Bu ay için özel bir zam yapmadık tabi ki. Birkaç önce zaten zam gelmişti, o fiyattan devam ediyoruz. Afaki bir artış yok. Kadayıflarda yoğunluk Ramazan boyunca devam ediyor. Bu ay boyunca herhangi bir azalma yaşanmıyor. Zaten bizim en hareketli olduğumuz dönem bu zamandır.” diye aktardı.

dilara-sozbir.jpg

‘HURMA İFTARINLARIN OLMAZSA OLMAZIDIR’

Hurma satışlarında yoğunluk olduğunu belirten Dilara Sözbir, “Ramazan Ayına sayılı günler kaldı. Müşteri yoğunluklarımız çok arttı. Hurmaya Ramazan Ayında zaten büyük bir talep oluyor. Hurma zaten iftar masalarının olmazsa olmazıdır.

ramazan-hareketliligi-1.jpg

Ramazan Ayı geldiği zaman insanların ilk aklına gelen hurma oluyor. Yetişemediğimiz için raflara hurmalarımızı kolilerle çıkardık. Geçen yıla göre fiyatlar illa ki arttı. Ama her bütçeye uygun hurma çeşitlerimiz mevcut. 110 liradan başlayıp, 255 liraya kadar fiyatlar devam ediyor. Günde ortalama 150 kişi geliyor. Asıl yoğunluk zaten Ramazan Ayı gelmeden 1-2 hafta önce oluyor. Sonrasında normal bir şekilde devam ediyor.” şeklinde konuştu.

mustafa-ucal.jpg

‘VATANDAŞ PAZARDAN YANA’

Kadınlar Pazarında yoğunluğun başladığını aktaran Mustafa Ucal, “Kadınlar Pazarında yoğunluk başladı. Vatandaşlar Ramazan alışverişlerini yapıyorlar. Ramazan’dan 2 hafta önce zaten yoğunluklar başlıyor. Hafta sonu daha yoğunduk. Bizim fiyatlarımız marketlere göre daha uygun olduğu için vatandaşlar pazarları tercih ediyor. Şu an müşterilerimiz en çok domates, salatalık, biber, patlıcan gibi ürünleri tercih ediyorlar.

ramazan-hareketliligi-4.jpg

Bu dönemde meyve türlerini çok fazla tercih etmiyorlar. Domates fiyatlarımız 10 liradan başlıyor, 20 liraya kadar çıkıyor. Salatalık 15-20, patlıcan 20-25, biber 20-25 lira arasında, kalitesine göre değişiklik gösteriyor. Market ve pazar arasında ciddi bir uçurum var. Konya halkı zaten önce market fiyatlarına bakar daha sonra pazara gelir. Bu yoğunluklar da Ramazan Ayının ilk haftasına kadar sürüyor.” ifadelerine yer verdi.

mehmet-kaya.jpg

‘RAMAZAN’DA ZAM YOK’

Ramazan Ayının gelmesinin herhangi bir fiyat artışına sebep olmadığının altını çizen Mehmet Kaya, “Yoğunluklarımız hafta sonundan itibaren başladı. Köylerden gelen müşterilerimiz hafta sonu alışverişlerini yaptılar, şehirliler ise hafta başından yapmaya başladılar. Normal günlerden daha farklı bir yoğunluk yaşıyoruz. Manevi bir hava oluştu. Kahvaltılık ve sebzelerini alarak kendilerini Ramazan Ayına hazırlıyorlar.

ramazan-hareketliligi-9.jpg

Daha çok peynir, zeytin, tahin, hurma gibi ürünler tercih ediliyor. Sebzelerde de müşteri yoğunluğu var. Fiyatlar herhangi bir değişiklik yok. Domates, salatalık 15 lira. Ramazanın gelmesi fiyatları değiştirmedi. Normal kış fiyatları devam ediyor. Bu haftalar daha yoğun geçiyor. İnsanlar nefsini bu haftalarda doyuruyor. İlerleyen zamanlarda çok fazla bir şey yiyemeyeceğini anlayınca rutine dönüyorlar.” dedi.

bunyamin-kurucu.jpg

‘YOĞUNLUĞUMUZ DEVAM EDİYOR’

Satışlarına, yoğun bir şekilde devam ettiklerini vurgulayan Bünyamin Kurucu, “Konya’mızda ve tüm Türkiye’mizde Ramazan yoğunluğu başladı. Kadınlar Pazarında hareketlilik var. Yumurta, zeytin, peynir, tahin, pekmez gibi ürünler zaten sahurların olmazsa olmazı. Vatandaşlar bu ürünleri mutlaka alıyor. Fiyatlarımızda herhangi bir artış yok. Artık normal bir şekilde devam ediyor.

ramazan-hareketliligi-12.jpg

Eskiden Ramazan gelmeden tereyağına, yoğurda zam gelirdi. Şu anda öyle bir zam yok. Vatandaşlarımız gönül rahatlığıyla alışverişlerini yapabilirler. Telaşlanacak bir durum söz konusu değil. Bu hareketlilik başlangıçta yoğun oluyor. Daha sonra normalleşiyor. Tüm İslam Aleminin Ramazan Ayının hayırlara vesile olmasını diliyorum. Yaşanan afette de hayatını kaybeden vatandaşlarımız için Allah’tan rahmet diliyorum. İnşallah hayırlı bir Ramazan geçiririz.” sözleriyle konuşmasına son verdi.

ramazan-hareketliligi-13.jpg

• BÜŞRA ERKUŞ / YENİ HABER GAZETESİ

 Muhabir
Etiketler :