Konya'da Çinli turistten "coronavirüs" şüphesiyle hastaneye başvuru

Konya'da coronavirüs şüphesiyle hastaneye başvuru yapan 41 yaşındaki Çinli kadın turist önce karantinaya alındı sonra yapılan kontrollerin ardından taburcu edildi.
Konya'da Çinli turistten "coronavirüs" şüphesiyle hastaneye başvuru

46 yaşındaki Çinli kadın turist, tatil için bir grup arkadaşı ile Konya'ya geldi. Baş dönmesi, bulantı ve kusma şikayetleri olan turist, arkadaşları tarafından Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesine getirildi. Acil Servis önünde istifra ettiği ve kısa süreli baygınlık geçirdiği öğrenilen Çinli turist, tedavi altına alındı. Çinli turist, 'Coronavirüs' olabileceği şüphesi üzerine özel oda hazırlanarak karantina altına alındı. Turistten kan örnekleri alındığı öğrenilirken, incelemelerin sürdüğü belirtildi. İl Sağlık Müdürü Mehmet Koç'ta hastaneye gelerek yetkililerden bilgi aldı.

Konya Valiliğinden yapılan açıklamada;" Konya Eğitim Araştırma Hastanesi Acil Servisine  25.01.2020 tarihinde iki gündür devam eden baş dönmesi, bulantı ve kusma nedeniyle coronavirüs enfeksiyonu şüphesi ile muracaat eden Çin uyruklu turist hastaya Hastenede yapılan fizik muayene, tetkik ve görüntülemelerinin değerlendirilmesi sonucunda bening pozisyonel vertigo tanısı konulmuş olup, hastanın tanı ile ilgili tedavileri ve izlemi devam etmektedir" ifadelerini kullandı.