Konya’da dev bir açılış daha! Bakan Bak: Konya’ya her şey yakışıyor

Karatay Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Ali Ulvi Kurucu Gençlik Merkezi’nin açılışı, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak'ın katılımı ile gerçekleştirildi.
Konya’da dev bir açılış daha! Bakan Bak: Konya’ya her şey yakışıyor

Karatay Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Karatay Ali Ulvi Kurucu Gençlik Eğitim ve Spor Merkezi, gençlerin hizmetine açıldı. Spor salonlarından dersliklere, sesli ve sessiz kütüphanelerden konferans salonuna ve kafeteryaya kadar gençlerin her türlü ihtiyacına cevap verebilecek şekilde yapılan merkezin açılışını Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak tarafından yapıldı.

whatsapp-image-2023-10-16-at-17-10-00.jpeg

‘KISA SÜREDE TAMAMLANDI’
Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, gençler ve çocuklar için önemli bir projeyi daha tamamlamanın mutluluğunu yaşadıklarının altını çizerek merkezin Konya’ya, Karatay’a ve gençlere hayırlı olmasını diledi. Başkan Hasan Kılca, konuşmasını şu şekilde sürdürdürdü; “Açılışını gerçekleştireceğimiz Gençlik Merkezimizin bir özelliği var: Projemizin mevcut alanında önceden atıl durumda olan bir halı sahamız vardı. Vatandaşlarımız bu bölge için bizlerden yeni bir çalışma istediler. Bölgede ve çevresinde arkadaşlarımız 1 ay boyunca kapı kapı dolaşarak anket çalışması yürüttüler. Alana uygun istek, talep ve önerileri dikkate alarak bu projemize başladık. 1 yıl gibi kısa sürede inşaasını bitirdiğimiz bu merkezimizi, yarınlarımız, umudumuz ve her şeyimiz olan kıymetli çocuklarımızın, gençlerimizin hizmetine sunduk ve hep birlikte açılışını gerçekleştireceğiz.

whatsapp-image-2023-10-16-at-17-10-03-1.jpeg

‘YATIRIMLARIMIZA HIZ VERDİK,
Yapılan yatırımların daha hızlı tamamlandığını dile getiren Kılca, “Gençlere yönelik hazırlanan hizmetlerin karşılığını bulması, gençliğin bu hizmetleri benimsemesi ile mümkün olacaktır. Bunun için hizmet götürülecek olan kitleyi anlamak ve bu kitlenin ihtiyaç ve beklentilerine mümkün olduğunca hitap etmek gerektiğini düşünerek çalışmalarımıza yön veriyoruz. Genç nüfus yapısını koruyan ve aynı zamanda eğitimli, sağlıklı ve sosyal açıdan donanımlı bir gençliğe sahip olan milletlerin geleceği parlaktır. Gençlerimizin kişisel ve sosyal gelişimini desteklemek, potansiyellerini ortaya çıkarabilecekleri zemini hazırlamak ve sosyal hayatın her alanında etkin katılımlarını desteklemek gençlik hizmetlerimizin esasını oluşturmaktadır. Sayın Cumhurbaşkanımızın 1994’te ortaya koyduğu “Sosyal Belediyecilik” ve 2019’da gösterdiği ‘Gönül Belediyeciliği’ vizyonlarından aldığımız ilhamla, 4.5 yıllık görev süremiz boyunca, durmadan, yorulmadan ilerlemeye devam ediyoruz. Geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerimizin ilim ve bilim başta olmak üzere, kültürde, sanatta, sporda, teknolojide ve zanaatta en güzel şekilde yetişmeleri için proje üretmeye, yatırım yapmaya gayret ediyoruz. İlçemizdeki spor altyapısını güçlendirmek, spor tesislerinin sayısını artırmak ve gençlerimizin daha iyi koşullarda spor yapabilmesini sağlamak adına yatırımlarımıza hız verdik.” dedi.

whatsapp-image-2023-10-16-at-17-10-09.jpeg

‘YATIRIM BEDELİ 113 MİLYON LİRA’
Kılca, yapılan yatırımdan şu şekilde bahsetti; “3.355 m2 arsa üzerine, 4.600 m2 inşaat alanında, bodrum+3 kat olacak şekilde inşaa ettiğimiz merkezimizin güncel yatırım bedeli 113 Milyon lira. Merkezimizde fotoğrafçılık, masal, ebru-hat, müzik, medya ve yabancı dil atölyeleri; e-spor ve playstation odaları, sesli-sessiz kütüphaneler, 220 kişilik konferans salonu, kafeterya, 45 araçlık otopark ve idari-teknik ofisler bulunmakta. Yine merkezimizde, yaptıkları birbirinden başarılı ve özgün çalışmalarıyla adlarından sıkça söz ettiren Karatay Kent Konseyimizin idari ofisleri de yer alıyor. Merkezimize ismini veren merhum üstad Ali Ulvi Kurucu, ‘İslâmî ve millî değerlere bağlı bir gençliğin yetişmesi’ idealini aile mirası olarak devam ettirmiş, şiiri yanında sohbetlerini ve yazılarını gayesi için vasıta yapmış ve dönemin genç nesli için pusula görevi görmüştür.”


‘BELEDİYELER ARASINDA GÜZEL BİR DİYALOG VAR’
Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, programda yapmış olduğu konuşmada şu sözlere yer verdi; “Karatay Belediye Başkanımız Hasan Bey’e bu güzel eser için teşekkür ediyoruz. Konya’da gerçekten belediyeler arasında çok güzel diyalog var. Hükumetle buradaki belediyelerin iş görme biçimi, birbirleriyle olan diyaloğu, çok güzel işliyor. Konya’ya çok değerli eserler kazandırılıyor. Gençlerimizi en iyi şekilde yetiştirmek için belediyelerimizle ortak çalışıyoruz. Çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan uzak tutmak için spora yönlendirmemiz gerekiyor. Çocuklarımızı uyuşturucu pençesine düşürmemek için en güzel aktivite spordur. Ailelerimiz, çocuklarını bu merkezlere getirsinler.”

whatsapp-image-2023-10-16-at-17-10-20.jpeg

whatsapp-image-2023-10-16-at-17-10-43.jpeg

 Muhabir
Etiketler :