Konya’da çöp kokusu 3 mahalleyi bıktırdı!

Karatay’ın Fevzi Çakmak, Hacı Yusuf Mescit ve Tatlıcak Mahalle Muhtarları Aslım bölgesinden gelen kötü koku sebebiyle mahalle sakinlerinden yoğun şikâyet aldıklarını, ilgililerin bir an önce soruna çözüm bulmasını beklediklerini söylediler.
Konya’da çöp kokusu 3 mahalleyi bıktırdı!

Daha önce Konya’nın çöpünün toplandığı Aslım bölgesi başka bir yere taşınmasına rağmen Bölgenin çöp kokusu ile imtihanı sona ermedi. Aslım Bölgesine Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan Aslım Çöp Gazından Elektrik Üretim Tesisi ile Selçuklu Belediyesi Çöp Toplama Merkezi çevreye kötü koku yayılmasına sebep oluyor. Çevreye yayılan kötü kokudan en fazla etkilenen mahallerinin başında gelen Fevzi Çakmak, Hacı Yusuf Mescit ve Tatlıcak mahalle muhtarları mahalle sakinlerinden konu ile ilgili çok faza şikâyet aldıklarını yetkililerden sorunun bir an önce çözümünü beklediklerini söylediler.

“MAHALLELİDEN ÇOK FAZLA ŞİKÂYET GELİYOR”

Aslım bölgesinden rahatsız edici derece de kötü koku geldiğini söyleyen Hacı Yusuf Mescit Mahallesi Muhtarı Resul Mercan, “Kötü koku ile ilgili olarak çokça şikâyet alıyoruz. Mahalle sakinleri daha çok sabahın erken saatlerinde kötü kokuların geldiğini söylüyorlar. Bu kötü koku da aslım çöplüğünden geliyor. Uzun süredir bu sorunumuz devam ediyor. Konuyu defalarca ilgililere bildirmemize rağmen bir sonuç alamadık. Vatandaş mağdur. Şikâyetler sebebiyle biz de sıkıntı yaşıyoruz. İyi olursa belediyeden, kötü olursa muhtardan anlayışıyla vatandaş yaşanan sıkıntıların ilgililere iletilmediğini düşünüyor. Hâlbuki biz bu sorunu ilgili yerlere bildirmemize rağmen bir sonuç alamıyoruz. Konu ile ilgili bize kesin bir bilgi de verilmiyor. Sorun olduğu gibi devam ediyor. Aslım çöplüğünün tamamen buradan kalması gerekiyor. Böyle bir projenin olduğu duyduk ancak bu işin biraz daha hızlandırılmasını bekliyoruz.” dedi.

8-1-1-017.jpg

“VATANDAŞIN MAĞDURİYETİ GİDERİLSİN”

Fevzi Çakmak Mahallesi sakinlerinden kötü koku ile ilgi çok fazla şikâyet geldiğini aktaran Fevzi Çakmak Mahallesi muhtarı Celalettin Sarıkaya “Bu sıkıntıyı belediyeye ve ilgili makamlara bildirdik. Bize konu ile ilgili çalışmaların devam ettiği söylendi ancak daha detaylı bilgi verilmedi. Kötü kokunun Aslım Çöp Gazından Elektrik Üretim Tesisi ile Selçuklu Belediyesi Çöp Toplama Merkezi’nden geldiğini düşünüyoruz. Tesisteki kapaklar açıldığı zaman çevreye kötü koku yayılıyor. Bu sorun da artık filtreyle mi yoksa başka bir yolla mı çözülür bilemiyorum ancak çözüm bekliyoruz.  Bölgede elektrik üretiliyor. Sebze üretiliyor. Bunlar çok hoş şeyler. Bunlara kesinlikle karşı değiliz. Fakat bunlarla birlikte kötü koku sebebiyle yaşanan mağduriyet giderilirse daha güzel olacaktır.”  şeklinde konuştu. 

8-1-2-018.jpg

“KOKUDAN TÜM KONYA RAHATSIZ”

Tatlıcak mahallesi bir yana kötü kokudan tüm Konya’nın rahatsız olduğunu ve bu konuya bir çözüm bulunması gerektiğini ifade eden Tatlıcak Mahallesi Muhtarı İsmail Kaya, “Koku zaman zaman geliyor fakat geldiğinde çok keskin bir şekilde hissediliyor. Bunun yanında eski Aslım çöplüğünün hemen yakınına Selçuklu Belediyesi tarafından bir atık toplama merkezi kurdu. Malumunuz Aslım çöplüğü Kaşınhanı tarafına taşınmıştı. Son zamanlarda kötü kokunun hissedilesinde Aslım Çöp Gazından Elektrik Üretim Tesisi ile Selçuklu Belediyesi’nin bu tesisi de etkili oldu diye düşünüyoruz bu kokuların gitmemesine. Makûs talihimiz midir bilinmez ama mahalle olarak çöp kokusundan bir türlü kurtulamıyoruz.” dedi. 

İSMAİL KOÇ / YENİ HABER GAZETESİ

8-1-3-016.jpg

8-1-4-016.jpg

8-1-5-003.jpg